Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bebeğinizin doğumda oksijensiz kalma süresi ve bunun bebeğinize etkileri..?

Hüsmen

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
iyi günler, benim oglum dogumda en az 1 dakika oksijensiz kaldi ve dogdukten sonra da yarim saniye kadar nefes alamadi
su an beyincik hasari mevcut. cocuklarinda beyin felci olanlar ne kadar süre oksijensiz kaldiklarini biliyor musunuz?
ne derece etkilenme oluyor süreye göre.

Cocukta Mental Retardasyon (zeka geriligi)

Iyi günler dogumda oksijensiz kalan oglumda suanda konusma ve denge bozuklugu var kaslari gevsek ama zekasi normal mi nasil anlayabilirim
onu istediklerini yapmazsam beni kandiriyor elde ediyor istedigi seyi mesela dün alisveristeydik beraber o alsveris arabasinin icinde oturuyordu benden seker istedi gecerken ben de almadim cok yiyor diye biraz sonra bagirmaya basladi bu araba bacaklarimi acitiyor inecegim diye indirirsem hemen gidip sekeri alacak beni hep böyle yaniltiyor
ben de biran ciddi sandim evde seker bulamazsa mesela ve yiyecek olarak ne eksikse (Yiyecek aliyorum istedigini) muz domates yok diyor ama asil amaci beni markete götürüp yiyecek bahanesiyle yine seker almak cünkü hep öyle deyip beni kandiriyor söylediklerimizi yerine getirüyor
tuvalete de 3 yasinda alisti ama renkleri karistiriyor 1.5 yil önce sünnet olan kardesimi bile hatirliyor bunlari zekasinda sorun olan bir cocuk yapar mi?

Selam Hüsmen öncelikle cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin yazdiklarini takip ediyorum birkac gündür böyle bisey ben cocuklarimda yasamadim ama senin yazdiklarini görünce biraz arastirma yaptim. Bir kac Site dolandim durdum biseyler bulurum diye. Insallah sana yardimci olur bulduklarim. Diger konularina bakarak seninde dedigin gibi Zeka Geriligi dogru. Ben Almanyadan katildigim icin genelde Alman Sitelerinden bilgi toplamaya calistim. Seninde dedigin gibi Oksijen yetersizliginden dolayi meydane gelen bi rahatsizlik bu. Dogum sirasinda Oksijen yetersizligi olduysa bu beyine vurup ordaki bütün Sinir sistemini alt üst edip Insan vücudunun kaslarina yansiyor. Bu yüzdende konusma ve yürüme sorunlari yasanabiliyor. Ama Zeka yönünden hic bir sekilde etkilenme olmuyormus yani normal bir cocuk gibi Zekasi ilerliyor. Bu rahatsizlik icin Fiziki tedavisi ve Kaslari tekrardan güclendirebilmek icin Terapiye gidilmesi lazim. Bu hastalik hakkinda edinebildigim ve seni mutlu edebilecek bir bilgi ise bu rahatsizliktan dolayi kimsenin ömrü kisalmasi mevcut degil. Fakat Epilepsi sendromuda bu hastalikta mevcut bi konu. Epilepsi hakkinda bilgi icin bu linke tikla Epilepsi - Vikipedi

Umarim biraz olsun sana yardimci olmusumdur. Eger yinede bilmek istedigin birseyler olursa lütfen yaz elimden geldigi kadar yardim etmeye calisirim.

Cok cok gecmis olsun ALLAH yardimciniz olsun.

Bikem sagol bende almanyadayim oglumu ne cocuk doktoru nede götürdügüm büyük klinik birsey yok diye yolluyorlar tanisini koydurmam lazim kisa mesafe yürütüyorlar belli olmuyor elini burnuna degdirebiliyor diyorlar ama kalemi güzel tutamiyor hafif oldugu icin tani koymak güc oglumda epilepsi yok beyincik (kleinhirn) etkilenmis arastirmama göre beyincik kaslardan ve dnegeden sorumluymus özellikle kadin doktoruma karsi cok sinirliyim kolay dogan oglumu basit hic olmayacak bir sebepten özürlü biraktilar

