Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka bir ile taşınacağız. Aldığımız evde bakım ve 2022 maaşı ile ilgili ne yapmalı?

serdaldaghan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Şanlıurfada ikamet ediyoruz. 25 yaşında %98 oranında engelli kardeşim var, kendisi 3 ayda bir maaş alıyor. Bir de annem kardeşime baktığı için her ay maaş alıyor. Biz Diyarakıra gidip orada ikamet edeceğimiz vakit eve gelip tekrar kontrol edecekler mi?

Evde Bakım aylığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne, 3 ayda 1 aldığınız 2022 için SYDV'ye adres değişikliğine dair dilekçelerinizi vermelisiniz 15 gün içerisinde, adres değişikliğinin yanında kişi sayısında ve gelirde değişiklik olmuşsa, yada olmamışsa bunlarıda belirtin. İl dışına taşınacağınız için gelip kontrol ederler bu süredede evde bakım maaşı kesilir, daha sonra almanıza mani durum görülmezse, adres değişikliği sürecinde alamadığınız aylıkları toplu olarak alırsınız evde bakım aylığı için... 2022 için bildirmeniz gereken süreyi aşmadan bildirirseniz kesilmede olmaz, toplu ödemede....

Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim, kısaca bahsetmek istersem ocak ayında mevut durumumuz şu şekilde olacak: diyarbakırda aynı evde(evi büyük bir ihtimalle maaşım üzerine kredi çekip satın alacağım) annem, babam, engelli kardeşim ben ve eşim oturacağız. {eşimin yaşı tutmadığından(henüz 18 i doldurmadığından) resmi olarak evli sayılmayacağız.} net gelirlerimiz ise şöyle olacak:

ben : 2200tl
babamın emekli maaşı(ort) : 750tl [SIZE=1]not: mayıs ayına kadar 400 mayıstan sonra 750 yatacak. çünkü kredi çektik ordan kesiyolar.[/SIZE]
engelli kardeşimin 2022 maaşı (ort aylık) : 400tl
annemin kardeşime baktığıiçin alacağı aylık bakım ücreti : 700tl not: bu parayı o zaman almadığından hesaplanacak mı bilmiyorum.
eşim : 0 tl yani ev hanımı

Bu durumda annemim her ay aldığı evde bakım ücreti devam edebilir mi? bu araştırmay gelenler maaş bordrosunu mu isteyecekler?

Bir akıl verebilirseniz çok sevinirim arkadaşlar bu matematik problemi gibi görünen şeyi nasıl çözeceğim.

Üst Alt