Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayramdan dolayı Eylül ayı evde bakım aylıkları erken verilir mi?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Bayramdan dolayı eylul ayını da erkenden alırız dıye dusunuyorum.

Zannetmem kardeşim. 15 günlük bir dilim var arada, o da bir ayın yarısı ..

istanbul ağustos u zaten bayramdan 5-6 gün önce alacak olur mu öyle şey 5 gün sonra bir daha maaş aklına yattımı

Arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Biz ağustos maaşını her zaman olduğu gibi ayın 27'sinde alacağız. Yani 27 ağustosta. Peki Eylül maaşlarını bayramdan önce verirler mi? Eğer verirlerse ben 2 gün arayla 2 maaş alabilir miyim?

yok kardeşim öyle bişey devlet normal maaşları bile geciktirirken bir ayda 2 maaş verir mi

zirtufuk;

Öyle bir şey asla söz konusu dahi olamaz. Siz niçin 27 sinde aylık alıyorsunuz ?

böyle saçma sapan şeyleri yazmaya nasılda kendinize layık görüyorsunuz anlamıyorumki kardeşim zaten maaş takvimleri bayrama denk geliyorsa alırsınız maaşlarınızı güle güle harcarsınız ama bazı maaşlarda zaman denk gelmiyorsa devlet bazen bayram öncesinden vermek için takvim hazırlar ve bayramdan önce veriri olur biter

Birincisi, ben maaşımı normal takvimde almıyorum. Ben her ay almam gerken maaşı, neredeyse bir ay geç alıyorum. Tabii, millet halinden memnun. Kaç defa "Temmuz Ayı Evde Bakım Aylığı Alan İller Ve Tutarları" gibi başlıklara bu durumun giderilmesi için el birliğiyle bir şeyler yapalım diye mesajlar attım. Ama kimi bulacaksın ki, maaşını alan yok oluyor ortalıktan, bir sonraki maaş zamanına kadar. Attığım mesaja cevap bile yok. Neyse, bu konumuz değişl şimdilik.

Evde bakım aylığını eylülün 7-8-9'unda alacak olan iller var bildiğim kadarıyla. E peki bunların bayramdan önce verilmesi gerekmez mi? Eğer böyle bir insiyatif kullanılırsa, tüm evde bakım aylığı alan insanların maaşı yatırılmaz mı? Maaşallah, kimsenin kimseyi düşündüğü yok. Yok saçma mesajlar yazıyormuşuz, yok devlet maaş döneminde neden iki maaş versinmiş... falan filan. Biraz birbirimize yardımcı olalım ve dertlerimizi anlamaya çalışalım. Şöyle bir cevap uygun olabilirdi, yukarıda birkaç mesajda olduğu gibi:

"Biliyorum, devlet eylül maaşını önceden verse ve bayram öncesi elinize 2 maaş geçse çok iyi olur; ama maalesef böyle bir şey yapacaklarını düşünmüyorum." Böyle bir üslup kullanmak varken, sanki elalemin babasının parasını alıyormuşuz gibi, yardım etmedikleri halde bir de moralimizi bozuyorlar...

Zirtufuk, biliyorsunuz shcek yasal olarak kaldırıldı. Kendi mevzuatına göre şu an geçici hizmet veren bir kurum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapılandırmasını tamamlayana kadar kendi mevzuatına göre hizmet vermeye devam edecek shcek... Yeni kurulan bakanlıgın yapılandırılma surecinde bu aylıkların ödenme şekli ve usuluyle ilgili itirazlarımızın dikkate alınacagını sanmıyorum. Bu karışıklık geçsin, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıgı yapılandırmasını tamamlasın ödemelerin ilden ile değişiklik göstermesi konusunda yeni bakanlıga şikayet ve önerilerimizi bildirriz bireyler olarak...
Ama şu karışıklık ortamında olumlu bir sonuç alacagımızı sanmıyorum. şahsen illerin bu farklı tarihlerde ödemeler yaptıgını, ilden ile değişiklik gösterdiğini ve bi,şiler yapılıp yapılamayacagı konusunda sormuştum ama benim yukarıda dikkat çektiğim yapılandırma sürecine sıgındılar...
Bayramdan önce evde bakım ucretlerinin ödenmesi konusuna gelince... Bayramdan önce bakım ucretlerinin ödeneceğini sanmıyorum. Hiç bir ihtimal bile gorunmuyor bu konuda...

Üst Alt