İnsan bilmeyince başına geliyor maalesef. Şu andaki bilgiye ikizlerimin doğumu anında sahip olsaydım o hastyane personeline eşşek sudan gelinceye kadar dayak atardım. 7 aylık doğan ikzelrimi 2. katta bulunan doğumhaneden 11.kata yeşil bezlere sarılı olarak asansörle çıkardılar o günü hiç unutamıyorum çocuklardan birsi morarmıştı kuvözde gitseler belki oğlum, yavrum cp li olmayacaktı. Şu an 3.5 yaşında ikizinde bir problem yok, işin acı tarafı bazı şeyleri sonrada fark etmemiz oldu. Epilepsi tanısıyla diğer kardeşine uzun bir süre ismini unuttuğum yeşil reçete ile alınan bir ilaç içirdik, beyinsizler çocukları karıştırmışlar büyük bir ihtimalle, oğluma verilmesi gerekn ilacı maalesef kızımıza içirdik, Allah tarafından bir nöbet geçirmedi oğlum yada geçirdi biz fark etmedik. Şu anda yürüyemiyor, kalkamıyor ikizi sağlıklı ama çok şükür zekasında problem yok, sürünebiliyor, yerde dönebiliyor, konuşabiliyor, offfffffff.Aslında anlatacak çok şey var 2 yıldır tedvisine devam ediyoruz çok fazla bir gelişme kaydedemedik. Sorularınız olursa bildiklerimi seve seve cevbaplarım

Hangi sehirdesin bilmiyorum ama Almanyanin birkac sehrinde hem tedavisi hemde okul egitimi ile birlikte uygulama yapanlar var.

Türkiye/Kırıkkale, burdada FTR kurumları var ama o tür yerlere götürünce çocuk evde yapılan FT hareketlerinede tepki geliştirdi bizde götürmüyoruz artık. Orda yapılan şeyleri evde kendimiz yapıyoruz doktor ve fizyoterapist tavisyeleri ile. Zaman zaman değişik hastanelerede yatırdık fakat bir yaraını göremedik. Yazın İzmire götüreceğim, alternatif tedavi uygulayan ve sonuç alabilen bir doktor bulduk, hstanede yatarken faydasını gören hasta yakınlarından birisi tavsiye etti.

bende almanyadim bu hastaligin dünyada tedavisi yok aksine türkiyede refleksolojiyi övüyorlar türkiyede de okulu var fizik tedavi diyorlar heryerde ben gecen gün özel egitim alan daha ileri dercede denge bozuklugu olan 9-10 cocuk gördüm duramiyorlar yerlerinde tutuyorlar hepsi 15-16 yaslarinda almanyada da maalesef özürlü insan sayisi oldukca fazla cok moralim bozuldu ogluma baktikca agliyorum

Birde erken dogan bebekleri hemen küveze konmasi lazim ben onu biliyordum cünkü akcigerler gelismemis oluyor ama kendi hatam affedilir gibi degil

sevgili hüsmen..kainatta tesadüfe yer yoktur..ortaya çıkan sonuç Allah ın takdiridir..sana düşen o emanete sahip çıkıp varsa tedavi ve bakımını yapacaksın..son sözü yine o söyler...en büyük acı sahiplemmedir..benim çocuğum düşünccesidir..senin çocuğğun olabilir ama ALLAH IN DA KULUDUR..sen sebep oldun o yaratıldı..ALLAH senden daha çok şefkat ve merhametlidir..ALLAH Sana diyor ki: Hüsmen al ben bu çocuğu sana emanet ettim ona bak..senden bir gün yine alacak..ama bunun karşılığı sabredersen cennet olacak demiş..ya çocuğun böyle değilde bir trafik kazasında veya kavgada bu hale gelseydi ne olacaktı.her sağlıklı insan engelli adayıdır....bu sıkıntının çok büyük mükafatları da vardır..Allah senden dahaşefkatli ve merhametlidir...uğraş çabala ama her şeyin ALLAH TAN GELDİĞİN İNANARAK O DOKTORLAR DOKTORUNU UNUTMA..O Kİ ŞİFA ARADIĞIMIZ DOKTORU DA YARATMIŞTIR...

