Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bazı engelliler iyiliği suistimal ediyor, çalışmak değil, yangelip yatmak istiyor!

Nevra

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
9
arkadaşlar bu başlığı okuyunca belkide bana kızanlarınız olacak ama kızmadan önce okuyun derim belki aranızda bana hak verenleriniz olacaktır.benim nerde çalıştığımı ne iş yaptığımı sitede ki bi çok kişi öğrendi artık.ben kendim gibi engelli arkadaşların sorunları ile ilgileniyor onlara yardım etmeye çalışıyor ve iş konusunda yönlendirme yapıyorum.fakat bazen başıma ilginç ve hiç hoşlanmadığım şeyler geliyor.engelliler çalışıyor projesi için kayıt yapıyorum ve iş danışmanlarına yolluyorum.bana iş istiyoruz biz diye geliyorlar kayıtlarını alıp iş danışmanından uygun bigün koparıp onları yönlendirmek için ecel terleri döküyorum yeri geliyo randevu için iş danışmanları ile tartışıyoruz ve randevuyu koparıyorum.sonra evraklarını zarfa koyup gitmesi gereken danışmana yönlendiriyorum.fakat bazı arkadaşlar yönlendirdiğim danışmana gitmiyorlar evraklarıda götürmüyorlarmış.ve ben bunu müdürümden fırça yiyince anladım.kızdığım nokta ise bende engelliyim ve onların bi şekilde kendileri için birşeyler yapması için uğraşırken onların beni zor durumda bırakması benim iyiliğimi suistimal etmesi beni çok üzüyor ve fırça yediğim zamanda kızdırıyor.ve bazı engelli arkadaşlarda iş istiyorum diyor fakat çalışmak için gayret göstermiyor uzatılan fırsatları geri tepiyorlar,bazılarıda ben çalışmak istemiyorum benim özürlü aylığım var çalışıpta napıcam diyor...!! ben çok kızıyorum bu tip insanlara! böyle insanlar toplumun gözünde engelli insanları başkasına bağımlı yaşayan,yatarak para kazanan, armut piş ağzıma düş diyen insanlar profili çiziyorlar...!!!!

Sonuna kadar sana katılıyoruyum.......
Bencede o kişiler sayesinde engelli bireylerin önü tıkanıyor.....

ya varya ilker uyuz oluyorm böyle insanlara... madem gelme iş istiyorum diye...! ben o kadar koşturuyorum onlar için onlar arkamı döndüğümde resmen tekme atıyorlar...!

kıymet bu insanın doğasında var...hazıra konmak!Bu yaklaşım engelli engelsiz ayrımı tanımıyor.
hizmet sektörüne yıllarını verenler bilir çok farklı insan yapıları var onları tanımak onlara göre tavır almak zaman zaman imkansız olur...olumlu yaklaşan 100 kişiden 1 i bile olsa genelleme yapmamak lazım.
öte yandan,
engellilerin bir işe sahip olabilmesi daha fazla mücadaleyi gerektirdiğinden onlar için çalışanların daha çabuk yorulmasına neden oluyor.İsyanın anlatıkların olmasa da haklı yere,
Senin çabaların 10 kişide birini bile mutlu etse sen yılma arkadaşım her yeni gelen başvuruyu dürüstmüş gibi değerlendir
çalışmalarında başarılar dilerim,kolay gelsin

ya iremsu ben herkesi kayıt yapmaya ve yardım etmeye son gücümler gayret ediyorum ama böyle olumsuzluklar olunca ben üzülüyorum.çünkü engelli birinin halinden sadece engelli biri anlar kalkıp sağlıklı birinin bizi anlamasını bekleyemeyiz.ben onların sıkıntılarını bilirken onları gidermek için elimden geleni yaparken onlar benim sıkıntıya düşmem için ellerinden geleni yapıyorlar.... bu bana revamıdır yaa.... madem ben istemiyorum çalışmak de bende gerçekten çalışmak isteyen başka bi engelli arkadaşı yönlendireyim değilmi niye hem benim zamanımı çalıyorsun hemde başka bi engelli arkadaşın hakkını yiyiyorsun.... sinir oluyorum böyle insanlara...

