Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bazı korkularım var. Ne yapabilirim?

şenay24

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
bakın erzincanda korkudan derdimizi bile yazamıyoruz çünkü ölürüz

Erzurum..Erzincan...doğu anadolu ve güneydoğu anadoluda toplumsal baskıyı tahmin edebiliyorum...Diyarbakır Silvanda pederin polis olması vesilesiyle bulundum...oralarda kadınların değeri ve adı yoktur...anamız atamız diye hürmetde kusur edilmez ama söz hakkıda verilmez...yanlış biliyorsam düzeltin...erkek hegemonik toplum olduğumuzdan kadına konuşma nefes alma hakkı bir lütuf olarak sunulur...doğusu batısı yok aslında ama ben ege çocuğu olduğumdan bu farkı çok net görüyorum...

Şenay Hanım sıkıntınızı paylaşırsanız mutlu oluruz...bi çare bulamasak da paylaşın lütfen...

selam duyarlılıgınızdan dolayı teşekürler efendim tüm sözlerinizde haklısınız kadın olmak ve tek özürlü çocuguyla birlikte yaşamak çok zor oglum mental 170 özürlü komşum kadından şüpelendim ve sesini aldım şu an şikayette bulunamıyorum habersiz konuşturdum diye cezası varmış 3 yıl inanın ölümü bile düşünüyorum allah kimseyi benim durumuma düşürmesin allahın bir kuluda ne yapmam gerektigini söylemiyor kadında ikide bir tehdit ediyor ne yapabilirim bilginiz varsa ne olur allah rızası için yazarsanız sevinirim allaha emanet olun

Böyle bir durumda yapılabilecek en akıllı şey başta kendinizi ve çocugunuzu koruma altında aldırmak, şikayet ve benzeri durumları kendiniz ve çocuğunuz güvenli bir ortama alındıktan sonra dile getirmenizdir. Yapmanız gerekeni en kısa ve yoldan şöyle tarif ediyim, il veya ilçe merkezinde iseniz 155 polis imdatı arayıp , köy veya mezrada iseniz 156 jandarmayı arayarak öncelikle sizi ve çocugunuzu güvenli bir ortama aldırın, daha sonra polisten veya jandarmadan sıgınma ve korunma talebinde bulunun, onlar size konumuzuna göre yönlendirecektir, polis veya jandarmada çocugunuzun ve kendin hayatınızın tehlikede oldugunu bu nedenle yer bilgilerinizin gizli kalmasını istediginizi mutlaka belirtin, gerekirse sizi il dışında başka bir ile göndermekten başlayıp , nüfustaki kimlik bilgilerinize kadar herşeyi kapalı saklı tutmaya kadar bir dizi önlem isteme ve alma hakkınız var , onlar mutlaka sizi bir sıgınma yada sosyal hizmetler aracılıgı ile güvenli bir yer veya bölgeye alarak korunmanızı saglayabilirler ilk etapta yapılması gerekenler bunlar diye düşünüyorum ,

konuyu anlayamadım ...mental özürlü oğlunuzu konuşturmanın suç olması komşu kadından şüphelenmeniz vs olayı anlayamadım kusura bakmayın...

Anladığım kadarıyla komşu kadının oğluyla konuşurken onun konuşma şeklinden korkuyor.Yani komşu kadın şenay'ın oğluna sözlü taciz ediyor olmalı.Şenay'da bu konuşmaları habersiz kaydettim ama bir şey yapamıyorum çünkü habersiz konuşma kaydetmenin suç olduğunu öğrendim diyor.

Bi konuyu açıklamak bu kadar zor olmasa gerek.

durup dururken konusturdun diye neden ceza olsun senay
yoksa zorla doverek filanmi konusturdun komsu kadini
senin oglunla ne alakasi var komsu kadinin

şenay hanım allah yardımcınız olsun artık ne sıkıntınız varsa da lakin konuyu açmışsınız e bari konuyu tam olarak veya azbirazdaha anlaşılır bir şekilde yazsanızda bizlerde varsa bir bilgimiz fikrimiz size söyleyelim bu şekilde ne sizayardım alabilirsiniz nede biz fikir verebiliriz :confused:

tek anladığım şey sorununuz komşunuz ile alakalı ! size söyleyebileceyim o maahalleden taşının

