Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka iş bulmam istendi. Haklarım nelerdir?

ipeksi

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
4
Merhaba, ben sürekli vergi indiriminden emekliyim. Engelim sürekli ve iş yerinde 5 aydır engelli kadrosunda teknisyen olarak çalışıyorum. Geçen gün müdürüm bana çalışman düşündüğüm gibi olmadı kendine başka iş bak burayı uzun vadeli düşünme dedi. Oysaki işimde başarılıyım. Çok üzüldüm, sormak istediğim şey beni işten ne şekilde çıkarabilirler.

Ne yazık ki engelli çalışanların kaderi şeflerin müdürlerin iki dudağının arasında

5 yıllık iş yerimden sırf departman şefi beni istemediği için çıkarıldım.

Peki bu engelilerin iş kanununda yeri yok mu? Biz tabiki sağlıklı bireyler gibi çalışamayız, sadece %3 engelli çalıştır ama işine gelmeyeni de çıkarırsın. Kanunda yerimiz yok mu?

@ipeksi,
Sözleşmeye 6 aylık deneme süresi koymuştur ve kapının önüne koyar.

Gerçekten üzüldüm. Engelli bireyler çalışmak istiyor, ama narsist, kendinden başkasını düşünmeyen işverenler, müdürler, şefler engelli bireyi işten çıkarıyorlar.

Adam/kadın çalışmak istiyor, zaten engelli birde sen neden engel çekiyorsun. İlla engel başlarına gelmesi lazım. O zaman anlarlar.

Başka işlere bakınız derim.
Geçmiş olsun.

Merhaba ,

Malesef pek fazla hakkınız yok , şuan direk sizi çıkarabilirler.
Şuan alabileceğiniz tek şey , ihbar süresini kullanmak veya şirketin size ihbar ödemesini yapması olur.

Sizi ne zaman gönderecekler ise o gün sormalısınız, ihbar süremi kullanmak istiyorum diyin.
Kullandirmazlar ise o gün kadar size ödeme yapmak zorundalar.

Teknisyen olarak çalışan kişinin yapacağı iş bellidir. Müdürün nasıl bir çalışmanızı bekliyordu ki beklediği gibi olmadı garip bir durum.

Son düzenleme:
Genelde engelli ilanlarında;
Yoğun tempoya dayanıklı, takım arkadaşlarına ayak uyduracak, vardiyali, amirlerin sözlerinden çıkmayan , özgüvenli, bakımlı . Vsvsvs

Ula arkadaş adam zaten hasta çalışma gücünün bir bölümübü kaybetmiş neden o na göre davranmıyorlar. Devlet teşviklerini alırken iyi .

Maalesef yönetici gerçekten çok önemli, değişik birine denk gelince bu durum oluyor.
Çok şükür bugune kadar böyle birşey yaşamadım.
Şuan bile normal çalışandan daha fazla çalışıyorum, girerken bana engelli kadrosu olduğum için çalışanlar farklı bakıyordu.
Şuan pismanlar , ayrıca müdürde arkamda görüyor ve destek oluyor.

bu durum yalnizca engellilere ozgu bir durum degil, is yerlerinde surekli yasanan olaylar. uzulmen normal ama en azindan pat diye cikarmamis.

Kendine iş bak demekle seni yıldırıp istifa etmeni bekliyorlar. Yapacağın şey çok basit asla istifa etmiyorsun, sakın okuyup birilerine danışmadan bir şey imzalama, sadece çalışmaya devam et, göze alabiliyorlarsa onlar iş akdini fesh etsin. Bu durum senin işine gelir çünkü dava ettiğin durumda senin o işte yetersiz olduğunu nesnel kanıtlarla ispat etmek zorunda kalacaklar. Bu şirket için aşırı uğraştıcı bir şey, pişman olurlar. Hakime evvelden tutulmuş performansını kriterlerle birlikte ispat etmeliler. Üstelik hakim seni sağlıklı insanla bir tutmayacak. Davayı kazandığında geriye dönük maaşlarını alırsın ve istersen görevine iade edilirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: tepe
Üst Alt