Doktoruma güvendim dikkatli izlemedi dogumu yüzünü görmek istemiyorum benim cocugum ne cileler cekti onun yüzünden ama yapacak birsey yok kendimi yedim bitirdim zaten oglum icin herseyi deneyecegim ama tani koymadilar inandiramadim

Hüsmen kardeşim kendini yiyip bitirmenin oğluna hiçbir katkısı olmaz. Yapacağın tek şey ona mümkün olduğunca güzel bir gelecek hazırlamak. Kendi kendine yetebilecek seviyeye gelmesi için herşeyi yapmalısın. Eğitimine sonuna kadar devam etmesini sağlayıp meslek edindirmen çok önemli diye düşünüyorum. Eğer maddi imkanların yeterliyse ona geleceğini garanti altına almak adına ev ve bankada para da bırakabilirsin. Esenlikler dilerim...

benim kızımdada aynı rahatsızlık var.doktorların maalesef ufak bir hataları bizim ömür boyu mahkumluga itiyyor.belkide kaderdir bilemiyorum.dogum anında oldugunu biliyorumda ne kadar oksijensiz kaldıgını süre olarak bilmiyorum.şuan 14 yaşında özel egitim alıyor.mental retardasyon tamamen bir iyileşmesini beklemeyin.tek çaremiz eğitimine özen göstermek ve sevgimiz.en azından ilerde kendi idare edecek duruma getirebilirsiniz demişti doktor.evet şuan iletişimimiz çok güzel.kötülüğün nereden gelecegini bilmediği için saf tarafları oluyor.ondan dolayıda elim ve gözüm sürekli üzerinde.bunada çok şükür kader arkadaşım.beterin beteri var.ya kendini hiç bilmeden yataga bağlı olsalardı.herşeyleri ile bize bağımlı olsalardı atacakmıydık.yine bizimdi.o zmanda bakacaktık!!!!hayat herşeye rağmen güzel,işte o güzelliği onlarla yaşamasını bilmeliyiz ve hayatla barışık olmalıyızki güzel geçsin.zehir olmasın.sevgiler..

mrba arkadaşlar.benm kızım doğum esnasında oksijensiz kaldı.normal doğumdan acil sezeryana alındm.doktor çok kısa bi süre kaldığını söylyr ama biz hala tedirginiz.şuan 2buçuk aylık hareketleri normal,tetkikler temiz çıktı,boynunu güzel tutuyr ama yine de korkuyrz.9 gün küvezde kaldı.ilk gün oksijen tüpüne bağlıydı.2.3.günlerde tüpten çıkartılıp çok hafif oksijen verildi.diğer 6 gün küvezde gözlem altındaydı.özel hastane olduğu için ilgilendiler.doktor sorun çıkmayabileceğini de söyledi ama şimdi çok erken demişti o zaman.sizinkilerin gelilşimi nasıl öğrenebilir miyim?

selam sizede cok sabirlar diliyorum allahtan sifalar diliyorum
Yazın İzmire götüreceğim, alternatif tedavi uygulayan ve sonuç alabilen bir doktor bulduk
lütfen doktorun adini yazarmisiniz lüfen ben haftaya izmire gelicem cocugumu bende götürmek istiyorum tesekkürler

