Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bazı hastalıklardan dolayı yürüyemiyorum. %84 raporum var. ÖTV'siz araç..?

Orhan Bey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ilk defa engelli raporuna başvurdum (behçet, cidp, kalp hastalıkları nedeniyle yürüyemiyorum), rapor sonucu %84, kısmi engelli ve ortopedi puan vermedi, görme ve kronik işaretliydi... İtiraz edip başka hastanede tekrar girdim, rapor yine %84 oran, kısmi engelli, ortopedi puan vermedi (Fiziğe ve göğüs cerrahisine havale etmiş)... Ancak bu sefer raporda ortopedi, görme, kronik ve sınıflanamayan seçenekleri işaretliydi...
(Alınan oranlar: Fizik %60, Dahiliye %28, Kalp damar %20, Dermatoloji %20, Nöroloji %15, Göz %1)

Sorum şu:

1) Ortopedi puan vermemesine rağmen raporda ortopedi seçeneği de işaretliyse (%40 yeterli denip) ötv indirimli araç alabilirim demek mi oluyor bu?..
2) Raporda açıklamada "2022 TÜM ENGELLİ HAKLARINDAN YARARLANMA HK." yazıyor sadece, başkada hiç bir şey yazmıyor, bu durumda ötv indiriminde sıkıntı olur mu ne yapmalıyım?..
3) Eğer araca kadar gitmeyi başarabilirsem herhangi bir aparat olmadan vitesli ya da otomatik kullanabiliyorum, bu durumda rapora ne yazmalılar ki ötv indirimi alabileyim, ehliyet değişimine gerek var mı?..
4) İl Sağlık Müdürlüğü ile bir işim var mı?..
5) Rapor direkt araç alacağımız oto galeriye verilip gerisini (maliye filan) onlar mı hallediyor?..

Şimdiden tşk cevaplarınız için...

Son düzenleme:
ortopedi işaretlı olması yetmez ortopedi rahatsızlıgının tanısı yazmalı. VE aracı hareket ettırıcı özel tertıbatla aracı kullananılır yazısı olmalı . Ayrıca ortopedı de % onemı yok. ısterse % 10 olsun arabayı kullanan uzuvlarınızda el ayak aracı kullanmaya sorun yaratacak rahhatsızlıgınız olmalı ve bu raporda yazılmalıdır

ortopedi demek ki genel böyle ben de ortopediden puan alırım sandım ama fizik tedaviden puan aldım .tek bu sorunuza cevap verebilirim.

Tşk cevaplar için, ben de oto galeriye sordurttum, altta ortopedinin işaretli olması yeter, araç alabilir dedi... Nihai sonucu merak edenler için o aşamaya geldiğimde burada yazacağım...

Orhan Bey Bayi çalışanın 2019 da yeni kanundan haberi yoktur büyük ihtimalle ortopedik kısmının işaretli olması maalesef yetmiyor raporunuz %90 altı olduğu için hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanmalıdır. yazmalı aksi halde maliye onay vermiyor.

Üst Alt