canım benim sinirin aslında üzüntü...seni üzmüşler,emeğini hiçe saymışlar ama onlar engelli değil
insan olamamış insan kılığındakiler

devam kıymet devam...yılmadan pes etmeden sevgilerimle

sevgili kıymet aslında ilk etapta hakvermemek elde degil sana ama gel elimizi vijdanımıza koyup ülkemiz şartlarında engelli insanlırın durumuna bir bakalım birgün temeli polis durdurur ve ehliyet ruhsat der temelde verdunmki istiyosununz der... şimdi şöyle bir düşünelim egitimden uzak tuplumla alakalı tedirginlikleri olan özgüveni oturmamış çogunun yaşadıgı hayat zorluklarına baglı piskolojik sorunlarınında olabilecegini hesaba katacak olursak ortaya çıkan davranış buzukluklarınıda normal karşılamalıyız şimdi soruyorum sana ne verildi engelli vatandaşlarada ne istiyoruz bende butarz eleştiriler yapıyorum zaman zaman istiyorumki engellilerde onurlarıyla üreterek tüketsin insan gibi yaşasınlar ama bunu yaparken gözlem yapmayıda ihmal etmiyorum çok fazla eleştiremiyorum bende bir engelliyim diyorsun ama öyle sanıyorumki egitimini tamamlamış kendini yetiştirmiş yere saglam basan özgüveni oturmuş bir engelli işte ben senin gibi insanları engellerini aşmış eksiksiz bir birey olmayı başarmış olarak görüyorum ama bu şansı yakalayamayan nice engelli kardeşlerimiz var genelde küçük bir dünya kuruyoruz bu dünyanın dışına çıkmadan dogal ihtiyaçlarımız karşılansın istiyoruz çünkü dışarıya çıktıgımızda çok yanlış yaklaşımlarla karşılaşıyoruz ve birçok engelli kardeşimiz yapılan bu yanlış yaklaşım sonucu kendileride yanlış davranışlar sergiliyebiliyolar bu etkenleri iyi gözlemlemek lazım öncelikle toplumu oluşturan ögeleri temelden itibaren bir arada tutarak eğitip ögretip bir arada istihdam etmeliyiz ama malesef yıllarca darvinist düşüncenin egitime hakim olması yüzünden engellileri egitim dışı tuttular çünkü bu dangalakların inanışına göre toplumun gelişmesi güçlünün güçsüzü ezerek yok etmesine baglıdır dolayısıyla bu darvinist düşüncenin dogurdugu sorunlardır bu sorunlar. şimdi herşeye ragmen bişeyleri aşan engellerimize takılıp kalmayan bizler her ne olursa olsun sabırla bi kaneviçe işler gibi bütün engelli kardeşlerimize karşı özverili olacagız buna mecburuz önce verecegiz sonra verdiklerimiz dogrultusunda beklentilere sahip olacagız sevgili kıymet bu süreç çok uzun zaman alacak belkide bizler inşa edilen binayı görmiyecegiz ama üç beş tuglada kıymet koymuştu bu binanın temeline diyecekler bu tuglaları sen koymazsan ben koymazsam bu bina hiçbirzaman bitmeycektir haa şunuda söyleyeyim herşey güllük gülistanlık olsada bunu istismar edenlerde olacaktır her zaman için bunuda yasalar çerçevesinde önlemleri alınacaktır ama önce şartlar eşit hale getirilmeli verdiğin hizmetten dolayı seni kutluyorum ve hiç hız kesmeden devamını bekliyorum sevgiyle selamla kal.

deli yürek öncelikle çok teşekkür ederim yorum için :) ben binanın yapılması için sadece tuğlayı bırak ufaktan sıvada yapmayada başladım :) evet ben kendimi çok geliştirdim ve halende tam gaz geliştirmeye devam ediyorum :) işte bende bundan dolayı uğraşıyorum biizim kimseden eksiğimiz yok tam tersine zeka fazlamız olduğu için bu kadar sinirleniyorum direnmedikleri çalışmadıkları için.biliyorum hayat çok zor ve hiçde hoş şeylerle karşılaşmıyoruz ama yılmamalıyız. herşeye rağmen pes etmeden inatçı olup direnmeliyiz.direncimiz bittiğindede dostlarımızdan yardım istemeliyiz şarjımızın bittiğini bize batarya olacak moralller vermelerini istemeliyiz. emin olun ki bu çok iyi geliyor :) benim istediğim sadece ben uğraşırken didinirken onca lafı duyarken onların beni umarsamazlıktan gelmiş olması :( dilerim bunlar olmaz birdaha

kıymet yazdıklarını okudum ama bence sen asla pes etme daha hırsla çalış ama dediğine katılmamakta mümkün değil maalesef bu tip arkadaşlar yüzünden hemen hemen tüm engelliler zor durumda kalıyor

admin bozkurt hiç pes etmiş gibi görünüyormuyum ordan bakınca :) ben çok inatçıyımdır kolay kolay pes etmem :) onlar istedikleri kadar duyarsız olsunlar bana karşı ben onları ayıklayıp gerçekten ihtiyacı olanları bulmak için onlara iyi örnek olup güzel hedefler oluşturmaları kendilerini geliştirmeleri için uğraşmaya devam edicem.

