Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Becker md hastasıyım. Nokta mutasyon olup olmadıgımı nerden anlarım?

canyıldız

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben becker müsküler distrofi hastasıyım. kafama takılan bişey var..
ataluren denilen ilaç nokta mutasyonlara fayda sağlıyormuş deniyor. nokta mutasyon olup olmadıgımı kime sorarak öğrenebilirim

lütfen cok acil cevap verirseniz sevinirim.

DMD/BMD Tüm Gen Dizi Analizi

[FONT=Century Gothic]DMD/BMD Tüm Gen Dizi Analizi yaptırıyorsun ama özelde yaptırırsan fazla uzatmıyorlar devlet hastaneleri çok uzun sürüyor diyorlar yukarı adreste gösteriyor gen teslerini[/FONT]

saol dostum ama bide sunu sormak istiyorum simdi ben becker müsküler distrofiyim nokta mutasyonlu olma olasılıgım varmıdır sonucta bu ilaç becker ve düchende kullanılacak cok acil cevap verirsen sevinirim.

var tabiki bunu test yaptırarak öğrenebilirsin ancak.

dostum test yaptrırırken şunuda belirt benim bmd genimde nokta mutasyonu sonuçuyla mı bu hastalıga yakalandım demelisin ben mutasyon tipimi ögrenmek istiyorum

senin dmd de ve bmd de nokta muyasyonu olma olasılıgın %15 diyebilirim inşallah sende nokta mutasyonusundur:) diyeyim bir mutlu kişide son olursun dostum :)

hayırlı günler

saol kardeşim peki nokta mutasyon olmassam bu ilacı kullanamayacakmıyım .atalureni

dostum şahsen kendi adıma konuşuyorum ben test yaptırmayacagım ve nokta mutasyonu olsam veya olmasam bu ilaçı 1 yıl kullanmayı düşünüyorum belki bir faydası olursa devam olmazsa devam etmeyecegim:rolleyes:

kullanıp kullanmamak sana kalmış ama yapılan acıklamada bu ilaçın nokta mutasyonu hariç diger mutasyon tiplerine hiç bir faydası olmuyormuş bu da yapılan açıklama:eek:

Merhaba arkadaşlar.
Bu ilaç çıktığı zaman bizler kendi kafamıza göre kullanamayacağız heralde. İlaç piyasaya çıktığı zaman ilacı kullanabilmemiz için yeniden doktor kontrolünde bazı testlerden geçireleceğimizi düşünüyorum. İlacı kullanıp kullanamayacağımıza doktor karar verecektir.

vallaha ilac cıksın gidecem doktora yazdıracam sonucuna da katlanacam doktora kaldıysa işimiz biz bittik desene yok nokta mutasyon yok fasa fiso ben becker mdyim proteinle ilgili sorunu düzeltiyorsa kullanırım doktorla ne uğraşcam receteye yazmak zorunda sorumluluk bana aittir hiç bir doktorda beni bu konuda suçlayamaz cıktıgı anda ne yapıp edip kullanacam.

dostum sorun o degil şuan bu ilaçın fiyatınıda bilemiyoruz saglık bakanlıgı belkide nokta mutasyonu olmayanlar bunu alamaz diyebilir şuan hiç bir harekette bulunmamak daha iyi bence ilaç türkiye ye gelmeden önce ABD de piyasaya girsin sonra bie yolunu bulur bu ilaçı gettiririz ama bu ilaçın molleküler teknolojisi kullanılarak üretilmesi kafamı karıştırıyor çünkü molleküller teknolojisiyle üretilen ilaçların çok pahalı oldugunu duymuştum bakalım bu ilaçın fiyatı ne olacak zamanla görecegiz

ben bu hastalığa 12 yaşında yakalandım.becker Xe bağlı prograsif muskuler distrofi.benim bu hastalığım nokta mutasyon mu dur.nokta mutasyon nedir? açıklarmısınız.

Üst Alt