Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başka sokağa taşındım. Evde Bakım için adres değişikliğini bildirmem gerekir mi?

zafer41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm ben üç ay önce başa bi sokağa kardeşimin evine taşındım.nüfustan adres değişikliğimi onaylattırdım. Fakat sosyal hizmetlere bildirmedim.
bununla ilgili bilgileri sitenize üye olduktan sonra öğrendim. yalnız stedeki arkadaşlar şehir değişikliği yapmışlar ben eski oturduğum evin hemen alt sokağına taşındım bilgilendirirseniz evinirim.

teşekkürler bildirmem gerekiyormu?

Evet, yasal olarak yeni adresinizi 15 gün içinde bildirmeniz gerekiyordu. Sosyal hizmetlere bu durumu yeni ögrendiğinizi beyan ederek en kısa sürede yeni adresinizi bildirin.
Çünkü 15 gün içinde yeni adresini bildirmeyenler hakkında hukuki ve idari işlem yapılır.
Ayrıca yeni adresinizin değişmesiyle hanedeki kişi sayısı ve gelir durumu dğişmişse bunları da en geç bir ay içinde bildirmeniz gerekior.
Şurayı inceleyiniz ve kişi sayısında bir değişiklik varsa kurumu en kısa sürede bilgilendiriniz.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

slm melek hanım bişi sorcam bilgilendirirseniz sevinirim.

%76 ağır ortepedik özürlüyüm. 1991 yılında iş kazası geçirdim 1994 yılına kadar tedavim devam etti. 1994 yılında sürekli işgöremezlik maaşı bağlandı. eksik pirimlerimi daha sonradan ödeyip malülen de emekli oldum
toplam şu andaki kendime ait gelirim 1195 tl. 2010 itibrı ile.
1999 yılında evlendim 1 erkek çocuğum oldu çocuğum 79 günlükken eşim vefat etti. yani 2001 yılında. 2007 yılına kadar evlenmedim 2007 yılında şimdiki eşimle evlendim eşimin eski eşiden 7 yaşında bir kızı var yeni eişimin benden önce evlendiği eşi 2005 ylında vefat etmiş imam nikahlı oldukları için herhangi bir gelirleri kalmadığı için ortada kalmışlar. daha sonra birilerinin yardımıyla babalık davası açılmış ve mahkeme kararı ile babalık davası kazanılmış ve emekli sandığından şuan itibarı ile aylık 715 tl geliri var. ikameti bizde idi ama çocuk akrabalarına kalıyodu şimdi okula başladığı için mecburen yanımıza aldık
bu eşimden de 1.5 yaşında bir çocuğum var. yani üvey çocuğumun benimle hiçbir kan bağı yok akrabalığımda yok .üvey çocuğun geliri gelir hesabına dahil ediliyor mu. ya da buna göre ben bu şartlarda evde bakım ücreti alabilir miyim?

bilgilendirirseniz sevinirim.saygılar.

Evet, üvey çocugunuz da gelir hesabına dahil edilir.

Şöyle özetleyim ben size, eğer evde bakım aylığı alıyorken sonradan gelir duurmunuzda değişiklik olmuşsa haneye yeni bir gelir eklenmişse (üvey çocugunuzdan aldıgınız gelir var) bir ay içinde bu gelir değişikliklrinin bildirilmesi gerekir.
Evde bakım aylığı alıyorken kaldıgınız adresi değiştirdiyseniz ynei adresinizi 15 gün içinde bildirmeniz gerekir.
Evde bakım aylığı alıyorken hanedeki kişi sayısı değiştiyse (yani hanenize sonradan bir kişi katıldıysa yeni evlendiğiniz eşiniz, uvey çocugunuz vs ya da bidlirdiğiniz kişi sayısında eksilme olduysa daha önceki eşinizin ölmesi sebbiyle ya da taşınma sebebiyle vs) 1 ay içinde bildirilmesi grekir.
ve şuraya bakarak glir hesabınızı yapınız:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Üst Alt