Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka rapor nedeniyle evde bakım maaşı kesilmesi!?

cecit

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamun aleyküm arkadaşlar başından geçen veya bilgisi olanlardan rica ediyorum fikirlerinize bilgilerinize ihtiyacım var 15 kasım 2021 tarihinde elazığ dan alanya ya geldim çocuk üniversite okuyor ikametgahı ve elazığda ki evde bakım dosyamı alanya ya gönderilmesini talep ettim (elazığ sosyal hizmetleri maaşımı durdurdu ikamet değişikliği olduğundan )1 ay sonra dosyam geldi alanya sosyal hizmetler den bir görevli gelip kontrolu yaptı şubat ayında maaşını alırsın dedi 15 kasım dan sonra biriken aylığı toplu olarak bu sabah alanya dan aradılar sizin evde bakım ücreti için aldığınız rapor 2008 yılında ağır engelli kısmı evet yazılı fakat 2016 yılında ayrı bir rapor almışsınız onda ağır engelli kısmı hayır olarak belirtilmiş bize o raporu getirin ve yeni rapor çıkarın dediler normalde 2016 yılından itibaren aldığım maaş ve cezası bunu ödiyeceksiniz ancak pandemi nedeniyle ceza ve geri iade yapmıyorsunuz sadece raporu yenileyin ve 15 kasım dan itibaren birikmiş olan aylığı artık alamazsınız dediler dedimki 2016 yılında aldığım rapor sadece ötv için aldım araç almak için suç sizin dediler imza atarken bunları kabul ediyorsunuz değişiklik yapıldığında bildireceksiniz diyor ama bize yeni rapor aldığınızda bildirin deyilmedi veya hatırlamıyorum .şimdi arkadaşlar benim itiraz hakkım var mı? veya ne yapabilirim? yeni raporlar da tam bağımlı yazılması gerekiyormuş maaş için bunun kriterleri nelerdir tek basdon ve pafoyla kısa mesafe yürüyebiliyorum yemeğimi kendim yiyebiliyorum fakat ihtiyaclarımı yapamıyorum (banyo,tuvalet temizliği,ayak tırnakları kesimi) bunlar yeterli olurmu ne yapmam lazım lütfen bilgisi olanlar yardımcı olun

(Gölge)

yeni rapor alımda sorun yok alacam da ben omurulik felçlisiyim küçük ve büyük abdest ihtiyacımı kendim yapamıyorum desteksiz 10 adım ancak atabliyorum merdiven hiç çıkamıyorum yemek ,temizlik bu işleri yapamıyorum yatalak değilim ama genel ihtiyaclarımı karşılıyamıyorum tam bağımlı olarak rapor alabilirmiyim bana dediler yatalak olunması gerek böyle bişey varmı

, eve gelen görevlinin raporu önemli.
Gelir kriteri, tam bağımlı rapor ve eve gelen görevlinin durumun hakkındaki raporu.

(ben)

gelir kriterini aşmıyorum ama eve gelen görevli olumlu yanıt vermiş di sadece tam bağımlı rapor almam gerek

Öncelikle ayni durumun bir benzeri maalesef benim babaminda başina geldi o da aynı şekilde 2007 de %100 orani üzerinden engelli maaşı aliyor sonra 2010 da raporu yeniden alıyor ve %50 oluyor. Ama bu oran düstü mu bildermesi gerekiyordu ve bize yüklü 18.000₺ ceza yolladılar. Senin durumun içinde en azından geri ödeme almamışlar bu yönden sevin bence ama yeni rapor alıp tam bagımlı ağır özürlü raporu göstericeksin ama evde okuyan cocuk varsa yada bakıma muhtacsan SED sosyal ekonomik destek bağlamaya çalıs
Bunu denemelesin

Iyi aksamlar

cecit öyle bir şey olmaz ötv için alınan rapor yeni rapor oluyor tabiki yeni rapor olunca bildirmeniz şart hatta normalde geri ödeme yapmanız gerekiyor ama cezadanda yırtmışsınız itiraz edemezsiniz zaten süreniz dolmuş ama etseniz dahi siz zararlı çıkarsınız haklılar bildirmeniz kesinlikle gerekiyordu ancak yeniden rapor alıp tam bağımlı yazarsa maaşınız devam eder tabi onuda bildirmeniz gerekiyor eski raporlarda ağır engelli evet yeni raporlarda tam bağımlıya karşılık geliyor yani hazır geri ödemeden kurtulmuşken itiraz etmek sizin aleyhinize olur

sosyalcalismaci

çok zor durum arkadaşım pandemi nedeniyle ceza almadık çok şükür çocuk üniversite okuyor ona başvuruyu yaptım teşekkür ederim

Kevser er

evet çok şükür ceza yok pazartesi günü rapor için işlemleri başlatıyorum

Ceza olmamasında şansın ben sosyal hizmet lisans son sınıfım staj yaptığım sosyal hizmet merkezinde engelli biriminde iken gözümün önünde ceza kestiler diğer uzmanlar yani işlem başlattılar birine ve bu yeni oldu yani size nasıl ceza olmadı ben anlamasından şanslısınız demekki

Üst Alt