Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bebegim özurlu ama daha özrü ne derece belli değil...

soraya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar,

benim 9 ay ve 1 haftalik olan bir erkek bebegim var. bebegimin beynindeki gri hucrelerinde sorun var. ondan beyni gelismiyormus. kafa capi olmasi gerekenden cok kucuk ve motor gelisimi cok geriden geliyor. ayrica epilepsisi de var ve beynindeki goz merkezi gelismedigi icin beyinden gelen bir korlugu de var.
doktorlar bebegimin hic bir zaman normal bir bebek olamiyacagini soylediler cok uzuluyorum ama alistim ve bebegimi cok seviyorum

Geçmiş olsun kader arkadaşım.insan ilk başta kabullenme evresi yaşıyor.sonrasında benimsiyorsunuz.sizi çok iyi anlıyorum.bende kızımda bundan 13 yılöncesinde aynı şeyleri yaşamıştım.yazdıklarınızı okuyunca ilk başa bir an döndüm.şuan kızım 13 yaşında iyi eğitim ve ilgiyle inanın çoooook yol katettik.ilk dteşhisi 10 aylıkken konmuştu.istanbul çapa tıp fak.hastanesinde hastalığı belirlendiğnde bana öyle bir tablo çizmiştiki doktorlar inanamazsınız.kızınız engelli yürüyemiyecek,altından alacaksınız kısacası kendisini bilmeyecek denmişti.ama allah o kadar büyülkki kızım 18 aylıkken yürüdü.şuan özel okula gidiyor.iletişimi gayet iyi.kendini anlatabiliyor.karamsar olmayın derim ben.zamanla göreceksinixz.sizin sevginiz ve ilginiz onu öyle ilerletecekki siz bile şaşıracaksınız.kızımın resimlerini verdim sitede bakabilirsiniz.bakın bakalım rahatsız gibimi:))sabır ve sevgi arkadaşım.üzülmeyin.

sızı cok ıyı anlıyorum benımde 1 yasında bı kızım cok sukur onun oyle bı broblemı yok ama oda sag kol dırsekten ampute olarak dogdu ılk baslarda bende cok uzuldum sımdı alısdım ama yınede allah kımseyı cocuguyla ımtıhan etmesı cok zor sızede cok gecms olsun

Öncelikle geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Çok zor bir durum. Umarım bebeğinizin rahatsızlıklarının tedavisi vardır ve sizin ona olan sevginizle, ilginizle sağlığına kavuşur. Size oğlunuzla birlikte sağlıklı, mutlu, uzun bir ömür diliyorum.

mesajlariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar gercekten burda sizin gibi insanlarla konusmak beni cok rahatlatiyor cunku hepiniz beni anliyorsunuz soyleyecek soz bulamiyorum cok uzuluyorum onu oyle gorunce icim kan agliyor o benim evladim insan bir tirnagina zarar gelsin istemezken nelerle karsilasiyor yavrum dogdugundan beri hastanede birde erken dogdu cok sikinti cekti kendisi de bizde 41 gun yogun bakimda kaldi kac kez oldu oldu dirildi simdi de bunlarla mucadele ediyoruz bende dogumdan beri kendime gelemedim cok mu ozele girdim bilmiyorum kusura bakmayin ama icim cok dolu

Öncelikle İkinizede geçmiş olsun.Bence psikolojik destek almalısınız.Maddi ve manevi olarak annenin güçlü olması şart,hep siz ilgileneceksiniz çünkü.Önünüzde sizi güçlü kılmak zorunda bırkacak çok engeller olacak.Engelli bir çocuğa(erişkinee de) annesinden başka hiç kimse ilaç olamaz bunu çok iyi bilirim.Hamilelik ve sonrası yaşanan depresyon artı engelli bir evlada sahip olma psikolojik olarak sizi yıpratacaktır bu apaçık bir süreç.Muhakkak profesyonel bir destek alın bu şart bence.Sitede psikolog arkadaşlar var sanırım .Umarım onlarda size yardımcı olurlar.Allah'tan gelen herşey çekilir zira alternatifimiz yok.Hoşça bakın zatınıza.

