Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedelli askerlik celp ve sevk tarihi belli olduktan sonra tekrar askerlik muayenesi

xavaxava

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bedelli askerlik için gideceğim şehir ve tarih belli oldu. Kekemelik ve anksiyete problemim vardı ama bu sorunu sağlık ocağındaki doktora muayenede söylemedim çünkü çok azdı. şu an çok stresliyim ve aşırı anksiyete problemim var. tekrar muayene olabilir miyim? bilen var mı?

askerlik muayenesinden tekrar geçilir mi

bedelli askerliğe başvurdum askerliğe elverişlidir yazıyor sistemde. celp ve sevk tarihim belli oldu ama sonradan sağlık sorunum ortaya çıktı. tekrar askerlik muayenesi olabiliyor muyum? bilen var mı? sistem nasıl işliyor?

bildiğim kadarıyla itiraz ediyosun araştırırsan bulursun seni tekrar muaneye gönderiyolar sonra karar veriyolar forumda okumuştum bi ara ama onlar muafiyete itiraz etmişlerdi aynı prosödürdür diye düşünüyorum bilgim bukadar şubeye itiraza gidiyodun sanırsam araştırrsan bulursun en kötü şubedekiler yardımcı olur

xavaxava

Kardeşim muayeneye itiraz et daha yeni olduysan. Ama önceden psikiyatriye gittin mi? Yani ne kadar çok kaydın varsa o kadar iyi olur muafiyet için. Kekemelik ağır ise direkt muafiyet verilir.
Anksiyete içinse raporun varsa ya da yıllara yayılmış bir tedavi öykün varsa muafiyet için etkili olur diye düşünüyorum. Bedelli askerlikte raporun yoksa anksiyeteden muafiyet alacağını düşünmüyorum. Çünkü anksiyeteden muafiyet alanlar genelde çok ağır anksiyetesi olup yıllara yayılan tedavileri olanlar. Özellikle engelli raporun varsa alıyorsun.

Anksiyete genelde bedellide değilde 6 aylık askerlikte hava değişimlerini takip eden süreçte muafiyet sağlıyor. Maalesef anksiyete askerlikte geçer diye bir algı var. Aksine askerlik anksiyeteyi tetikliyor ve inanılmaz artırıyor.

Geçmiş olsun Allah şifa versin. Önemli olan şey sağlığınız.

Üst Alt