Merhaba arkadaslaralmanya dan yaziyorum benim oglum da dogumda havasiz kaldi ( bilerekhavasiz birakildi ) ebe yani hebamme cocugumu bile bile oksijensizbirakti tam 4 defa uyarmamiza ragmen okjisensiz birakti yabancidüsmani degilde ne,
profösyenel ebebebegime havasiz birakirmi bebege baka baka havasiz birakti katilebe
dogum da havasiz kalindigini bebegimin basina gelince ögrendik
esimde bende böylebirsey ne duyduk gördük ailemizde yakinlarimizda akrabalarimizdacevremizde olmadi duymadik bilmiyorduk dogumda oksijensiz kalindigihakkinda hicbir bilgimiz yoktu.
hebamme bana benprofesyönelim diyordu ben bebegimin saclarini gördügümde birazkes cikart dediklerimde birsey olmaz korkma diyordu bana güvendiyordu normal dogum yaptiricaz bu hastanede kesmiyoruz yasak normaldoguracak diyordu
büyük oglumundogumunda nasil dogum yaptirildigini yasamistim görmüstüm
dedimki ebe ye benimbüyük oglumun dogumunda doktor bebegin saclarini gördü birazkesti bebegi cikarrti lütfen biraz kesip cikartirmisin cocugunsaclari gözüküyor dedim sen karisma ben profesyönelim buhastanede kesmek yasak normal dogum yaptiriyoruz dedi bebege birseyolmaz dedi aradan bayagi zaman gecti cocuk kaslarina kadar geldi 20dakika öyle kaldi 4 kere kes cikart dedik esimde bende biz buhastanede kesmiyouz normal doguracak dedi birsey olmaz korkma dedibebegim bogazina kadar cikti bu sefer bebegimin bogazi SIKISTIhebamme ebe 2-3 dakika bebegimin kafasini elleyip bebegi cikartmakistiyormus gibi hareketler yapti bebegin kafasinin etrafinda ellerinidolastiriyordu bebegin kafasini ordanmi tutsam burdanmi gibi paniknumarasi yapar gibi yapti ama hic gercek degildi bosuna 2-3 dakikaoyalandi hicbirsey yapmadan dogum odasindan cikti gitti galiba bencebebegimi öldürmek istediginden böyle yapti bebegi öldü saniptapanik numarasi yapar gibi yapti hic gercekci bir panik havasi yoktu3-4 dakika sonra
4-5 kisi geldilerbebegin etrafina dizildiler ben göremiyordum ebelerden biri bebegicikardi rengi mor kalp nefes yok alni kasinin üstü SIKISMAKTAN izolmus sordum ne oldu bebek niye hareket etmiyor diye simdi hareketeder dediler bebegin göbek bagini elime makas verdiler kes dedilerdogduktan en az 1 dakika sonra nefes almaya hareket etmeye basladiben nerden bileyim bebek yasiyor iyi saniyordum
yaklasik 3 ay sonrakasilmalari farkettik cocuk doktoru birseyi yok dedi 6 aylik olduemekleyemedi 12 aylik oldu emekleyemedi 1 yas 1 ay emeklemeye basladiama zor zor iki bacagini cekerek emeklemeye baslamisti
bircok hastaneleregötürdüm dogumu anlattim sonunda hersey anlasilmisti ebe hebammenin yüzünden dogumda bebegim havasiz oksijensiz kalmisti simdicocugum engelli kaldi o adi serefsiz hebamme ye inandigim icinbebegim yürüme engelli kaldi yabanci düsmani olmasaydi benimbebegimi bu alman hebamme ebe havasiz oksijensiz birakmazdi cünkitecrübeli biriydi yasida 40 yaslarindaydi
avukata verdimadli tip raporu icin behandlungsfehler gutachten icin avukatheryerden evraklari topladi hastane bambaska bir dogum yazmis dogumsuyu gelis saatini 8 saat sonraya yazmis bebegin dogum saatiniyanlis yazmis bebek dogdugunda kan almadilar yaklasik 2 saat sonrasadece parmagindan kan aldilar kani türk hemsire almistibebegimizi yikadiktan sonra
,dogdugunda kan aldikyazmislar Ph en iyi pH yazmislar ölü gibi hareket etmeyen kalbiatmayan bebege en iyi pH yazmislar bebek dogdugunda hareketliydibagiriyordu agliyordu rengi pembeydi yazmislar dogumu doktor yaptirdiyazmislar doktorun isminide yazmislar doktor yoktu dogum oldugundagudahten adli tip raporunda doktor dogumu yaptirdi yazmislar oismini yazdiklari doktor dogumdan yaklasik 9 saat önce dogum suyunutemizlemisti ve esimin belinden igne yaptirtmisti dogum sancilariniesim hissetmesin bebek yavas yavas asagiya insin diye sonra birdahagörmedik dogumdada yoktu bebegimin bogazi SIKISINCAYA kadar tekkatil ebe vardi
biz yalanlara itirazettik bizim elimizde saatli fotograflar var alni cizik rengi mordogumdan 10 dakka sonra cekilmis kabul etmiyor gutahtenbehandlungsfehler neden kabul etmiyor cünki biz yabanciyiz almanyadayasiyoruz gudahten alman, cocugumu engelli birakan hebamme ebe almanbirbirlerini tutuyorlar.
