Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedelli askerlik için ödeme yaptık. Rapor da aldım. Şimdi ne olacak?

panoz

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar eylül gibi Bedelli ücretini yatirdim yerim belli oldu ama bu hafta heyete girdim 57 aldım. Skolyozum VAR 30 derece şuanda nr yapmam lazim bilen biri yardımcı olursa cok sevinirim muafmi olucam yoksa gidicekmiyim ?

Bedelli Başvurusunu İptal Edip Para İadesi Alabilir miyim?

Bedelli askerliğe başvuru yapıp sonradan bedelli askerlik kanunundan yararlanmaktan vazgeçen kişiler "bedelli askerlik hizmeti için belirlenen müracaat tarihleri içerisinde" veya "eğitim birliğine katılmadan" bedelli askerlik başvurusundan vazgeçebilir. Bu kişilere ödedikleri paranın tamamı iade edilir. Para iadesi için şart eğitim birliğine katılmamak şartıdır. Durumu şöyle anlatalım. Diyelim ki siz 10 ekim 2018 tarihinde bedelli askerliğe başvuru yaptınız ve işlemleriniz de yapıldı. Sonradan siz bedelli askerlik yapmaktan vazgeçtiniz. Eğer birliğinize teslim olmadan yada bedelli askerlik müracaat tarihleri içerisinde bedelli askerlikten vazgeçerseniz para iadesini alabilirsiniz.
Bedelli Askerlik Para İadesini Nasıl Alabilirim?

Eğer müracaat tarihleri içerisinde yada birliğinize teslim olmadan önce bedelli askerlikten vazgeçerseniz bu durumda şahsen yada vekiliniz aracılığı ile askerlik şubesine gidiyorsunuz ve bir dilekçe ile bedelli askerlikten vazgeçtiğinizi yazılı olarak bildiriyorsunuz. Bu durumda size bedelli askerlik için ödediğiniz paranın tamamını iade ediyorlar. Sizi bedelli askerlik kanunu kapsamı dışına çıkarıyorlar.

Hocam bundan haberim varda nasıl degerlendirecekler acaba beni? Askeri hastaneye falanmi sevk edilirim yoksa engelli raporumu göndersem yada göstersem yeterli olurmu

Yüzde 57 engelli raporluyum. Askerlik yapar miyim?

Herkese selamlar,
Yaklaşık 2 senedir psikiyatrik tedavi görüyorum atipik psikoz dan %45 nefes darlığından %20 gözümde kayma var yüzde 3 de burdan aldim ve kifoz ve skolyoz var(doktor heyette yuzde vercem dedi soramadim kac vermiş bi 10 15 de burdan gelirse 60 i geçiyor)
Ben simdi bedelli parasi yatirdim suan ne yapmam lazim muafiyet işlemleri icin?

15 bin az para degil birde ayakta kalamıyorum uzun sure agrilarim var. Beni heyete gönderirlerse askeri hastanemi olur(ankara yada gata falan) yoksa bagli bulundugum devlet hastanesinemi? Birde tüm bölümlerimi gezmem gerekir yoksa tek doktorda alsam elverişsiz onayini yetiyormu? Süreç hakkinda beni yonlendirirseniz sevinirim iyi forumlar.

3 farklı hastalığım var. Hangisi bana muafiyet sağlar?

Öncelik skolyozdan yüzde 7 raporum var cobb açısı 30 derece raporda 4+3 yazıyor acilara falan bağlı olarak.
2.Göğüs çöķüklügü
3.gözümde hafif kayma(ampliyobi dışarı doğru)
Bedelli yatırdigim için suan heyete giremiyorum sevk tarihinindrn on gün önceymiş skolyozdan muaf olanlar yazarmi teşekkürler şimdiden
Birde tek seferde muafiyet veriyolarmi 1 2 sene erteleme varmıymış

Hocam merhabalar, bu konu hakkında size bilgi aktarayım, ben de aynı durumu yaşadım.

%41 engelli raporum mevcut. Ben de ekim ayında normal bedelli askerlik başvurusu yaptım. Askerlik şubesine sordum, benim engelli raporum var muaf olur muyum diye. Onlar da sevk dönemimde şubeye uğramamı ve hastaneye sevkimi yapacaklarını, doktorların karar vereceklerini söylediler. 19 ocak izmir yeni foça bedelli askerliğim çıktı. Sevk işlemlerim 5 ocakta başlayacaktı. 5 ocakta askerlik şubesine gittim. Raporumu verdim ve hastaneye sevkimi istedim. Askerlik şubesi aile hekimine sevk etti, aile hekimi de hastaneye sevk etti. Hastanede sağlık kuruluna gittim, sonra malum muayeneler derken işlemler bitti ve 16 ocakta kurula çıktım. Kurul askerliğe elverişli değildir diye rapor verdi. Raporla askerlik şubesine gittim ve muaf oldum. Para iadesi için de raporun msb den onaylanmasını bekliyorum. 2-3 ay içinde onaylanır dediler. Rapor onaylanınca askerlik şubesine başvuracağım, şube de hazineye yazı yazacak ve 15 bin tl geri ödeyecekler.

Bilgilerinize

panoz

"Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda torakal seviyede 26-45 derece, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri" muafiyet sağlar.

panoz

Önce ilgili doktorlar muayene eder, sonra heyete sevk ederler...

begdili

Ama "askerliğini yaptı" diye değil, "askerlikten muaf oldu" diye kayıtlara geçecek. Değil mi?

Sevk tarihimi kaçırdım, heyete nasıl girebilirim?

Selamlar benim yuzde 60 raporum var bedelli askerlik başvurusu yapmıştım ama annemin kalp rahatsızlığı sebebinden dolayı sevk bitiş tarihim bugün ama ben kagidigimi daha almadim. Heyete girmek istiyorum o sebebten dolayi p.tesi günü askeriyeye gidip durumu anlatıcam sizce durum ne olur beni heyete sokarlarmi? Diyelim ki muaf olamadim 3 4 gün gec gitmem ne gibi problem yaratır bana bilenler yol göstersin dünden beri uyumadim sikintidan dolayı:(

Üst Alt