Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bazen kendimi bulamıyorum...

EmreKa

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba,

Ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Sol el parmaklarım doğuştan yok ve bu yaşıma kadar hep engel olarak karşıma çıktı (psikolojik anlamda). Aslında basketbol oynuyorum, iyi derecede gitar çalabiliyorum bant yardımıyla ve güzel mi güzel bir sevgilim var 3 senedir.
Fakat elimden çekiniyorum tanımadığım insanlara karşı.. Tanıdığım insanların yanında rahat olabiliyorum ancak tanımadıklarıma karşı elimi gizlemeye çalışıyorum ve özgüvenim bir anda düşüyor ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemiyorum.. bu olay benim derslerimide etkiledi, bazen düşünüyorum neden böyle diye çözüm bulamıyorum ve kafayı yiyorum..
kimseye anlatamıyorum bu derdimi ve içimde yaşadım sosyal bir insan olmama rağmen içimde ukte kalan tek sorun bu ve bu site aracılığıyla kendimi duyurmak istedim..
kendimi sosyallikten alıkoyuyorum bir anda, insanların elimi görünce büyük tepkiler vereceğini biliyorum çünkü hep başıma öyle geldi.. kendi kendime çözümler üretiyorum diyorum böyle yaşamalıyım ve rahat olmalıyım insanların yanında hayat bana bunu vermiş ve mutlu oluyorum ama ertesi gün yine aynı sorun ve hiçbir zaman düzelmeyecek gibi geliyor..

eğer önerileriniz varsa benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..

İyi günler.

Kardesım Bnm yığenımde senın durumunda doğuştan sol parmaklarından bas ve serce parmağı var ıyı yada kotu herşey allahtan gelir bunu unutma herkez bı sınavdan gecıyor basımıza gelen ıyı seylere Nasıl sevınıp Mutlu oluyorsak kotu gelen seylerede ısyan etmıyecez unutma senden daha kötü durumda olan ınsanlar var ben sana kendımden bi örnek vereyım 25 yasında 1,95 boyunda 123 kg dim basımdan trafık kazası gectı aylarca hastanede yattım felçli olarak 80 kg taburcu oldum dağ gıbı çocuk gıttı yerıne kemık bı onsan geldı ve kazadan dolayı ön üst 4 Altan'da 3 dışım döküldü bırak ınsan ıcıne çıkmayı konuşmaya bile utanıyorum,gulemıyorum oyle bı darbe almışımki dişleri yapmaya kımse garantı vermıyor yaparız 6 ay sonra yaptığımız köprü düşer dıyorlar bende senın gıbı hıssedıyordum anladığım kadarıyla manevı olarakdurumun ıyı şükür et haline senın yasında olupta yürüyemeyen ınsanlar var

vay bee, adam gitar calabiliyo,basketbol oynayabiliyo, guzel bi kiz arkadasta yapmis.daha ne olsun.eminim ki 20li yaslarinda olduguna gore iyi bi de tahsil yapiyor iyi bir okulda okuyosun.BROVAAAA.
SEN ENGELI ASMISSIN ARKADAS.parmaklarim yok desende. kendinle ogunmeli, emin, guvenli adimlarla hayatina yon vermelisin.
insanlarin ne diyecegine, senin parmaklarina dikkat edecegine bosver dersem.
aksine insanlar senin parmaksiz elle gitar calabilmene basketbol oynayabilmene ne hayret ediyorlar, gipta ediyorlardir valla.
bi sagir olarak senin parmaksiz elini duyan kulagin oldugu icin giptaya karisik hayranlik duyuyorum. sen engelli degilsin. engel yapamadigin seylerdir. bu kadar seyleri yapabildikten sonra elalemin ne diyecegiyle kuruntu yapma bence.

