Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bebeğim için 2022 maaşı alıyoruz. İşe girdiğimide maaşta sorun olur mu?

akadirarik

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bizim bebeğimiz engelli raporu var ve ben geçen Ramazan dan beri işsizdim. Engelli maaşına başvurduk sonunda çıktı bugünde gittim PTT den 2119 TL çektim.Geçen Pazartesi de ( 6 haziran) bi işe girdim. Öncelikle şunu merak ediyorum işe girdiğimi gidip söylemem gerekir mi?
Ayrıca çocuğumuz hastalığından dolayı Çocuğumuzun tedavileri için TIP Fakültesine götürmemiz lazım. gidiyoruz fakat Yeşil kartlısınız o yüzden para vermeniz gerekiyor diyorlar. bizde mecbur geri dönüyoruz.
Bunuda patron biliyor bugün dedi senin sigorta girişini yapabildiğimiz kadar geriden yapalım da çocuğu doktora götürürsünüz dedi.
İşe girişimi Mayıs ayında gösterebilirlerse bi sorun olur mu? yada bizim için en faydalı nasıl birşey yapmamız lazım.

akadirarik
Sigorta baslangıcın yapılmadıysa işten ayrıldım bildirim yapma aldığın parayı yersiz ödeme sayarlar ve geri alırlar 2022 maaşı kesilir(18 den küçük) oldugu için sunu bi oku
https://www.engelliler.biz/forum/showthread.php?t=73948
Raporda ağır engelli (evet) yazarsa %51 ve üzeri ise evde bakım maaşına basvur

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akadirarik 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı alıyordun. 6 haziran'da işe girmişsin (ister sigortar olsun ister olmasın fark etmez). aldığın 2119 TL hakkındır, yersiz ödeme konusu olmaz, yani sana borç çıkartılmaz rahat ol. Veli sana yukarıda yanlış bilgi vermiş.
yalnız patronun önerisini sakın yaptırma. eger patronun sigorta girişini mayıs'tan başlatırsa haziran dönem aylığını (1059,64 TL) geri isterler senden.
patronun sigorta kaydını yapmamışsa aylığı çektikten sonraki günlerden başlatsın. işe başladığın 6 haziran'da da sigortanı başlatabilir. bunlar sorun olmaz. ama sakın mayıs ayının son gununu bile sigortanı başlatmasın. sigortan haziran içinde ödeme gununden sonra olsun.

işe girdiğini bildirimde bulunmana gerek yok. zaten sigortalıysan /sigortalı olduğun takdirde zaten sistem aracılıgıyla sigorta kaydın tespit edilir ve aldığın 2022 engelli yakını aylığı fesh edilir.
ama bence sigorta başlangıcın yapılır yapılmaz vakfa gidip 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı aldığınızı, sigortalı işe girdiğinizi söyle ve bilgilerini güncellemelerini iste.
2022 aylığı kesilmeden çocugun senin sigortana geçemez.
2022 engelli yakını aylığı kesildikten sonra 60/c 3 GSS (yeşil kart) iptal olur ve böylece çocuğun da senin sigortana geçer.

Üst Alt