engelli veya engelsiz hiç farketmiyor bazı insanlar yan gelip yatmayı seviyor.
İş hayatımda da normal hayatımdada bu tiplere çok rastladım .
Sanıyorlarki az çalışmak iyi , Allah kuvvet verdikçe çalışırım şükür.
Aldığımız paranın hakkını verelim arkadaşlar :)

evet Rabbim güç versin sağlık versin ki çalışalım :) şükür diyelim ki kazancımızın bereketi artsın :) yan gelip yatmayla olsaydı kediler köpekler adam olurdu der hep annem :) o yüzden çalışalım ki paslanmayalım gün gelipte gerçekten çalışmaya ihtiyacımız olduğunda ben paslandım artık demiyelim :)

iremsu;
evet üzüldüm ben onlar için didinirken onların kendilerini hiç saymaları beni üzüyor :( bugün annen babn var bakıyo peki ya yarın ne olacak ?? ayaklarımızın üzerinde durup kendi başımıza yaşamaya çalışmalıyız yoksa ilerde çok zorlanır perişan oluruz :(

Arkadaşlar ben 2 yıl önce işkura başvurmuştum 2 defa telefonuma msj geldi birincisinde bayan kuaförlüğü yazıyordu.Görüşme zamanı geldiğinde gittim ve görevlinin bana verdiği cevap:Bu iş sadece bayanlar için ve çok fazla insan olduğu için herkei seçip mektup gönderdik gönderdik.Aradan 1yıl geçti tekrar çağırdılar gittim beni bir muhasebeye gönderdiler.2 hafta boyunca beni oyalayıp, ihale yapılacak dediler ihale zamanından sonra bana ihaleye katılmadıklarını söylediler ve 2 defa da boynum bükük ayrıldım, bunlar olduktan sonra uzun süre moralimi düzeltemedim.Bütün bu görüşmelere diyalizden çıkıp gitmemde ayrıca bir sorun oluşturuyodu.Tabi sadece bununla bırakmadım sınavaları takip ettim ama eskisi gibi derslerime çalışamadığım için ve çoğunu unuttuğum için bir başarı elde edemiyorum.Daha fazla yazmak isterdim ama sıkmıyayım sizi, bazı şeyleri belirtmek burda daha kolay geliyor.

sizlerde haklısınız arkadaşlar çağırırlar gel diye sonrada biz seni çağıracağız deyip postalarlar.benimde çok başıma geldi bu ama yapabilecek ne yazık ki bişey olmuyor bu konuda... Rabbim elden ayaktan düşürmesin güç kuvvet sağlık versin bizim gibi insanlar çalışır evde yatmayı istemez...

Arkadaşlar elbette ki kurunun yanında yaşta olacaktır. Sadece engellilerde değil bütün insanlarda yan gelip yatmak isteyerek maaş almak isteyen kişiler vardır. Bu konuda bizim yapacağımız her kim olursa olsun insanları iyi analiz ederek aklımızla mantıklı olanı yapmalıyız. İyi niyetli davranarak kendimizi feda ederek bir başkasının fırsatçılığına zemin hazırlamamalıyız.

Ama ne olursa olsun emek olmadan elde edilen hiçbir şeyin değeri olmuyor. Gerçekten çalışamayacak durumda olan insanlara sözüm yok ama küçük bir engeli büyüterek her şeyi devletten bekleyen zihniyetin vermiş olduğu zararı hep birlikte çekiyoruz.