Kardeşim bence sen bir çoğumuzdan iyi durumdasın benim aşk hayatı berbat ya :)

Emre kardeş ben sadece tanımadıklarım lafına takıldım.Birader etrafında seni seven insanlar ve ailen sana yetmiyor mu? Bende işitme cihazı kullanıyorum millet görecek diye utanıyordum ilk günlerde sonra ne kadar aptalca düşündüğümü fark ettim. Bana sevdiklerim ve ailem yeter fazlasına gerek yok demen lazım.

seni tedirgin eden insanların elini görünce sana acıyacakları ve şu anda sahip olduğun karakterdeki insan gibi davranmayacakları sanırım. Yani sen karakter olarak güçlü, nasıl davranacağını bilen, engeliyle barışık ve onunla yaşamaya alışmış bir insansın ve sosyalleşip yeni insanlarla tanışmak istiyorsun ama onların ön yargısı seni rahatsız ediyor. Bu konuda maalesef bir şey yapamayız. Yapabileceğimiz tek şey onlar yokmuş gibi, daha doğrusu onların engelimize karşı acıma vs gibi duyguları yokmuş gibi davranıp normal hayatımızı sürdürmek olacak. Bir de şu önerim var. Kimseye anlatmamışsın bu derdini ya, peki kız arkadaşına anlattın mı? 3 senelik bir ilişkiniz varsa oldukça sağlam temeller üzerine kurulmuş olmalı. Bir ilişkide HİSLERİ PAYLAŞMAK ve GÜVEN en önemli şart. Bence sen bunu bir de kız arkadaşınla konuşmayı dene. Eminim sana bizim önerilerimizden çok daha iyisini önerecektir.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.. Biliyorum benden daha kötü insanlarda var ama işte düşüncelerime engel olamıyorum bazen maalesef.. Ama yorumlarınız yinede beni kendime getirmemde faydalı oldu :)

Okudum kardeşim durum seninle benim hemen hemen aynı gibi. Benimde iki kolum dirseğe kadar ve iki kolumda da iki parmak var bana yetiyor senin dediğin gibi her şeyi yapabiliyorum gitar hariç şimdi 😂 sosyal durumda hemen hemen aynı gibi sosyalimdir arkadaş çevrem olsun aile olsun çekinmem ama senin dediğin gibi ilk kez birisiyle tanışıyorsam çekinirim ama saklamam çünkü bu derdi Allah verdi sabrınıda Allah verir sen rahat ol kendin ol elindekilerin kıymetini bil ve hayata karşı hep gül 😀 hayatta hep mutlu ol

MaşAllah bakın mutlusunuz siz onu düşünün insanlar ne düşünür umursamaayın siz mutluysanız iş bitmiştir :) Allahım yar ve yardımcınız olsun .. Okulunuza bakın insanlar kapıyı kapatınca dışarıda kalır unutmayın bunu :))

Öncelikle geçmiş olsun..Kendi olumsuz iç sesini dinleme sen mutluluguna bak...

;Benim sol parmağım doğuştan değil sonradan ampute oldu ve ben hiçbir zaman insanların benim hakkımda ne düşündüğüünü, elimi saklamayı hiç düşünmedim. Önemli olan tek şey Rabbimin benden razı olması için herşeyi yapmam ve halime şükredip insanların benim hakkımda neler düşündüğünü önemsemeyip iyi ve mutlu bir insan olarak yaşamaya çalışıyorum :)

Canım benim bizim her yerimiz tamda biz bile kendimizi bazen bulamıyoruz nerdeyiz ne haberiz insanlar bir nesne gibi geliyor her insan kendini kaybediyor ben şişmanım benimde kiloma mana buluyorlar zayıflasam kaşıma mana bulacaklar bana ne ya milletten diyorum sen kendini rahat bırak

Kuran okuyun her derde devadır... Kendinizi de bulursunuz inşallah... Selametle....

Bu seni neden bu kadar etkiliyor anlamadım kız arkadaşın da var basketbol oynayabiliyorsun gitar çalıyorsun bir eksiğin yok görünen o ki birinin seni beğenmesini mi istiyorsun ayrıca erkekler beğense ne olur ya altı üstü sohbet ediceksin güzel sohbet edecekse eder edemezse gider mantığın bu olsun

Son düzenleme:
hayatın olumlu yönlerine bak kardeşim o olmadığı için kaybettiğin hiç bişey de yok zaten olsa iyi olurdu olmaması büyük kayıp mıdır hayır yaşamaya bak dolu tarafından bak hayata

Sıkma canını herşeye hayata pozitif bak

Son düzenleme:
Bence sen dayak istiyorsun :)
Seni seven birileri varsa, gerisi teferruat...

Üst Alt