Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bebeğim kalp hastası. Hangi yardımlardan faydalanabilirim?

Ay2015

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim bebeğim doğuştan kalp hastası olarak dünyaya geldi 7günlükken açık kalp ameliyatı geçirdi incelemelerime göre raporu alsam derecesi %80lerde.sormak istediğim hangi yardımlardan faydalanabilirm.bebeğim şu an 10aylık ve hastane ilaç ememediği için mama masrafımız bizi zorluyor.bakım maaşı alabilirmiyim.bana yardımcı olun lütfen.

Alacağınız rapor %50 ve üzeri olup,ağır engelli ibaresi olursa ve hanedeki kişi başı gelir 784 lirayı geçmiyorsa
bakım aylığı alabilirsiniz.

Verdiğiniz cevap için teşekkürler. Ben bugün raporu aldım engel oranımız ağır engel %100verdi kurul..bakım maaşı için forum aldım yanlız mal beyanı istiyor üzerimdeki arsa problem olurmu maaş bağlanmayabilir mi?

@Ay2015 Çok geçmiş olsun. rabbim yar ve yardımcınız olsun...

Ayrıca bildiğim kadar tabi tam emin olmamakla birlikte evde bakım parasını alabilmek için size gelir getiren şeyler baz alınır. arsa size bir gelir getirmediği için problem olacağını düşünmüyorum. tabi tam bi bilgim yok, konuya vakıf olan arkadaşlar size daha net bir cevap vereceklerdir mutlaka...

Ay2015
arsa gelir getirmiyorsa sorun olmaz. ama bahsettiğiniz arsa bir tarla,bağ vs ise bu durumda geliri dikkate alınır. hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa geliriniz uygundur. fakat gelirin uygun olması ve ağır özürlü raporun olması evde bakım aylıgının baglanmasına yetmez. çocugunuzun bakıma muhtaç kabul edilmesi gerekir. başvurunuzdan sonra hanenize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelip incelemede bulunacaktır. çocugunuzun bakıma muhtaç oldugu yönünde karar verirse ve geliriniz de uygunsa evde bakım aylıgı baglanacaktır. aksi takdirde mümkün değil.

ayrıca bkz:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt