Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başkasına ait normal araç engelli aracına çevirilerek kullanılabilir mi?

ybk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Mali sebeplerden dolayı kendi adıma araç alamıyorum. Başkası adına vergi indirimsiz alarak kendime uygun tertibatı taktırıp engelli aracına çevirip kullanabilir miyim? İlla engelli kişi kendi adına ruhsatlı aracı mı kullanmak zorundadır?

Başkası adına engelli aracı alamassınız şöyle alırsınız Raporunuz yüzde 90 üstü ise 3 üncü dereceye kadar aracınızı anne baba kardeş kullanabilir bu seferde sıkıntı yüzde 90 üstüne Ehliyet zor veriliyor

Başkası adına engelli araç almak değil de başkası normal aracını tertibat taktırarak engelli araca çevirecek ve ben kullanacağım. Bildiğim kadarıyla normal aracın engelli araca çevrilmesinde herhangi bir rapor ya da ehliyet sormuyorlar. Öğrenmek istediğim engelli ehliyeti olan kişi illa kendi adına ruhsatlı aracı mı kullanmak zorundadır?

Normal aracı kendine göre düzenek yaptırsan bile senin engelli Ehliyetin olduğu için kullanamazsın kullanırsan trafik çevirmede ceza yersin kaza sırasında haklı olsanda suçlu duruma düşersin engelli Ehliyetin olduğu için ruhsatta engelli araç yazması gerekiyor

Heralde yanlış anlattım. Normal ehliyetli arkadaşım kendi aracına bana uygun aparat taktırıp ruhsatı engelli aracına çevirecek kendi artık kullanmayacak ben kullanacağım. Sorum 2. el aracı engelli aracına çevirecek kişinin H tipi ehliyeti olması gerekiyor mu? 2.el araç engelli aracına çevirilirken ehliyet rapor vs isteniyor mu? Araç engelli aracına çevirilebilirse artık ben kullanabilir miyim? H tipi ehliyeti olan birisi illa kendi adına ruhsatlı engelli aracı kullanmak zorunda mıdır?

Aracın senin adına olması gerekiyor. Başka yolu yok.

Aracın ruhsatı senin adına olması gerekiyor arkadaşın adına olursa tertibat taktırsan bile şu an engelli araç sayılmaz

Üst Alt