Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka Dilde Aşk'ı işitme engelliler izleyemiyor!

denizwill

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Engelli Bir Film, Engelli Bir Dünya!!

İmkansız diye birşey olmadığının altını çizen Benim Dünyam adlı film; Beren Saatin canlandırdığı işitme ve görme engelli bir kızın zorluklarla mücadelesi ve başarı hikayesi üzerine kurulu.

Film bu haliyle umut kaynağı oluşturuyor aynı durumda olanlar için.

Peki işitme ve görme engelliler bu filmi izleyebilecekmi? Ne yazıkki hayır.

Böyle bir filme altyazı, işaret dili ve sesli betimleme olan seansların konulmaması büyük eksiklik.

Mert Fıratın işitme engelli bir genci canlandırdığı Başka Dilde Aşk vizyona altyazılı olarak girerek hem amacına hizmet etmiş hem de takdir toplamıştı.

Keşke aynı ince düşünce Benim Dünyam filmi için de düşünülse.

Kızıyorum böyle şeyler ol0unca. Evet iyi işler yapılıyor. Güzel bir noktaya temas ediliyor. Ama hayatlarına dokundukları ve hayatını filme taşıdıkları insanlar filmi izleyemeyecek bile. Ne anlamı kalıyorki böyle:confused::confused:

:rolleyes: mesela ben??? izleyemeyeceğimmmm daha doğrusu dinleyemeyeceğim. ülke gerçeği işte, güya beni anlatıyor :D :D :D ama ben kendimi izleyemeyeceğim :rolleyes:

bir isitme kayipli olarak merak bile etmiyorum
cunku bilmeden yapilan is o kadar olur
suslu puslu ask kelimeleriyle reytig avciligi
topluma mesaj veriyodur kendi aklinca
altyazili filmlermi yok

Bir yerlerde bir şekilde doğru bir noktaya temas edeceklerdir mutlaka. Yada bir umut benimkisi işte, daha özenli olmalılardı:confused:

buyuk konusmusuuuum
evdekıler bana surprız yapmıslar hade sınemaya gıdıyoz dıye goturduler ehhh ızlemek zorunda kaldım dıyım yoksa altyazılı yabancı sanat yonu kuvvetlı veya komedı turunu severım
ısıtme engellıler beren saatın ısaret dılını begenırlerse mesele yok ben hıc anlamamda gordugum ısaret dılıoyle konusan ısıtme engellıler gıbı agızları fılan kıpırdamıyo hıc benzetmedım zatende bısıycık anlama ısaret dılınden
bıde dudayına anlasılacak gıbı parmaklarını koymuyo bı parmak dokunmayla konusmamı anlasılıp ogrenır acaıpıme gıttı dogrusu belkıde ımkansızlıktan ogrenılıyodur oluyodur
bolca dram bolca uydurmasyon bolca zengın aıle masalı bolcada hayal mahsulu
bırtek o kadar ezıyetle o kadar hırpalayarak ogrenmek benı ısyana surukledı egıtım bu olmamamlı ama ıste abartı yasanat yonu hıc yok yanı merak uyandıracak ılgı cekecek bı fılm degıl

Üst Alt