Hamiş:Bu yukarıda yazdığım süreçlerin bir kısmını bizzat bir kısmını annemden ve yakın çevremden edindiğim deneyimlerden mütevellit yazdım.Naçizane tavsiyelerim,siz daha iyisini bilirsiniz elbet.

estagfirullah burdan gelen her bilgiye her tavsiyeye acigim
ben yiprandigimi ve daha cok yipranacagimi biliyorum daha yolun basindayiz bebegimle ama ben ona seve seve bakarim onu aslaa yuk olarak gormuyorum onu 1000 saglikli cocuga degismem
ama yinede cok zor yasimda cok genc daha yasitlarim daha okula giderken benim cok buyuk sorumluluklarim oldu ama yinede allaha sukur ediyorum iyikide bebegim olmus hatta kendimi bazen tarif edilmez bir duygu iinde hissediyorum kendimi ozel hissediyorum allah bana boyle bir emaneti layik gordugu icin

Öncelikle Allah şifa versin diyorum hepimize sizi çok iyi anlıyorum sonu belli olmayan yeni bir hayat penceresi var önümüzde ama yinede halimize şükredelim inanıyorum ki sizin sevginiz ve sabrınızla oğlunuzla bir çok yol kattedeceksiniz yeterki isyan etmeyelim.Allah mücadele ve sabır gücünüzü eksik etmesin..
(Berk'in Annesi)

ÖNCELIKLE Arkadaşım rabbim bebeğinizin şifasını versin.ama varya hiç üzülmeyin insanı en çok üzüntü keder ve düşünce yıkar.eğer siz üzülürseniz hastalanır çocuğunuzun hastalığı bır yandan sizin hastalığınız biryandan diyelim bebeğiniz hiç olmadı ozaman daha çok üzülürdünüz.çünkü Allah büyüktür derdi verende odur derman olacakta o dur. üzülmek sadece Allah ın vermiş olduğu hediyeyi istememek haşa (((Şirk kosmaktır)))))

yinede cok zor yasimda cok genc daha yasitlarim daha okula giderken benim cok buyuk sorumluluklarim oldu ama yinede allaha sukur ediyorum iyikide bebegim olmus hatta kendimi bazen tarif edilmez bir duygu iinde hissediyorum kendimi ozel hissediyorum allah bana boyle bir emaneti layik gordugu icin[/QUOTE]

sizi çok iyi anlıyorum emin olun.bende ilk öğrendiğimde 19 yaşındaydım.ama zaman o kadar güzel bir ilaçki.klasik bir laf ama çok dogru bir laf.herşey zamanla sizin güçlenmenizle daha güzel ve kolay oluyor.evet biz özel insanlarız.bize verilen emanetler özel.çocugunuzu öpüyorum.

hepinize cok tesekkur ediyorum gercekten burasi bana ilac gibi oldu neden daha once buraya yazmak aklima gelmedi yada geldi ama cesaret edemiyordum 3 aydir uyeyim ama birturlu yazmaya cesaretim olmadi
bende suan 21 yasindayim benim en cok korktugum yarin birgun benim basima birsey gelirse benim kucuk kahramanima kim bkacak hayatimdaki en buyuk korkum bu oldu cunku bebegimin akli yerinde olsa sadece yureyemeseydi yada sadece gorme ozurlu olsaydi akliyla bir cok yere gelebilirdi ama muhtemelen hic bir sey yapamiyacak offff bilmiyorumki ne kadar zormus bu olanlar yaa basa gelmeden hic bilmiyorsun ama simdiye kadar asla bir engelliyi hor gormedim hatta cok sefkatli bakardim onlara bebegimden de asla utanmiyacagim o benim en buyuk gururum

evet aynı şeyleri düşünüyoruz.bunlardan ziyade ben hep akşamları yatarken nasıl dua ederdim biliyormusunuz halada diyorum (Allahım onun acısını bana yaşatma benimde ondan önce yanına alıp onu kimselere bırakma.hayatta kabul olacak tek dilek hakkım varsa ya Rabbim,ikimizin canınıda aynı anda al)1 tane daha kuzucugum var o 8 yaşında ondan küçük rabbim uzun ve sağlıklı ömür versin onda bişey yok.ama benim dileğim bu dogrultuda.ben sizi çooook iyi anlıyorum.hiçbir zaman utanmayın evet ondan onlar bizim özel meleklerimiz.ona nasıl faydam olur ortaya nasıl bir eser çıkartırım ilerleyen zamanlarda diye düşünün.inanın o kadar güzel şeyler çıkıyor ki göreceksiniz.sadece ilgi ve sevgiyi eksik etmeyin.etrafta vah vuh allah sabır versin diyen çoook olacak desinler kulak asmayın.sevgiler.

Annelik böyle kutsal birşey ki,olumsuzluklara rağmen sevgiyle ve güçlü kalabiliyor...Tebrik ediyorum sizi...Sevgiyle ve güçlü kalın!...

