Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bazı hastaneler 2006 yılının sakatlık oranı yönetmeliğini kullanıyorlar!?
Herkese merhaba. geçenlerde bir hastaneye gittim yani istanbuldaki taksim eğitim ve araştırma hastanesi 2006 daki eski özürlü yönetmeliği kullanıyor. 2010 özürlü yönetmeliğini kullanmıyor. hastaneler neden kullanmıyor farkında değiller mi hastaneler bu 2010 özürlü yönetmeliğini görmezden mi geliyorlar ne yapıyor hastaneler o kadar hastane çalışanı var farkında değiller mi yada sağlık bakanlığı müfettişleri bütün hastaneleri kontrol etmiyor mu yoksa hastanelere kontrolden görmezden mi geçiyor sağlık bakanlığı . bir sürü çelişki var anlayamadım bu işlerden. neden hastaneleri kontrol etmiyor yada hastanenin başhekimi bu özürlü yönetmeliğini sağlık kurulunda kontrol etmiyor mu? bazı hastanelerin çoğu 2006 daki özürlü yönetmeliğini kullanarak binlerce kişiye hala rapor veriyor eski yönetmeliğe kullanarak binlerce kişiye bu özürlü yönetmeliği kulllanamazlar bu bir hatadır haksızlıktır. bu haksızlık sağlık bakanlığı yada hastanelere dava açmak gerekiyor arkadaşlar
ewt bende özel bir hastanede ortopedi bölümnde h sınıfı için rapor almak istediğimde 2006 nın yönetmeliğini çıkartıp gösterdi bende sen ne yaptığını sanıyorsun onn tarihine hiç baktınmı dediğimde bana yönetmelikte bir değişiklik olmadıki çok istiyosan son yönetmeliği getir dosyama koyuyum hem sen h sınıfı sürücü belgesi alamazsın hiç yürüyemeyenlere yada bacakları olmayanlara verilir h sınıfı dedi gerizekalı hiç birşeyden haberi yok oturduğu yerden bastığı havayı görsen herşeyi o biliyomuş gibi caka satıyodu.
1-) Hastaneler demişin ama sadece bir hastane adı vermişsin başka hangi hastaneler?
2-) 2006 'da ki yönetmenlik derken özür grubu olmayışı vs mi?
Bunları yazarsan el ele verip birşeyler yapalım derim.
özel hastane raporu devlette geçmiyor o önemli değil ama devlet hastanelerinin yaptığı yanlış kimi yerde 2010 kimi yerde 2006 yönetmeliği uygulanıyorsa nerde bu sağlık bakanlığı müfettişleri bilmem neleri her hastaneye aynı yönetmelik uygulanmıyormu başı,orası burası ağrıyan gider 2006 yönetmeliğindeki hasteneleri bulur %40 alır özürlü hakkından yararlanır gariban engellide gider 2010 yönetmeliği uyğulanan hastaneye çatar %40 alamaz sonra özürlü hakkı var özürlü hakkından özürlüden çok sağlıklı insan faydalanıyor bu konuya derhal el koyulmalı...
taksim eğitim ve araştırma hastanesi arkadaşım cevabım geç kaldığı için kusura bakma. ama benim bildiğim kadarıyla hala aynı 2006 daki yönetmeliği kullanıyorlar. insanlara eski yönetmelikten yanlış özür oranı veriyorlar. acilen müfettiş o taksim eğitim ve araştırma hastanesini takip etmesi lazım. öncelikle bu site yöneticeleri o hastaneyi araştırırsa çok iyi olur.
orasını bilmiyorum Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni oranları kullanıyor. Fakat dilekçeme yazdığım ve yüz kere sözlü halde söylediğim halde çalıştırılamayacağı iş alanlarını boş bıraktılar. Şüphelendim sadece benimkisimi diye bir araştırma yaptım 20 kişiye sorduysam sadece 1 kişininkini doldurmuşlar geri kalanı boş. Başhekim yardımcısının yanına çıktım boş bıraktıysak her işi yapabilirsin dedi şok oldum peki dedim gözü görmeyen kişininkide boş o kişi şöförlük yapsın o zaman dedim o iş başka deyip geçiştirdi beni başından.