Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayi %60 ÖTV veremeyiz diyor!?

bayramsahin44

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar yüzde 96 engelli raporumuz mevcut bugün Honda bayiye gittim 123000 bin tl olan aracı 82 bin TL'ye veriyorlar yüzde %50 ÖTV indirimi sağlıyorlar fakat temmuz ayında dizel otomatik modeli geliyor ve fiyatı 140000 bin TL'den fazla olarak piyasaya girer dedi bende 141600 tl den üstüne yüzde 60 ÖTV indirimi uygulanıyor dediğimde adamlar inkar etti bizde yüzde 50 dediler bu konuyu nereye şikayet edebilirim.

Maliyenin sitesinden ötv uygulama tebliğini indir gözlerine sok. Yine olmaz derlerse bimer aracılığıyla maliyeye şikayet et. Öttürürler.

gelir idaresi başkanlığına şikayet edebilirsiniz.ayrıca farklı bir kac bayiden bilgi alın.satıcının bilgisizliğide olabilir.müdürüyle bir görüşün.
123000 olan arac modelı motor vs bılgılerı verırmısınız.

123 bin olan arac 1.6 executive eco olan modeli buna zaten yüzde 50 uygulanıyor onda bilgim var 141600 TL den fazla olursa yüzde 60 uygulaması gerek ben dizel otomatik için söyledim onada olmaz diyor kendi ağzı ile piyasaya 145 bin civarında girer diyor adama laf anlatamadım.

ENGELLİ ARAÇ ÖTV ORANLARI

Aşağıdaki listede tüm vergiler (ÖTV, MTV ) dahil aracın bayi fiyatları verilmiştir.

FİYATI: 78,706 TL’ye kadar olanların, ÖTV oranı: %45

FİYATI: 78,707 TL ile 141,600 TL arasında olanların, ÖTV oranı: %50

FİYATI: 141,601 TL ve üzerinde olan araçların, ÖTV oranı: %60
Şeklinde uygulanacaktır.

Bu şekilde bir bilgiye ulaştım doğrumu bilmiyorum.

@bayramsahin44

Ötv bayilerin belirlediği birşey değildir. Araç geldikten sonra sorun araç fiyatı ve motor değişirse araçların ötv değişir. Bayi kazancı ötv'den 0 dır.

Doğru. Fiyatı aksesuar eklemesi yaparak ve metalik boyalar ile fiyatı yukarı çekip ÖTV 60 olur.

Fiyat teklifi isteyin, orda ham fiyat ve üzerine konan vergileri görebilirsiniz.
O zaman %50 mi yoksa %60 mı oldugu belli olur zaten.

dğerli arkadaşlar

bayiye gidince ilk önce rapor olduğunu söylemeyin araca bakın fiyata bakan ötv çok herhalde felan deyin pazarlık yapın en sonda raporu çıkartın sokun gözlerine

bayramsahin44

Vergilendirmede araçların ham vergisiz fiyatları baz alınıyor yani burda belirtilen fiyatlar ötv ve kdv düştükten sonraki fiyatlarıdır.

145 binlirak arac naıl olurda86 n olur vergı yuzde 60 uygalırsa 86 n lirayamı gelir araba

Üst Alt