almanyada her kötülükbasimiza geliyor herzaman almanlarin kötü davranislarina maruzkaliyoruz zaten adi hebamme serefsiz ebe bebegimden ne istedin dahadogarken bebegimi engelli yaptin allah tan diliyorum sonuna kadarmücadele edicem bu yaptiginin cezasini sana cektiricem mahkemeyegutahten bilir kisi raporu ile gitmeliyiz avukatim bana yazmistielimdeki evraklara göre bebek dogumda behandlungsfehler olmusgudahten hastaneyi tutuyor
ben simdi pirivatgutachten yaptirmaliyim türkce bilen biri veya türk gutachter egitmek istiyorum almanya da veya türkiyedede olabilir lütfengercekleri yazacak bir gutachten adli tip raporu yazacak birgynäkolog taniyorsaniz bana yazarmisiniz hastanede daha birsürüyanlis seyler yazmislar dogumdan bizim dogumlan alakasiz normalbambaska dogum yazmis benim oglum dogdugunda hareketliymisbagiriyormus baska bebegin ph yazmislar o saatte baska dogumlardaoluyordu yalanlarla doldurmus
mahkemeye devametmeliyim gercekler ortaya cikana kadar ebe cezalandirilanakadarcocugumun bedenen ve ruhen cektikleri acilarinin o botox ve tedaviignelerinin cocugumun hayatini mahvetmenin benim aglamalarimin hesabini mahkemede sorucam benim cocugumu havasiz birakti bencocugumu cikart dedikce bana ben profösyönel ebeyim birseyolmaz dedi
simdi 3 yasina girecekyürüyemiyor hic 1 saniye ayakta duramiyor ayak bilegi dizlerikalcasini kontrol edemiyor geri bükülüyor eklem yerlerinitutamiyor ayak parmaklari kasiliyor ayaklarini duz tutamiyorkalcasina kadar dizlerinden kilitli ayarli geri bükülmesin diyeortese giyiyor daha bircok zorluklar cekiyor dogru hareket edemiyortutunmadan 1 adim atamiyor 1 saniye tutunmadan ayakta duramiyorbirsürü tedaviye götürüyoruz hergün bütün gün hayatimizcocugumuz yürüyebilsin diye kosturmakla geciyor keske iyilesseömrüm boyunca herseyi yaparim heryere götürürüm yavrum icinfizik tedaviler yapiyoruz .
pflegeantrag yaptikpflegegeld 3 defa müracaat ettik 3 defa geldiler cocugumunhastaliklarini görmezlikten geliyorlar bana diyorlarki adi lertekerlekli sandalyeyi sürebilir ellerini hareket ettirebiliyordüsünmemiz lazim pflegegeld alabilirmi sonra red geliyor kabuletmiyorlar benim cocugumu normal cocukmus gibi yaziyorlar evraklaracocugumu engelli yapan alman bakim parasina sorun cikaran almanmahkemeye verdim 1 seneyi gecti hala mahkeme cikacak cevap yokmahkeme bekletiyor alman mahkemesi biz alman degilizya cok beklerizbu almanlarda hic insanlik yokmu yeter ya 20 senedir almanyadayasiyorum bir iyiliklerini görmedim almanya güzel yer ama insanlariyaramaz almanlar yaramaz insanliklari yok insaflari yok acimalari yokhepsi öyle degildir ama %98 yaramaz yani 100 almandan 2 tanesi iyicikabilir bence kesinlikle yabancilari sevmiyorlar istemiyorlar
schwerbehindertenausweisschwerbehinderten ausweis verdiler bebegime %100 3 tane buchstabenvar 3 harf var schwerbehindertenparkausweis vermedilermahkemeye verdim 1 seneyi gecti hala cevap yok bazi almanlarin cocugu1,5 yasinda düzgün yürümesede yürüyebiliyor parkausweis ivarbenim cocugum 1 saniye ayakta duramiyor 1 adim tutunmadan atamiyorreha messe 3 saat dolandim park etmek icin parkausweisi yok hergiitigimiz yerde sorun yasiyoruz ceza ödemek zorunda kaliyoruz benherzaman parkyeri aramak zorundamiyim benim cocugumun arabadaoturupta parkyeri beklemesimi gerekiyor fizik tedavi herzaman harekettedavisi yapilmasi gerekiyor park yeri aramakta cocugumuntedavilerinin zamanini aliyor insafsiz almanlar kendilerine gelincehersey kolay yabancilara hersey zor oluyor hakkimizi bilezorlasakta alamiyoruz almanlarin adaleti bu cocugumu engelli yapanalman bakim parasi vermeyen alman engelli cocumunun suclusuda almanhalada eziyorlar yeter artik diye yaziyorum internete cünki gecenhafta canli radyoda durumumu kisadan biraz anlattim radyodan banakonsolosu ara radyodan selam söyle randevu al durumunu anlat dedilerkonsoloslugu aradim termin randevu icin termin vermediler herkesinbasina gelebilir hicmi bana yardimci olabilecek kimse yok
almanlar türkiyeyegeldiklerinde 1 sinif insan muamelesi görüyorlar biz burada 5 sinifinsan muamelesi bile görmüyoruz 5 sinif muameleyi unuttuk bizlerinbebeklerimizin cocuklarimizin canina kiyiyorlar

