Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka bir mahalleye taşınınca evde bakım maaşı kesildi. Yeniden bağlanması süreci..?

sedatxx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben aynı ilde başka bi mahalleye taşındım .evde bakım maaşım kesildi .ne yapmalıyım.maaşımı topu olarak veirirlerdmi.çok mağdurum bi cevap verin

aynı mahallede yan binaya taşınsanız bile adres değişikliğini en geç 15 gün içinde il müdürlüğüne bildirmek zorundaydınız.
şimdi evde bakım aylığı için tekrar başvurun. şartlarınız uygun bulunursa evde bakım aylığı tekrar bağlanır. fakat alamadığınız aylıkların toplu ödemesi yapılmaz. ancak adres değişikliğini bildirseydiniz bu mümkün olurdu.
aylığınız baglandıktan sonra il müdürlüğünün onayını takip eden bir aylık bakım hizmetinin karşılığını sonraki ay alırsınız ve böyle devam eder.

çok teşekkür ederim bilgileriniz için.bu gün eşim gitti il müdürlüğüne.ilk baştaki gibi resmi daireleri dolaştıracaklar.zaten bu aylıklar hiç düzenli yatmadı bu ana kadar.devlet bu aylıkları bi düzene sokacakmı acaba.biz bu maaşa güvenerek bir kaç parça eşya aldık.her ay düzenli yatmıyordu.bu konusda bi bilginiz varmı

melek hanım bilgileriniz için allah razı olsun.pazartesi tekrar başvuru yapacağız.ne zaman çıkar acaba aylık bağlama durumu

siz önce il müdürlüğüne gidin başvurunuzu yapın. daha sonra heyet gelecek ve heyetin kanaatine göre aylık bağlanacak. Sıraya alınırsınız ve heyet ne zaman gelir bilemem. başvurudan sonra il müdürlüğünden takip edersiniz sonucu.

kaynak il müdürlüklüklerine aktarılıyor ve ödemeler il müdürlükleri tarafından yapılıyor. bu yüzden her ilde ve hatta il içinde belli ödemeler düzensiz yapılabiliyor. yani aynı günde ödeme yapılmayabiliyor.
yakında evde bakım aylıkları vakıflara geçecek bu uygulama devam eder mi bilemiyorum. sanırım etmez diye düşünüyorum. vakıflara geçtikten sonra tıpkı 2022 aylıkları gibi düzenli ödeme yapılır diye umuyorum. bekleyip görelim bakalım...
yeni yönetmelik yayınlanmadan kesin bir şey söylemek zor bu konuda.

Kardesdim bizde yasadik ayni sikintiyi 3 ay sonra geldiler sonra gelir hesaplmasina uymuyor dediler. Simdi 10 TL için gelir hesaplamasdini nasip düşürürüz diye bkiyoruz

bizde aynı durumdayız 10tl cıvarı para ıcın ne yapacagız bılemıyoruz red olundu kagıt gelmedı eve sıze geldı mı

yok bizim dosya hala gelen heyette duruyor, torba yasasını bekletiyor, belki sizin işinize yarayan birşey çıkar diye.

ama torba yasasındada gelir hesaplaması ile ilgili hiç birşey yok :(

kalem apla bende mahalle degiştirecegim sadece evde bakım aylıgım kesilirmi il müdürlügüne bildirecegim fakat başka gelirim olmadıgı için korkuyorum maaşım kesilir sonra baglanır diye 1,2 ay kesintiye ugruyormu aksaklık oluyormu cvp verirseniz sevinirim

Üst Alt