Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedelli askerlik yapacağım ama psikolojik sorunlarım ile baş edebilir miyim..?

phoenixx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 10 gün sonra bedelli olarak yapmak için Manisaya gideceğim. Yaklaşık 17 yıldır anksiyete, majör depresyon, okb, uyku bozukluğu, panik atak, intihar düşünceleri gibi psikolojik sorunlarla artmalı-azalmalı şekilde yaşıyorum(ilaçları bıraktığım zamanlar da oldu ama şu an kullanıyorum). O yüzden eğitim hayatım çok sıkıntılı geçti. 5 yıl önce lisans sonrası tecil için muayene olmuştum, doktor deftere bir şeyler yazmıştı ama çürük olayı konuşulmadı. Son yıllarda mide(reflü tarzı) ve bağırsak(kabızlık) sorunlarım da var.(reçeteli ilaçlarımı götüreceğim)

Şu anki doktorum "git yaparsın, sonra kendine güvenin gelir" falan diye gitmemi tavsiye ediyor ama özellikle gitme tarihi yaklaştıkça sıkıntım artıyor. İlk başta yaparım belki demiştim ama şimdi yapamam gibi geliyor. Nazi kampına gidiyorum gibi bir durumdayım.

Bunlar dışında hafif düz tabanlık ve diz kapaklarının doğuştan tam yerinde olmaması gibi sorunlarım da var. Merdiven, yokuş inip-çıkmak falan ağrı yapıyor ve buz tedavisi uygulamam gerekiyor. Spor yaptığımda da ayakla ağırlık kaldırmak gibi dize yüklenen hareketleri yapma demişti doktor. Dizim ödem yapmıştı, ondan sonra farkettik ve bacak kaslarını biraz güçlendirip, dizi zorlamaktan kaçtığım için tekrar ödem yapmadı, sadece ağrı.

Son 10 ayda stresten yemeğe, tatlıya abandım ve 15 kilo aldım(70 kilodan 85e çıktım). O da şuanda fiziksel olarak beni zorluyor.

Burada 6-12 ay yapanlar belki okadarcık git diyecek ama 1 gün bile işkence gibi gelecek diye korkuyorum. Genelde psikolojik sorunlar için "git, oradan sevk etsinler" deniyormuş galiba ama hava değişimi vermeyecekler bana. Ben de istemem çünkü 2 günden fazla rapor alınırsa askerlik uzuyormuş. O yüzden bir çözüm var mı yoksa işkence gibi olsa da dayanıp bitmesini mi bekleyeceğim? Bütün reçeteli antidepresyon, mide ilaçlarını götüreceğim yani günde 3-4 defa ilaçlar için revire gideceğim. Rdm'ye gitmek için birinin mi yönlendirmesi lazım yoksa "çok kötüyüm" deyip kendi başıma gidebiliyor muyum?

merhabalar

hiç bir sıkıntı yaşamazsın.. kendini bir tiyatro sahnesinde düşün.. sadece ilk birliğine teslim olurken elinde bulunan mevcut rapor epikriz vs ne varsa belirt..

Eren1974

Raporları falan götüreceğim. Zaten günlük aldığım ilaçlar var. Ama dediğim gibi nazi kampına gidiyorum gibi his var. Bir de normalde bunaldığımda, panik atak geçirdiğimde falan hava almaya çıkıyorum ya da başka şeyler yapabiliyorum ama orada "ortamı değiştireyim" diyemeyeceğim. Bu da bir sorun.

Üst Alt