Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Baypas ameliyatı oldum. Malulen emeklilik başvurum reddedildi, itiraz ettim..?

s.oran

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Baypas ameliyatı oldum iki damar değişti solunum yetmezliği var akciğerde su baloncukları var doktorlar çalışamassın artık dediler malülen emeklileğe başvurdum bölge sağlık kurulundan red cevabı geldi itiraz ettim yüksek sağlık kurumuna bakalım sonuç ne olacak hayırlısı.

İtirazınızın sonucunu bekleyin ve emekli olmaz iseniz vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olursunuz..
Hangi kuruma bağlı çalışıyorsunuz ? (ssk-bağ-kur e.sandığı)
İlk işe giriş tarihiniz nedir.
Doğum tarihiniz nedir.
Rapor oranınız nedir.

ilker bey
kurum sgk
ilk işe giriş 01.08.1991
dogum tarihi 1974
toplam gün sayısı 2489 askerlik hariç

sgk devlet hastanesine sevk etti hastane biz oran vermiyoruz saglık kurulu veriyor diye cevap verdi. yani oran belirsiz heyet doktorları kardiyoloji ef % 55 yazıyordu tekkiklerde sordum bu ameliyatla bizden % 30 alırsın dedi % 10 kolestirolden dedi gögüs hastalıkları orta dereceli astım oldugumu söyledi % 40 alırsın dedi
dedikleri bu heyet raporuna ne yazdılar bilemiyorum ve buna adana saglık kurulu red verdi yüksek saglık kuruluna gönderdik ya hayırlısı.

Bu durumda malulen emekliliğiniz onanmaz maalesef. Emeklilik için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettikten sonra erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

Baypas ameliyatı oldum ve orta derece koah hastasıyım malülen emekli olabilirmiyim.

Arkadaşlar ben daha önce malülen emekliliğe başvurdum hastane koah+orta derece astım yazdı rapora emeklilik talebim red edildi. şuan koah hastasıyım artı baypas ameliyatı oldum ve kalp yetmezliği için 3 adet ilaç raporlarım var
devlet hastanesinden iş için rapor aldım hastane kalpten % 30 + koah tan % 40 toplamda % 70 rapor verdi.

Sizlere sormak istediğim ( cevaplarsanız sevinirim ) doğum tarihim 1974. 1991 sgk girişim var. 2947 gün var.
sgk da başvuru için sorun yok yani yeni çikan yasaya göre malülen emekliliğe tekrar başvursam emekli olma şansım var mı.
şunu da ekleyeyim solunum foksiyon testinde fev1 % 38 çıkıyor normelde fev1 %30 ila % 40 arası bende kontrollerde çıkıyor.

Tek bir rahatsızlıktan dolayı maluliyet cetveli'ne göre malul olmak lazım. Ya da şu şartın bulunması gerekir: "Sağlık kurulu raporlarında birden fazla hastalık mevcut ise çalışma gücünün en az % 60’ını kaybedip kaybetmediğine dair değerlendirmede en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard Formülü uygulanmaz. Ancak, birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağı vermediğine Kurum sağlık kurulunca karar verilenler malul sayılır."

Aksi halde SGK malulen emekliliği onamaz maalesef.

kardeş malulen emekli olamazsın fakat vergi indirimi alarak erken emekli olursun zira bacanağımda beşli baypas olmuş ve malulen mekli olamamıştı fakat benim yönlendirmelerimle vergi indiriminden yararlanarak emekli olmuştu

s.oran;

Sizin durumunuzada 01.08.1991 evet, 3600 günü tamamlayın emekli olabilirsiiz.

Malülen emeklilik için verilen rapor.

Arkadaşlar ben subat 7 de heyete giriştim bugün raporun bir örnegini hastaneden aldım raporda yazanları sizlerle paylaşacagım
klinik bulgular :

Dahiliye : Tip2 diabetes mellitus : Ilaç kullanıyor. Hiperlidemi.
Kardiyoloji : Kalp yetmezliği : Ef % 50 , hipertansiyon
gögüs hastalıkları : Koah ;sft : Fvc 52 ,fev1 :63 ,fev1/fvc:121
psikiyatri : Psikotik özellikli depresyon

tanı :

Tip2 diabetes mellitus+hiperlidemi+kalp yetmezliği +hipertansiyon +koah + psikotik özellikli depresyon.

Raporda bu şekilde yazıyor sizce sonuc ne olur acaba.

bunu değerlendirmesini merak etmek de haklısın ama beklemek ve yaşamak çok güzel birden öğrenirsen güzel olmaz.

sonra sonuç olumlu olsa başlıyacaksın ne maaş alırım diye dertlenmeye boş verrr rahat ol.

bak şekerinde var çıkar mıkar :)

hayırlısı olsun.

bütün büyü bozuldu:(

s.oran, SGK işgücü kaybına neden olan birden fazla durum olduğunda malul saymama konusunda ısrarcıdır. Ancak tüm rahatsızlıklarınızın toplamında çalışmanıza imkan olmadığına kanaat getirirse malulen emekliliği onaylar.
Bekleyelim bakalım sonuç ne olur...

Üst Alt