Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka bir adrese taşındım. Kardeşlerimin evde bakım aylığı kesilir mi?

Ares21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb iyi akşamlar bende bir şey sormak istiyorum konuyu dağitmak gibi olmasin başka yerde yazamadiğim için bilmediğim için direk buraya yazmak zorunda kaldim benim iki tane engelli kardeşim var evde 7 kişiyiz toplam gelir 5500 sadece ben çalişiyorum ben 3000 babam 2500 emekli maaşi aliyor kardeslerimin rahatsizliği kronik şizofren abim ile anlaşamiyoruz beni çok rahatsiz ediyor durmadan huzurumu bozuyordu kafayi bana takmiştı anliyacaginiz bende evli olan kardesimin evine yerleştim yasim 35 bekarim sosyal hizmetlere gidip adres degisikliğini söyledim dilekçe yazdilar imzaladim iceri verdiler heyet gelecek dediler halen gelmemişler ben böyle yaptiğim için kardeslerim için bir sıkıntı olurmu bunu öğrenmek istiyorum bu konu hakkinda bana bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Ares21
kardeşleriniz hangı engellı maaşından faydalanıyor 2022 mi yoksa ebm mı.ebm ise sıkıntı olmaz
2022 ise siz gidince sizn maaş hariç babanın emeklı maaşı ve varsa başka her ütlü gelırı toplamak gerekıo. ikamet edılen ev hariç başka evınız var mı ya da kırada mı ıkamet edıonuz . eger babanın emeklı maaşı hariç heç bi gelir yoksa bu kez kardeşlerinizin aldıgı eger ebm ise onlarda dahıl edılır sadece biri bile ebm alıosa baba maaşı ıle bırlıkte 2022 sınırını geçersınız alınan 2022 kesılır.yok her ikiside 2022 alıosa bişi olmaz o bakımdan kardeşlerınızın aldıgı hangı maaşlar bilmeden net cevap veremeyız

Maaşı kesilmez. bakmakla siz mükellefseniz kesilme durumu olabilir.

aldiği maaşın ebm olmasi lazim kişi başı 1370 aliniyor her ay

Sen çalışoyosan engelli mağaş nasıl alıyosun

Yasak değilmi

Çalışıyısan alamazsın mağaş

ben değil kardeşlerim aıyor konu nerden nerelere gidiyor :S

Ares21
biri ebm biri 2022 alsa idi sadece 2022 olan kesılır ebm ye bişi olmazdı her ikisi de ebm alıomus bişi olmaz
not: hangı maaş olduklarını öğremesı çok basit.ptt den alınıosa 2022 ziraat bankdan alınıosa ebm dır

Ziraatten aliniyor tşk ederim bilgi verdiğin için

Üst Alt