Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başvurudan sonra biriken emekli aylıkları toplu mu ödenecek?

Cem68

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba
%56 engel orani ve 8700 is gunu ile sgk ya emeklilik basvurumu yaptim. Bir takim yazismalardan sonra edevlet uzerinde tahsis numaram ve diger emeklilik bilgileri gorulmeye basladi. Her ayin 25. De odeme yapilacagi yaziyor. Baslangic tarihi 1/07/2018 olarak yazlmis. Ancak halen maas rakami gorulmemekte. Sanirim ekim ayina sarkacak. Sizden ogrenmek istedigim, eger ekim ayinin 25. Ne sarkarsa 3 aylik birikmis maasmi alacagim. Saygilarimla

Cem68

Evet, ne kadar aylık birikmişse o kadarını bir seferde ve toplu olarak alacaksınız.

Emekli maaşı başlama tarihi 3 aylık bekleme süresi

Merhaba.. 19.09.2018 tarihinde %86 SÜRESİZ rapor aldım.. ANKARAYA kurula gitti sanırım 3 ay içinde yazı geleceğini söylediler.. 3 ay sonra yazı geldiğinde emekli işlemleri yapıldığı zaman kısmet olurda emekli olursak 3 aylık maaş mı alacağız?

Çok teşekkür ederim e devlet üzerinden nasıl takip ediyoruz konuyu bilginiz var mı?

mndundar

Merhaba, e-devlet uygulamasını indirin arama yerine emekli yazın çıkan linklerden istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu arada Ankara'ya onaya gitti demişsiniz. Vergi indirimi aldınız mı eğer almadıysanız aradaki maaşı alamazsınız. SGK'ya emeklilik için başvuru yaptığınız tarihten sonraki ayın 1'inde emekli olursunuz ve maaşınız birikmeye başlar. Muhtemelen Ankara işi vergi indirimi için oldu.

yesilsy merhaba.. Cevabınız için tşk ederim...Vergi dairesine vergi indirimi için gittim ve hastaneye gönderdiler.. Orda kurula girdim ve %86 oranında sürekli rapor verdiler.. Vergi dairesi 3 ay içinde çalıştığınız yere yazılı bildirim göndereceğiz dediler.. Durum bundan ibaret.. Bundan sonra sanırım gelecek olan yazı ile birlikte sgk ya gidip emeklilik işlemlerini başlayacağım..

mndundar

Şuan maaş işlemiyor. Süreci kısaca anlatayım, vergi indirimi geldikten sonra ayın son günü 30 veya 31inde SGKdan emekli olur yazısı alıp işyerine verin, işyeriniz çıkış işleminizi yapsın, sonrasında SGKya emeklilik için başvuru yapın. Örnek veriyorum 1 Eylülde de başvuru yapsanız 30 Eylülde de başvuru yapsanız emeklilik başlangıcınız 1 Ekim olacak ve maaşınız birikmeye başlayacak. Eğer çalışmaya devam edecekseniz iş yeriniz sigortanızı SGDP olarak yatırmalı.

yesilsy

Bende SGK ya EKİM in 8. den sonra emeklilik için başvuracağım nasipse. Ama ben aynı iş yerinde çalışmaya devam edeceğim.

Tatil yok. Ekim in 9. dan itibaren çalışmaya devam edeceğim. En azından iş yerindeki maaşım işlemeye devam eder. Sanırım bu ay emekli maaşım birikmiş olmayacak. Yani senin dediğin gibi 22 gün sora birikmeye başlayacak. Hadi hayırlısı.

Nasıl yani anlamadım.Emekli olarak yapacak sanırım

ayDÜNYAvazo

Şirketiniz ile bu konuyu konuştunuz mu? 1 Kasım itibariyle emeklisiniz, öncesinde SGDP ile sigorta yapabilecekler mi? Bence ay sonunu bekleyin.

Bilemedim ki. Bu konuyu konuşmadım sadece EKİM in 8. de çıkış yapılıp tekrar EKİM in 9. dan itibarende emekli olarak çalışmaya devam edeceksin dediler. Ben bu şekilde biliyorum. Sizce başka ne ayrıntısı olabilirki beni aydınlatırmısınız. Bu şekilde olamazmı. EKİM ayını SSK lı geçirirsem ne değişir.

ayDÜNYAvazo

1 Kasım itibariyle emekli olup öncesinde emekli sigortası oluyor mu emin olmak lazım. Normal sigorta yapamazlar. Şirketiniz ile tekrar konuşun bence. Sonra sıkıntı yaşamayın.

ayDÜNYAvazo

Emeklilik müracaatının hemen sonrasında muhasebeci emekli çalışan olarak sisteme giriş yapabilir. Artık her şey online

Pekala anladım. EKİM'in 8. de işten çıkışım yapılacak. Ben bu tarihte yani EKİM in 8. i yani Bugün Engelli emekliliği için SGK ya başvurabilirmiyim.

YOKSA

Bu tarihten sonra herhangibirgünde engelli emekliliği için SGK ya başvurabilirmiyiz?

ayDÜNYAvazo

Çıkışınızın yapıldığı gün müracaat edebilirsiniz. SGK'ya giderken yanınıza çıkış bildirgesini de alabilirsiniz. Artık online yapıldığı için işlemler aynı anda gözüküyor

Benimde tahsis numaram ve maaş alacağım gün görünüyor ama raporum vergi indirimi için ankara'da halen.

Vergi indirimi raporun ulaşmadımı daha eline.
Yani ANKARA dan daha sonuç ulaşmadı.

"Hazırlanmış olan evrakın onaylanma ve düzenlenme işlemleri yapılır"

E-devlet sitesinde DYS EVRAK TAKİP proğramında VERGİ İNDİRİMİ (giden evrak kayıtlı) diye yazması ne anlama gelmektedir.

%80 VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK İÇİN EVRAKLARI KURUMA VERELİ YAKLAŞIK 10 gün OLDU. BUGÜN YUKARIDAKİ ŞEKİLDE YAZIYORDU.

ayDÜNYAvazo...emeklilik bilgilerin çıktıysa e devlet de sıkıntı yok maaş günün geldimi gidersin bankaya..bende de senin gibi yazıyor giden evrak kayıtlı yazıyor ama ek ödemem maaşım falan yazıyor hepsi bilgilerim falan..

deathless

Bilgileri sen E-DEVLET ten nerden görüyorsun. Hangi başlık altında çıkıyor?

ayDÜNYAvazo..e şifren le gir emekli aylık bilgisi, emeklilik kaydı, emekli ödeme bilgileri diye başlıklar var onlara bas sisteme düşmüşse zaten çıkar hemen..kolay gelsin..

Ben oralara baktımda sisteme kayıtlı değil diye mesaj çıkıyor. Belki 10 gün sonra falan çıkar. Ben SGK ya Başvuralı 14 gün oldu. Bekliyeceğiz artık ne yapalım.

Teşekkür ederim deathless

Üst Alt