allahım yarabbimm sonra tepki gözterip gebertince suçlu oluyorsun!!!! Bazen hakkediyorlar!!! ben şahitim!!! Dünyadaki herşeyi sevyorum.. Ama üç şeyden iğreniyorum!!! Teröristler,avukatlar ve sağlıkçılar!! Allah ellerine düşürmesin!!!

Engelli bebeklerin çoğu hamilelik yada doğumda yapılan yanlışlıklardan dolayı oluyor.

yilmazs;

mrba çok çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin...yaşadığınız olaylara,mağduriyetinize üzüldüm,insanlar nasıl bu kadar duygusuz oluyor şaşıyorum.benim kızımda Rabbime binlerce kez şükürler olsun şuan herşey yolunda gidiyor.7.ayında şu an 1 aydır emekliyor.izmirde bu olayı yaşayan bi arkadaş bana alanında bir numara uzman bi doktorun adını vermişti bizde gerek kalmadı çok şükür.doktorun adını muayehanesinin nerde olduğunu yazıyorum izmire geldiğinzde götürürsünüz.HASAN TEKGÜL.muayehanesi ALSANCAK.gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.RABBİM DERDİNİZE DERMANINIZI BULMANIZI,EVLADINIZI SAĞLIKLI GÖRMENİZİ NASİP ETSİN...

bebek35

Slm Adres icin tesekkür ederim ben sizi tedavi yöntemi icin fizik terapisi gibi bir adres vereceksiniz sanmistim olsun genede cok tesekkur ederim sizede cok gecmis olsun

yilmazs;

sağolun,hayır bu bahsettiğim doktor çocuk nöroloji uzmanı.doğumda oksijensiz kalan bütün çocukları oraya götürüyorlarmış.herkes çok iyi bi doktor olduğunu söylüyor.benim size tavsiyem çocuğunuzu oraya götürüp doktordan yardım alarak hareket etmeniz.iyi bi doktorun muhakkak bildiği iyi bi fizik tedavi merkezi de vardir.izleyeceğiniz yol hakkında size yardımcı olabilir...
yalnız benim düşüncelerim sadece bi fikir verme,size yardımcı olma amaçlı.yine de karar sizin...gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.tekrar geçmiş olsun.

Tesekkür ederim ben burada cok hastane cok doktor gezdim cok fizik tedavilerine götürdüm cocugumu halende gerekli heryere götürüyorum adli tip raporu lazim elimdeki evraklari iyi bir dogum doktoruna göstermeliyim gynekolog tanidiginiz varsa benim icin carsamba günü saat 10.00 icin randevu yapabilirmisiniz araba kiraladim havalimanina getirecekler sizinle görüsmek icin istediginiz yere gelebiliriz CTG evraklarini okutturmaliyim haftaya izmire geliyoruz ailecek size email adresimi yaziyorum carvalhox@live.de bana yardimci olmak istiyorsaniz carsamba günü görüsebilirmiyiz ayni gün izmirden ayrilmaliyim bana cep nr olmayan bir tel nr verebilirmisiniz ben sizinle konusmak istiyorum türkiyedeki cep nr haric diger nr ücretsiz arayabiliyorum ilginize ayrica cok tesekkür ederim

merhaba arkadaşlar ben bu siteye bugün yeni üye oldum .hepinizin mesajlarını okudum hepinize allahtan acil şifalar diliyorum.bizimde doğumda oksijensiz kalıp sakat kalan bir çocoğumuz var şu anda 7 yaşında konuşamıyor yürüyemiyor tuvaletini haber veremiyor acıktığını susadığını herhangi bir yerinin ağrıdığını söyleyemiyor.

