Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka bir ilden sağlık raporu alıp emeklilik talebinde bulunabilir miyim?

Konular
138
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bulundugum il dışından saglık raporu alıp erken emeklilige baş vurmak istiyorum. buna hakkım var mı? ne yapmalıyım bilgisi olanlar

lütfen yazsın saygılar

neden bulundugum il dışından sebebi göz doktoru devlet hastanelerinde sadece bir tane mevcut onada güvenmiyorum çünkü emekli olabilmem için 100/60 rapor gerekiyor dedı bende s.s.k dan 5550 prim günü oldugumu ve 1986 girişli oldugumu 100/40 raporla emekli olabilecegimi söyledim doktor 100/60 ta ısrar etti bana muayne sonucu 100/60 alamayacagımı ancak 100/35-40 iş göremezlik raporu alabilecegimi söyledi ve emekli olamayacagımı söyledi oysaki bende şeker hastalıgıda var göz doktoruna bunu söylemedim bulundugum ildeki hastaneye baş vulursam bu doktorla karşılaşacagım ve ben onla karşılaşmak istemiyorum
bende iki gözde hipermetropi var sag gözdede tembellik kornella dada çizilme ayrıca biliyorsunuz hipermetropi nin ilerlemesi hiç durmaz 2002 yılında ilk defa bilgisayarla goz muaynası olmuştum bu doktor 8 sene önceki gözlük numarasından sag ve sol göze 1 er dioptiri düşük gözlük yazdı ben 2002 de bilgisayardan çıkan göz numarasını doktora gösterdim oda garip bir açıklama yaparak bilgi sayardan görme derecelerimim yüksek geldigini ve gözlügüde mercekle ölçelek tesbit ettigini söyledi

bende tamamen bu doktora karşı güven problemi oluştu ben kendimin ve çocuklarımın gelecegini bu doktora emanet etmek istemiyorum saygılar rahatsızlık verdiysem herkesten özür diliyorum

Maalesef bu elinizde olan bir şey değil.Hangi Kurumdan emekli olacaksanız, kurum sizi hangi Hastaneye sevk edecekse,o Hastanaye gitmek zorundasınız.

Teorik olarak, en son sigorta priminizin yattığı işyerinin bulunduğu ilde başvuru yapmanız gerek. Yani, ille de başka bir ilde defterdarlığa başvurayım, o ildeki hastanelerden birine sevk alayım derseniz, o ilde bulunan bir işyerinde 10 gün sigortalı çalışın/prim yatırın ve o arada oradaki defterdarlığa başvurun vergi indirimi için.
Emeklilik işlemleri için de oradaki SGK müdürlüğüne başvurursunuz...

Üst Alt