Hocam merhabalar, bu konu hakkında size bilgi aktarayım, ben de aynı durumu yaşadım.
%41 engelli raporum mevcut. Ben de ekim ayında normal bedelli askerlik başvurusu yaptım. Askerlik şubesine sordum, benim engelli raporum var muaf olur muyum diye. Onlar da sevk dönemimde şubeye uğramamı ve hastaneye sevkimi yapacaklarını, doktorların karar vereceklerini söylediler. 19 ocak izmir yeni foça bedelli askerliğim çıktı. Sevk işlemlerim 5 ocakta başlayacaktı. 5 ocakta askerlik şubesine gittim. Raporumu verdim ve hastaneye sevkimi istedim. Askerlik şubesi aile hekimine sevk etti, aile hekimi de hastaneye sevk etti. Hastanede sağlık kuruluna gittim, sonra malum muayeneler derken işlemler bitti ve 16 ocakta kurula çıktım. Kurul askerliğe elverişli değildir diye rapor verdi. Raporla askerlik şubesine gittim ve muaf oldum. Para iadesi için de raporun msb den onaylanmasını bekliyorum. 2-3 ay içinde onaylanır dediler. Rapor onaylanınca askerlik şubesine başvuracağım, şube de hazineye yazı yazacak ve 15 bin tl geri ödeyecekler.
Bilgilerinize