ben yüzde 10 görüyorum diyabet ve tansıyon hastasıyım 16 yıldır full çalışmaktayım pazar gunlerı bıle evde sıkılıyorum nasıl mıllet yan gelıp yatar bilmem yapı meselesi sanırım ama çalışarak kendimi hayattan ve çevreden koparmıyorum sahsen allah güç kuvet versin çalışayım evde dursam hastalıktan deyıl patlar ölürüm tek istegimizin her arkadaşımızın yapabilecegi iş imkanı bulması çalışması hayata kusmemesi bunun için kıymet cabaların için benim gözümde sen meleksin
senın gibi arkadaşların çogalması dilegiyle

arkadaşlar calışmak isteyene iş çok fakat biz miletce rahata düştük heralde ben işe sürüne sürüne gidiyordum duvarlardan destek alarak bu gün otogara gittim gencecik insanlar engelide yok kolay yoldan parakazanmaya calışıyo yani dileniyor allahsonlarını hayır getire

kıymet20;

armut piş ağzıma düş diyen insanlar profili çiziyorlar...!!!!

Son cümleni okuyunca zaten hepsini okumuş gibi oluyorsun, ama armut piş değil, armut düş olcak :) Yazıların okuyunca ne demek istediğini anladım. Biz engelliler de hep çalışmıyalımda aman! bana bir yerden para gelsin düşüncesi vardır. Bu düşüncenin olmaması gerekli.

sayın kiymet20
size kızılacak bir durum yok,aksine tam isabet değerlendirme yapmışsın.Bu gibi vaka'lara bende rastlıyorum.Ama sadece üzülmekle kalıyorum.Bu tip insanların yüzünden toplum biz engellilere çok değişik gözle bakıyor.ben iki gözden kornea nakli oldum görmem yüz de on 18 yıldır çalışıyorum

puslu dünya;

Siz eşit olmadığınız bir düzende nasıl kalkıp bir engelliyi suçlarsınız.
Bir ama nın mı işe gitmesi zor.? Bir ortepedik engellinin mi?
Ama bana zor der. Ortopedik engelli bana zor der.
Yorum yapmayın bu konuda engelli askeri ücrete çalışır.Daha özelliksiz sağlam adam ondan fazla alır.
Nasıl haklı olursunuz veya ne hakla engelli kardeşime kızarsın?

gecen bır mesaj vardı uyuz oldu bırı bır şirkette öz kad çalışıyormuş asgeri ucret alıyormuş şirket zam yapmamış sikayet ediyor buraya kadar normal ama sonra dıyorkı ben sırkete gıtmıyorum maasım bankaya yatıyor yuh yanı ya

Yuh olan nedir?
Tekerlekli sandalyeli adam işe nasıl gidecek?
Sana yuh kardeşlerine böyle yüklen ama sağlam adamlara sesin çıkmasın!
Korkma arkanda ben varım :) dövemezler seni...
Ben bi kurumda çalışırken servis 5 senedir aynı güzergahta gidiyor.Ramazanda trafik oluyor diye adamlar bana burda in de burdan yürü dediler!!!
Bide üstüne beni gidip şikayet ettiler.Siz bu zihniyetteki insanlarla nasıl kardeşlerinizi suçlarsınız.
Size yuh ki ne yuh...

Insanlara engelli olsun engelsiz olsun insan onuruna yakisir yasam kosullarini sagliycak bir is saglayamadiginiz surece o sistemin icinde bulunan ve o sistemin devamliligini saglamaya calisan herkes 1.derece olusan ve olusabilecek zalimliklerden sorumludur.Normal bir insanin asgari ucretle aile kurup yasamasi su anki duzende mantikli bir zihin icin mumkun degilken pahalli saglik harcamalarina ihtiyaci olan ve su anki sosyal sistemin iflas ettigi ve kaliteli olan hicbirseyi karsilamadigi duzende engelli bireyin normal insanin iki kati gelir duzeyine sahip olmasi gerekir kaldiki saglikli bireylerin yasam duzeylerinin saglikli olabilmesi icin suanki asgari ucretin iki katina cekilmesi gerekirken engelli bir bireyi asgari ucretle calistirmak nasil bir zalimliktir varin siz dusunun!

ALLAH hiç kimseyi beyin özürlüsü etmezsin.insanın beyni çalıştığı zaman muhakak bir işi yapar.kıymet arkadaşımız haklı iyi niyeti suistimal edenler çok.inşallah bir daha seni üzmezler

Bence iyi niyet goreceli bir kavramdir ama yinede en iyisi size gosterilen iyi niyet oraninda size ne yapiliyosa sizde karsinizdakine onu yapin en dogru sistem bu ne bir eksik ne bir fazla!

