Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka amaçla alınan raporda oran düştüğünde evde bakım aylığımı kesecekler mi!?

fuat1978

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2007 yılında almış olduğum %69 oranında ağır özürlü ibareli ve sürekli raporum bulunmakta.2008 yılında evde bakım aylığı almaya başladık.2013 yılında ötv muafiyetli araç almak için başvurdum.Rapor oranım %49 sürekli ve ağır özürlü kısmı hayır olarak değişti.Evde bakım aylığını almaya devam etmekteyiz.Forumlardan takip ettiğim kadarıyla benzer durumda olanların aylıkları kesilmiş.Bizde de aynısı olur mu?Geçmişe dönük alınan aylıkların iadesi talep edilir mi?

fuat 1978
En son rapor geçerlidir ve tesbit edilirse hem aylık kesilir hem de 2013 e kadar geriye dönük iadesi istenir.

fuat1978 yahu sen ne yaptın sen tekrar yeni ağır özürlü rapor almaya çalış onlar uyanmadan fark ederlerse yanarsın zaten vermemek için bin bir mazaret üretiyorlar tekrar ağır özürlü rapor alırsan bu durumdan tere yağdan kıl çeker gibi kurtulursun

Ufukalp

ufukalp neden son rapor geçerli raporların kullanım amacları farklı evde bakım yönetmenligindede son rapor geçerli diye bi ibarede yok bu konu hakkında kendi kafalarına göre hareket ediyolar

paranoya
Engellinin durumunda olabilecek değişikliği, hanedeki kişi sayısı ya da gelir durumunda olacak değişikliği bir ay içinde bildirmek aylık sahibinin yükümlülüğündedir.
Aylık bağlandıktan sonra alınan başka bir raporla aylık hak etme şartları kaybedilirse aylık kesiliyor, uygulama da bu yönde.

biliyoruz ufukalp uygulama o yönde kanunu nizamı bilenmi var memurlar kafasına göre hareket ediyor sizde burda milliyetcilik yapıyorsunuz devletci davranıyorsunuz vatandaşı düşünen yok
sizin dediginiz gibi engellinin durumunda olabilecek degişiklik demiyor orasını siz katmışsınız
kafanıza göre yorum çıkartıyorsunuz
yönetmenligi okudum kopyalayıp yapıştırıyorum
(2) (Değişik:RG-21/10/2010-27736) Bakım ücreti il müdürlüğünce ödenen bakıma muhtaç özürlünün vefat etmesi hâlinde, bakım hizmetini üstlenen bakım merkezi veya akrabası en geç onbeş gün içinde durumu il müdürlüğüne bildirmek zorundadır. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki ve idari işlem yapılır.
[FONT=Times New Roman]Bakım ücreti il müdürlüğünce ödenen ve ikametgâhında bakılan bakıma muhtaç özürlünün ikametgâh adresinin değişmesi hâlinde, yeni ikametgâh adresinin bakımını üstlenen bakım merkezi veya akrabası tarafından en geç onbeş gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır[/FONT][FONT=Times New Roman].
[/FONT]
[FONT=Times New Roman](5)[/FONT] (Ek:RG-23/10/2007-26679) Bakıma muhtaç özürlü veya yasal temsilcisi, bakmakla yükümlü birey sayısındaki ve özürlünün ve bireylerin gelirlerindeki değişikliği bir ay içinde il müdürlüğüne bildirmek zorundadır.
[FONT=Times New Roman]buralarda allah aşkına raporla ilgili bişey yazıyormu veya sizin dediginiz gibi [/FONT][FONT=sans-serif]Engellinin durumunda olabilecek değişikliği falan fistan
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]burası muz cumhuriyeti hiç boşa yorulmayın

[/FONT]

öyleyse neden kriterler arasında rapor var hiç istemezlerdi olur biterdi,
yeni alınan raporda ağır özürlü ibaresi yoksa engellinin durumunda düzelme var diyerekten
maaşı kesmek için yol açılır diye düşünüyorum.

@paranoya
Yukarıda örneklerden sadece birini alıntıladım.
Bizler burada arkadaşlarımızın mağdur olmamaları için açıklama ve yönlendirme yapıyoruz, senin gibi boş boş atıp tutmuyoruz.
Bişey olmaz almaya devam et dediğinde ve o arkadaş bu şekilde mağdur olduğunda onun geri ödemesini sen mi yapacaksın? Onun adına dava açıp avukatlığını sen mi yapacaksın?
Bu şekilde aylığı kesilen çok sayıda engelli var, peki bir tane de yargı yoluyla geri alan göstersene madem yasa ve yönetmeliklere aykırı. Dünyanın bir akıllısı sen misin.
Bir daha saçma sapan ifadelerle hakkımda yorum yapma, yapıyorsan konuya yorumunu yap yoksa sus otur yerinde.

Sevgili modlar.
Mesajımdaki alıntıyı silerek düzenleme mi yaptınız siz şimdi?
Gereksiz yer kaplamaması adına alıntının silineceği durumlar vardır kabul, ama nasıl?
Örneğin bir üye bir aynı başlıktaki bir mesaja cevap verirken mesajın tamamını alıntılar, o zaman silinir. Nede, çünkü o mesaj zaten aynı başlıkta ve diğer üyeler de görüyor, o mesaja cevap verirken mesaj sahibinin nickini yazarak cevaplasa amaca ulaşmış olur, bu durumda alıntı gereksiz yer işgal ettiğinden silinir.
Peki yukarıdaki mesajıma, konuya örnek olması açısından başka bir başlıktan alıntı yaptım ve yukarıdaki örnekte... diye devam ettim, ve siz o alıntıyı sildiniz, okuyan ne anlayacak bundan? Neden bahsettiğimi nereden bilecek?
Lütfen alıntı gördüğünüzde ne olduğuna bile bakmadan hemen silme yoluna gitmeyin.
@Liljan , @Life , @mac72 , @KKELEBEKK , @OturanBoğa

Üst Alt