kardeşim anladıgım kadarıyla komşunuzdan korkunuz var bu korktugunuz her kimse allahtan büyük deyil arkana yaslan derin derin nefes al ve o insana dostluk ilan et mesela yaptıgın yemekten götüre bilirsin osana kötülük etsede anlamazlıga ver dostça davran kimseye anlatma onun kötülüklerini ve kimseye güvenme olurya gider ona aynen iletir hatta iyi yönlerinden bahset onu iletsinler şer insandan bu şekilde kaçabilirsin birde kim olursa olsun böyle mevzu buldularmı kaşımayı sevenler var yani seni konuşturur ona söyler ondan alır sana getirir aynende getirmeyenler var bide ilave yaparlar aman diyim malzeme verme ilahi adalete bırak dua et tevekkül et birde korkudan deyil bu davranış asaletten korkmada allahtan başkasından bir can borcumuz var o da allaha bunları ukalalık olarak algılama lütfen denedim kaç kere inan bana çok işe yarıyor iyiligin açamayacagı kapı yok allah onu yada onları islah etsin inşallah:)

eğer kadının çocuğunuzu taciz etmesi sözkonusu ise bir avukata -ya da polise- başvurun danışın. kesinlikle yaptığı bu aşağılık saldırıyı içinize gömmeyin, üstünü örtmeyin. ve şöyle düşünün. suçlu olan o kadınsa korkması gereken de utanması gereken de o. eğer yaptığı kabahati bildiğinizi biliyorsa, muhtemelen sizi korkutmaya suçlu duruma düşürmeye çalışacaktır. bu oyuna gelmeyin. ve oradan taşının. çünkü bu tip bir saldırıya mağruz kaldıysanız, o kişiyle aynı ortamda yaşamanız durumunda başka zararlarla karşılaşabilirsiniz .

şenay hanım allah yerdımcınız olsun ama siz ısrar ile konunun ne olduğunu ve komşu kadının konuşma kayıtlarında ne tür konuşmalr varsa artık söylemek istemiyorsunuz terörmüymüş komşu kadın :confused:

şenay hanım konuyu tam olarak anlatamıyorsunuz.. istreseniz bana özel msj atabilisiniz.. yapabileceğim birşey olursa elimdene geleni yaparım ..

blake ,iyi demişsiniz hoş demişsinizde nerede yaşadıgımızı unutuyorsunuz galiba ,şikayet et ,üstünü örtme ,susma diyerek ,tahrik ederseniz sonuç ne olur tahmin edebiliyormusunuz,anadoluda bir söz vardır, bekara karı boşamak kolaydır ,derler ,hem sıkıntılarına ortak olabilecekmisiniz ,bu tavsiyenizden dogan ,sonuçlarda yanlarında olabilecekmisiniz :confused:bunun cevabını kendi kendinize veriniz kadın programlarına çıkıp derdini anlatan kaç kadın öldürüldü hatırlatırım ,daha geçenlerde adam karısını ,sokak ortasında ,çocugunun 8 tane polisin ve onları film izler gibi izleyen 30 ,40,kişinin gözleri önünde defalarca bıçakladı ,hani koruma,polis ,avukat vs, akıllı insan kendini akıllıca korur ,allah başa vermesin şenay hanımın yerinde olsam sessiz sakin uzaklaşırım .ne demişler, kaçanın anası aglamaz ....bir kıssa anlatayım hazreti aliye diyorlarki ,ya ali sen allahın arslanısın hiç bir şeyden korkmazsın korktugun bir şey varmı :confused:diyor ki ,,,allahtan korkmayandan korkarım ........

cansu_hasdikici;

çok doğru diyosun en kısa yoldan o mahalleyi terk etmen bence en doğru haraket

sag ol kardeş ,akıllısın ,sorunu büyütmemek en iyisi allah akıl vermiş fikir vermiş kendimizi koruyalım diye ,demi yani.

Düşünebilen bir insan, "üstünü örtmeyin" demenin gidin önünüze gelene durumu anlatın demek olmadığını anlar.
Ben zaten yazdığım mesajda bir hukukçu veya emniyet mesubundan yardım almanız gerek demişim.
Yani sorunla başetmede size yardım ve rehberlik edecek guvenilir birine anlatmak zorundasınız.

Suçluların cesareti magdura "kaç kurtul" diyen zihniyetten geliyo zaten.
Belki bu konuda bahsi gecen kadın, daha önce de birilerini magdur etti ve o magdurlar da "kaçalım susalım kurtulalım" dediler ve suç suçlunun yanına kâr kaldı?
bunu hiç dusundunuz mu?

alkış alkış size bravo düşünen hanım, aciz bir kadınla ,özürlü bir ,çocuk mücadele etmeli böyleleriyle ,dimi

:))) önce ne dediğini anlasak baglantısız bir konuşma yazmış

ben elazıgdayım ısteyen ıstedıne dava acar korkucak ne var onu anlamadım artı erzıncan komsumuz oyle bısey hıc duymadım konuyu anlamaya calısıyorum ama anlamadım...koyde yasamıyorsunuz koskoca bır ılden bahsedıyorsunuz devletı var polısı var kı erzıncan sesız sakın ve guvenılır bır sehır

Üst Alt