Benim bebeğimde Doğum kanalında kaldı,zor Doğum dediler. Çıktığında mor değildi ama ağlamadı ve hemen solunum cihazına bağladılar 3 gün tüm vücut hipotermi yapıldı, 1 hafta solunum cihazında kaldı daha sonra 2 hafta destekli solunum verdiler. Çoklu organ yetmezliği var dediler. Bütün organlara ilaç tedavisi uyguladılar. 1 aydır yoğun bakımda ama birkaç güne çıkacak sanırım. Emme yutma refleksi var fakat taburcu olduktan sonra çocuk nörolojisine götüreceksiniz diyor doktor. Zaman gösterecekmiş hasar kalıp kalmadığını. Rabbimin takdiri bakalım ne mucizeler gösterecek bize. Zor bir süreç Allah herkesin yardımcısı olsun. Fakat bir çocuğun her zaman ihtiyacı sağlıklı bir anne ve babadır bu yüzden kendinizi tüketmeyin şimdiden ki ilerde olabileceklere gücünüz kalsın. Belki de herşey güzel olacak yaşayıp göreceğiz

Merhaba, yeğenim 12 gün önce sezaryen ile dünyaya geldi, plasenta erken ayrılması sonucu oksijensiz kalmış ama ne kadar süre olduğunu bilmiyoruz. ( ablam da yüksek tansiyon problemi vardı.) Mr ve eeg sonuçlarına göre, doktor kalıcı beyin hasarı olduğunu, fakat ne derece olduğunu ve neye etki edeceğini zamanın göstereceğini söylüyor. Şu anda ağlama gibi çoğu refleksi var. Ve solunum kendi kendine yapıyor cihazdan kurtuldu. Benzer durumu yaşayanların tecrübe ve tavsiyelerini merakla bekliyorum. Umarım birbirimize yardımcı olabiliriz. Onlar bizim meleklerimiz, onlar bizi seçti. Biz de elimizden geleni yapacağız. Allahım herkesin yardımcısı olsun inşallah.

Benimde dogum sirasinda beynime oksijen gitmemis. Ondan dolayi el becerim yok. Calisamiyorum. Cok zor bu hayat. Psikolojik sorunlarim cok fazla. Surekli intiharı dusunuyorum. Yas 29 oldu halen issizim.

Lütfen umutsuzluğa kapılmayın. Şükür edin. Oksijensiz kalma problemi yaşayıp felç kalanlar, zeka geriliği yaşayanlar, sakat olanlar var. Rabbim inşallah yardımcınız olsun. Umudunuzu kaybetmeyin. Bu da sizin imtihanınız.
hakanyildiz Sakın intiharı düşünmeyin. Zor, anlayabiliyorum ama, bu halimize de şükretmek zorundayız. Hayatta güzel şeyler de var. Nefes almamız bile çok büyük bir mucize.

Ben bir ise basladigim zaman cok heyacanliyorum. Elim ayagim titriyor. Bunalim geciriyorum. Doktor bunun nedeninin dogum sirasinda oksijen siz kalmayla alakali oldugunu soyledi.tedaviside yokmus. Ben su an cok zor sartlar altinda yasiyorum. Yapabilecegim durumuma uygun is bulmak zorundayim ama bulamiyorum bir turlu hayattan tad alamiyorum.

Bence psikolojik tedavi alarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Çok büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum. Atlatabilirsiniz. Kendinize inanın.
hakanyildiz

hakanyildiz ilaç kullanıyor musunuz peki? Hiç fayda görmüyor musunuz? Ve daha önceki yıllarınızda da var mıydı bu sorunlar?

Merhaba,
Bebeği benzer durumda olan,bilgi alışverişinde bulunabilecek olan var mı acaba,
Bizim beğimiz de hala yoğun bakımda 12 gün oldu..

Üst Alt