Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka bir mahalleye taşınacağız. Evde Bakım aylığı için ne yapmalıyız?

Eylül91

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kıymetli Arkadaşlar,
ben annem'e bakıyorum ve bakım maaşı alıyoruz.Fakat yaşadığımız ilçede başka bir mahalleye taşınacağız.
Evi de tuttuk ama işlemleri nasıl yapmam gerektiğini bilemiyorum bu konuda gerçek bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı
olmalarını rica edeceğim.
Teşekkür Ederim

aynı ilçede ev tutmuşsunuz. yeni evinize ikametinizi aldırın. yeni ikametgah adresinizi de en geç 15 gun içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirin. kişi ve gelir değişikliği yoksa bunu da belirtin. beyan edilen gelirden başka gelir değişikliği olmadığını, aynı kişilerle yeni adrese taşındıgınızı ve kişi değişikliği olmadığını sadece adres değiştirdiğinizi beyan edin ki aylık durdurulmasın.

Tamam.beni oldukça bilgilendirdiniz
bu şekilde yapacağım oysa ben maaşımızın taşınınca kesileceğini zannediyordum.Gelir değişikliği zaten yok aynı şekilde 15 gün içinde
dediğiniz gibi bildireceğim ikametgah işini.Aynı ilçede başka bir mahalleye taşınmak ile başka bir il'e taşınmak arasında fark varmış bunu bilmiyordum.
öğrenmiş oldum.Çok teşekkür ederim
iyi akşamlar

sakın ha ablası, il içi adres değişikliğinde aylık adres değişikliği sebebiyle kesilmez. eger evde bakım aylıgının kesilmesini gerektirecek durum değişiklikleri yoksa usulen aylık kesilmez. sen şunlara dikkat edeceksin sadece:
1. yeni adresiini en geç 15 gun içinde il müdürlüğüne bildir.
2. sadece adres değiştirdiğini ama gelir ve kişi sayısında vs değişiklik olmadıgını beyan et. yani aylık kesmeyi gerektirecek hiçbir durum değişikliği olmadıgını soyle. bu beyanı dikkate alırlar ve sizi sonra gelip yeni adresinizde denetlerler. bunları anlat ki bir de aylıgınızı durdurmasınlar.
il dışı adres değişikliğinde bakım aylıgı durdurulur, il içi adres değişikliğinde değil. il içi adres değişikliğinde ancak durum değişikliği olmuşsa aylık durdurulur. sizde değişen bir şey yok. sadece adres değişmiş o da il içinde.

Selamlar.. Bulunduğumuz ilden başka bir ile taşınırsak, gideceğimiz ilde hiç bir akrabamız olmadığı için orada oturacağımız binadaki bir aile bireyini eşimin bakıcısı olarak kabul edilmesi mümkün mü acaba.. Bende eşimle ilgili vasilik belgesi mevcuttur. Bu belgenin bakıcı tayin edilmesinde faydalı olma ihtimali nedir..

şu an anladığım kadarıyla eşinin bakıcısı sensin. başka ile taşınacaksınız. birlikte gitmeyecek misiniz ki başka bakıcı düşünüyorsunuz?

Melek hanım bulunduğumuz yer küçük bir yerleşim bölgesi olduğu için fazla bir maddi sıkıntı olmuyordu. Eşim malulen emekli aylığı alıyor ve bakıcı maaşı ile geçimimizi sağlıyorduk.Bu nedenle eşime ben bakıyorum. Ailecek Gideceğimiz yerde maddi olarak yaşam koşulları zorlayacağı için çalışma ihtimalim olacaktır.. yapmam gereken şeylere hazırlıklı olmak için yazmış bulunuyorum.

o halde yaşayacagınız sorunları yazayım:
1. ayrı ile taşındıgınız takdirde taşındıktan sonra yeni adresinizi buradaki il müdürlüğüne en geç 15 gun içinde bildirmekle yukumlusunuz. bu durumda başka ile taşındıgınız için evde bakım aylıgı kesilir.
2. evde bakım aylığı kesildikten sonra yeni adresinizin bulundugu il müdürlüğüne başvurursunuz ve şartlarınız uygun bulunursa evde bakım aylıgı yeniden baglanır. aksi durumda baglanmaz.
3. akraba olmak kaydıyla başkası siz çalışıyorsanız eger evet bakıcı olabilir ama bunda da geliriniz uygun çıkmaz. bakıcı başka hanedeyse sizin gelirinize eklenmez. siz de 2 kişi oldugunuzdan dolayı geliriniz yuksek çıkar, siz de çalışırsanız eger. hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 TL'yi geçerse evde bakım aylıgı baglanmaz.

Günaydın Melek Hanım.. İlk iki madde da sorun yok anladım..Biz 4 kişilik bir aileyiz. Tam olarak anlamaıdğım yer,Gitme ihtimalimiz olan büyükşehirde orada yaşayan arkadaşımın hanımı çalışmam halinde eşimin bakımını yapabileceğini söyledi.Mali açıdan hane geliri kriterine takılma ihtimali hiç yok diyebilirim.
1-Eşimin arkadaşı bakıcı olabilir mi
2-Olursa eğer hane mesafesi ne kadar olmalı

ablacım 4 kişilik hanenin sen de çalışırsan kişi başına düşen aylık geliri 572,64 TL'yi geçmemeli. bu açıdan sorun yoksa gelirde sorun olmaz o zaman.
akraba olmayanlar bakıcı olamaz ablası. ancak vasi olabilirse bakıcı olabilirler ama bu yöntemi asla tavsiye etmem.
dört kişiymişsiniz diğer ikisi çocuklarınız mı?

kalem abla,benim bakıcım görünüp bakım parası alan annem aynı binadayız annem daire 2 de ben daire 3 de oturuyorum bakıcım olan annemin adresini yanıma alabilirmiyim.

Üst Alt