Aynı şey benimde başıma gelse ki gelebilir bende çok üzülürüm ama çocuğum için yine de ona sımsıkı sarılır gözüm gibi bakarım..
Allah yardımcınız olsun acil şifalar dilerim...

evet oyle simdiden bile yakinlarim cok diyorlar zorlanacaksin bir yere gidemiyeceksin bilmem ne bilmem ne ama ben hep olsun seve seve bakarim diyorum simdi oyle diyorsun hele buyusun ozaman gorurum seni diyorlar
oyle birsey olurmu yaa onlarin cocuklari oyle olursa atacaklarmi cocuklarini?
bide en cok zoruma giden de bana laf dinlemedin allah ondan sana ceza verdi cekecek cilen varmis filan diyorlar ne kadar zoruma gidiyor
haaa bide hamileyken bende cok sorun vardi yani erken dogum riski filan bana surekli aldir bu cocugunu diyorlardi bende dinlemedim aldirmadim
simdi bana bak iste aldirsaydin filan diyorlar olurmu oyle sey allah ustune basa basa yazmis kurani kerimde cocuklarinizi aldirmayin diye
benimde 2 bucuk yasinda bir oglum daha var o cok saglikli allaha sukur allah ikisinede hayirli uzun omurler versin bana saglik ve guc versin ki bebegime en guzel sekilde bakabileyim buyuncede benim koca bebegim olur

her şeye kulak tıkayın desinler bakın size ne gösterecegim.

bu benim bundan adam olmaz dedikleri bebeğim:) iyiki var ve iyiki benim

img0128ae.jpg
img0124a.jpg

cok guzel yaaa insallah benim bebegimde oyle olur
peki ne soylemislerdiki bebeginize hastanede ki altini alacaksiniz hic bir sey yapamaz dediler nesi vardi

dogum esnasında beynine osijen gitmemiş dogum zor olmuştu.

grnt0233.jpg

----------

doğumu zor olmuştu oksijensiz kalmış.

hmm evet anliyorum oyle olanlari cok gordum norolojik muayenede sirada beklerken peki mr sonuclari nasil cikmisti simdi neler yapabiliyor

buda benim bebegim melegim biricigim

ince kasında sorun var.biraZ mikrosefalisi var.yaşıtlarından zeka olarakda geriden geliyor.birde bunlar hariç 4 yıl önce gece körlügü çıktı o doğdugunda yoktu.sonradan olmuş.Allah bunlardan geri koymasın.çok şükür.beni anlıyor tartışıyoruz bile valla:)

sizin ufaklığın resmi çıkmamış.güzel bir çocuktur eminim ama.

özel okula gidiyor.çizgi çalışmaları boya çalışmaları yapabiliyor.sosyalliği çok iyi.insanlarla diyalogu çok güzel.anlayıp kendini anlatmayı biliyor.

çok soru soruyor çok meraklı konuşmayı çok seviyor.5 yaşına kadar konuşamamıştı o yılların acısını çıkartıyor:)

gercekten buna da sukur keske benim bebegimde oyle olsa

olacak yeterki sabredin ve metanetli olun.etrafa kulak tıkayın.ne kadar güçlü oldugunuzu yıllar sonra fark edeceksiniz.

iste yan daki kucuk resmi benim bbegim tam belli degil ne yazikki

evet yüzü net görünmüyor.neyse daha net resimleri olursa yollarsınız.

iyiki aldırmamışşın minik yavrunu.bence biz daha çok şükretmeliyiz allahım iyiki bize verdi diye bu yavruları.neler duyuyoruz neler göüyoruz insanlar okadar acımasız olmuşki..ben de yavruma seve seve bakıyorum okadar alıştım ki ona sanki sağlıklı bi çocuk olsa bakamam gbi geliyor.evet her gün ağlıyorum onu öyle görünce..bana derdini anlatamayınca...çok zor seni kimsenin anlamaasını bekleme kardeşim çünkü yaşamayan anlayamaz...bende çok takardım söylenenleri zaman zamanda aklıma gelir am boş o insanları düşünmek bile boşşş...benim oğlum 4 yaşında ama ben hala onu 1 aylık bebeğimmiş gb seviyorum ona yeni kavuşmuşum gb sarılıyorum..

evet çok geçmiş olsun canım
inş.çok sağlıklı bir bebek olur annesini üzmez
ben bi şey merak ettim nasıl anladın bir problem olduğunu ve bebeğin neler yapıo

geçmiş olsun..allah'tan ümit kesilmez..çocuğunuz için daima güçlü olmaya çalışın...

soraya bebeğin ne durumda

[FONT=sans-serif]@[/FONT]gizemim [FONT=sans-serif]soraya nın babasının msn vardı dimi çocuğu ne durumda çok merak ettim çünkü benim bebeğimde de beyinden gelen körlük var[/FONT]

Üst Alt