Birincisi, ben maaşımı normal takvimde almıyorum. Ben her ay almam gerken maaşı, neredeyse bir ay geç alıyorum. Tabii, millet halinden memnun. Kaç defa "Temmuz Ayı Evde Bakım Aylığı Alan İller Ve Tutarları" gibi başlıklara bu durumun giderilmesi için el birliğiyle bir şeyler yapalım diye mesajlar attım. Ama kimi bulacaksın ki, maaşını alan yok oluyor ortalıktan, bir sonraki maaş zamanına kadar. Attığım mesaja cevap bile yok. Neyse, bu konumuz değişl şimdilik.
Evde bakım aylığını eylülün 7-8-9'unda alacak olan iller var bildiğim kadarıyla. E peki bunların bayramdan önce verilmesi gerekmez mi? Eğer böyle bir insiyatif kullanılırsa, tüm evde bakım aylığı alan insanların maaşı yatırılmaz mı? Maaşallah, kimsenin kimseyi düşündüğü yok. Yok saçma mesajlar yazıyormuşuz, yok devlet maaş döneminde neden iki maaş versinmiş... falan filan. Biraz birbirimize yardımcı olalım ve dertlerimizi anlamaya çalışalım. Şöyle bir cevap uygun olabilirdi, yukarıda birkaç mesajda olduğu gibi:
"Biliyorum, devlet eylül maaşını önceden verse ve bayram öncesi elinize 2 maaş geçse çok iyi olur; ama maalesef böyle bir şey yapacaklarını düşünmüyorum." Böyle bir üslup kullanmak varken, sanki elalemin babasının parasını alıyormuşuz gibi, yardım etmedikleri halde bir de moralimizi bozuyorlar...