Kıymet hanım haklı! Arkadaşlar bende işitme engelliyim ve küçüklüğümden beri normal inasanların arasında saygıyı görebilmem için çok çabaladım ve çalıştım. Şimdi herkes bana saygı duyuyor! Ben de engelli arkadaşların iyi niyetlerini suistimal ettiklerine rastaladım, hatta kullandıklarını!

BENCE SAYGIYI HAKKEDEBİLMEK İÇİN SAVAŞILMALI! ZATEN SAYGI DOĞUŞTAN DEĞİLDİR; SAYGI KAZANILIR!

Bu sadece normal insanlarda da görüyoruz! unutmayın beyinimizden bir özrümüz yoksa ALLAH her insana ekmek kapısı açar ve kul da çabalarsa toplum gözünde hem saygıyı görür hemde özgüvenini sağlamış olur!Ben böyle düşünüyorum!

İşverenlere bakacaksın işveren engelli çalıştırmamakta inat ediyor hadi girdin biryere seni zaten rızası işe alıyor ve senin çekip gitmen için elimden geleni

yapıyor bunu ben yaşadım engelsiz çalıştığım zamanlar insanların görecekleri olsada bir saygısı vardı daha sonra engelli durumuna düştüğüm vakit ne saygı sı dünyayı size zindan ediyorlar onların elinde oyuncak oluyorsunuz yapmadıkları işkence kalmıyor 100 kg işe girdim 70kg işten çıktım 190 cm boy var hak aramakmı sen haksızsın ben işyerinde kavga ettim kanun derki bir işçinin diğer bir işçisine sataşması derhal fesih sebebidir sataşılan benim hakaret ve kücük düşürücü muameleye maruz kalan benim ama onların yaptığı şaka oluyor ben hak aradınmı geçimsiz pis engelli oluyorum şimdi sen düşün bendeki psikolojiyi

Kişisel deneyimlerimi aktarayım.. Bu konuda aydınlatıcı olabileceğini düşünüyorum..

Efendim; Ben 2004 yılında girdim iş hayatına. O zmaanki iş verenim sağ olsun benim sigorta girişimi 2005 te başlatmıştı. Bunu deneme süresi iddiasıyla yaptı ama üstünde durmadım. Tamam hata bende kabul ediyorum. Neyse.. Sonra 1,5 yıl çalıştıktan sonra söz konusu iş yerinden "Şahsımı mesleki ve teknik eğitim alarak mesleğimi icra etme talebim" nedeniyle kovdular. Gerekçesi; O eğitimi aldığımda beni asla asgari ücretle çalıştıramayacaklarını biliyor olmalarıydı. Bunun ardından bir kaç şirkete gittim. "Engeli personeli ayakta put gibi sürekli ayakta duramadığı için işten çıkartanlar" dahi vardı içlerinde. Daha sonra görüştüğüm bir firma vardı iyi hatırlıyorum. İyi de para teklif etmişti. Fakat benden Temizlik yapmamı istiyordu. Ben de onalra YAZILIM UZMANI olmak istediğimi MSCE sertifkası almak için çalışmaya ihtiyaç duyduğumu Üniveristeye hazırlandığımdan Mesleki eğitime uygun bir görevlendirme talep ettiğimi söyleyerek reddetmiştim. Konu para değil kariyerdi çünkü..
Aradan biraz daha zaman geçince Kendimi Kamu sektörüne attım. İkinci Üniversite diplomamı almak için uğraşıyorum. Şu an ama devletimiz de sağ olsun ENGELli den HİZMETLİ yapmaya çalışıyor. Bu da ayrı bir garabet. Emekliliğime bir bucuk yıl filan var. Ama süre dolsa da çalışacağım sanırım. Kendi işimi yaparsam belki. Haaa o vakte kadar ÇİFTE LİSANS diploması alabilirsem "LOJİSTİK VE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ" Nİ isityorum. Belki özel sektörde mesleğimle ilgili bir alanda çalışabilirim. Yanlış anlaşılmasın mesele yan gelip yatmak değil, Ben oturduğum yerden bile üreten bir kişiyim. Biri yayınlanmış üç kitabım 200 den fazla şiirim var. Forumdaki arkadaşlar tanır beni. Pek çok konuda fikirlerimi yazar paylaşırım burada. Diyeceğim şu ki; HEDEFLERİNİZE GİDEN YOLDA ENGELLER ile KARŞILAŞIYORSANIZ DOĞRU YOLDASINIZ DEMEKTİR!!!

Üst Alt