Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bazı rahatsızlıkları olan amcamın emeklilik şartları nedir?

Şefika

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhabalar sizlere bir sorum olacaktı.

Amcamın bazı rahatsızlıkları var bacaklarında aşırı ilerlemiş varis var çok fazla şişiyor ayakta kaldıgında. Hipertansıyon hastası gözlerınde yakın ve uzagı görme kaybı ve kulaklarında işitme kaybı var. Görme ve işitme kaybı aşırı değil ama var.

Yaşı 55 ve 3600 gune yakın prım gun sayısı var. Bu rahatsızlarla ne kadar oranda bır rapor alabılır.

Emekli olabılır mıyım dıye düşücelerı var nasıl bır yol izlemezi lazım. Önce sgk ya mı yoksa hastaneye gitmesı gerekıyor bu konu ile ilgili

Amcanız şu anda çalışıyormu?

O zaman,işyerinden orda çalıştığına dair alacağı belge ile beraber 2 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanıyla birlikta işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine vergi indirimi için başvuru yapacak.
Vergi dairesi kendisini hastaneye sevk edecek.
Eğer 40 veya üzerinde bir rapor alırsa erken emekli olabilir.

peki çok teşekkür ederim

bırde iş yerı böyle bır belge vermezse nasıl yapabılır. Çünku büyük özel bır yerde çalışmıyor cafe de çalışıyor. Böyle ufak işletmeler bazı evrakları vermede sorun çıkartabılıyorlar

Amcanin 3600 gunu varsa y
a

Yasida55 ise zaten emekli olmustur ise giris tahrigi kac

1995 giriş tarihi süreklı sigortalı çalışmamış çok boşluğu varmış

3600 tamamla emekli ol en kisa yol

Vergi indirimiyle ugrasma zaren yasi tamam gunu sksik su an kac gunu var

şuan emekli olamıyormuş sgk yı aramış 60 yaşında yaştan emekli olabılırsınız demişler. 2500 cıvarı sgk da prim gün sayısı varmış 900 gün primde bagkurdan günü varmış. 60 yaşına gelince taştan olursunuz demişler. Bacaklarından dolayı çalısmakta güçlük çekiyormuş çok şişiyormuş ayakta durdukça

Sigorta yalan atmis....3600 zu tamamlasin emekli olur bu konuda yardim ederim suan ssk li calisiyor sanirim ...

Calisiyorum gec yaziyorum ....

Askere kac yilinda gitmis...bide sigorta giris tam tahrigi lazim

1983 yada 1985 yılları arasında gitmiş askere tam tarihi hatırlamıyor 18 ay yapmış askerliğini. sigorta giriş tarihi 1995 ocak 1 miş. Bu arada 53 yaşında yanlış yazmışım yaşını

mandreyam tamam da hanımefendinin amcasının engelli raporu yok ki 3600 günde emekli olabilsin kardeşim. önce rapor alsın ki ondan sonra baksın olabiliyor mu. yoksa 60 yaşını beklemesi gerekir.

Sigorta girisi 1999 oncesi oldugu icin 3600 arti 2
5 yillik sigortaya tabii...bunu cogu kisi bilmez...sigorta da sana soylemez ...

Bide bu 60 yas nedir anlamadim benim nornalde 57 gosteriyor 1981 dogum 1998 sigorta baslangici....dimi ama

Dogum tahrigini de lazim

Önce Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip %40 ve üzeri rapor için başvuru yapsın. Ama yukarıdaki saydığın rahatsızlıklar iler düzeyde değilse sakatlık oranı cetveli'ne göre toplamda %40 zor görünüyor... Eğer rapor alırsa, o zaman o rapora istinaden defterdarlığa sakatlık indirim hakkı için başvurur. O hakkı da elde ettiğinde hemen erken Yaşlılık emeklisi olur.
1- Rapor için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi
2- Sakatlık indirimi için defterdarlık
3- Erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğü (primin 3600'e tamamlanmış olması lazım)

Üst Alt