Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bebeğimde işitme kaybı var. İşitme cihazı kullanmalı mıyız?

Eceahsen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar,

benim bebeğim 9 aylık ilk doğduğundan beri işitme tarama testinden geçememişti.
6 aylıkken Bera testi yapıldı iki ayrı hastanede iki ayrı sonuç çıktı birinde 40 db birinde 60 db.
Dün son olarak izmirde çideme götürdüm davranış testi yapıldı oradada doktor 60 db olmadığını ama yeni bir Bera testi yapmaya gerek olmadığını söyledi.
Şimdi elimdeki yeni rapora göre sağ kulak 35 db sol kulak 45 db kayıp.

Doktor hafif dedi ama ben sizlerede sormak istedim bu kayıpta bi insan işitme cihazı takmadan ne kadar duyar takınca nasıl olur hayatını nasıl etkiler bilgilerinizi ve yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Eceahsen
Bebeği Dokuz Eylül üniversitesi odyoloji bölümüne götürün. Dr.Selhan beyi bulun. Bebeklere odyolojik tanıyı doğru koyarlar.
9 aylık bir bebeğin işitmesi davranış testleri ile anlaşılmaz. İşitme kaybının ciddiye alınması gerekir.

Eceahsen

Mutlaka kullanmalı yoksa çocuğun gelişimini olumsuz etkiler. Özelliklede eğitim hayatında sakın ihmal etmeyin.

Mehmet Akşit

Mehmet bey merhaba, kızım davranış testinde verilen seslerin hepsine baktı sadece tiz seslerde iki tanesine bakmadı o da gerçekten çok az duyulan bir sesti ben bile eğer dalgın olsaydım duymayabilirdim. Sesin nerden geldiğini bir kerede buldu hiç beklemeden. Sağ taraftan geliyorsa sağa sol taraftan geliyorsa sola baktı. Bunlara rağmen raporda 35 db 45 db kayıp yazıyo gerçekten çok kafa karıştırıcı. Mesela doktor bize diyor ki kulaklarınızı parmağınızla tıkayın bebeğiniz sizi böyle duyuyor diyor. Ama benim kızım dışardan gelen çocuk seslerine uykusundan uyanıyor fısıltıyla arkasından seslendiğimizde dönüp bakıyor. Ben doktorun dediği gibi kulaklarımı tıkadığımda bırakın fısıltı sesini dışardan gelen sesi bile duymuyorum. Gerçekten kafam allak bullak zaten işitme cihazını asla takmıyor taktığımda hırçınlaşıyor ve ağlıyor. Normalmi sizce bunlar?

Bu sorulara uzaktan doğru cevap vermem mümkün değil.
Aynı şeyi söyleyeceğim: Dokuz Eylül'den randevu alıp gidin. Odyoloji'de Dr.Selhan Beyi bulun.

Üst Alt