Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedenimize sığmayan tutkular...

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben öykü, doğuştan spina bfida sendromun var. Neyseki şans benden yana olmuş doğduğumda hiçbir sağlık sorunum olmamış. Ta ki işte 12 yaşında rutin konrolüme gidene kadar.
Doktorum skolyoz başlangıcı olduğunu ve altta yatan spina bfida yüzünden bir dizi ameliyat geçirmen gerektiğini eğer olmazsan İlerde ellerimi ve ayaklarımı kullanamayacağımı söyledi. 1.5 yıl önce geçirdiğim omurilik ameliyatı sonrasında of'luyum.(bu kısaltmayi burda sizden öğrendim)
E tabi tüm bunlar dışında bir de gerçek hayatta mı hayaller idealler var dimi? Hep tiyatro oldu Benim hayalimde idealimde.Malesef ki hiç bir zaman tam anlamıyla deneyimlemedim tiyatroyu, sahneyi. Yani bu yüzden yeteneğim var mı tiyatroya bunu bile bilmiyorum. Aslında denedim yani tiyatro yapmayı ilk okulda kulupler olurdu böyle ben hep tiyatro kulübünü seçerdim. Çocukken eğlenceli oluyordu, diğer arkadaşlardan pek ayrılmıyordum. Ama zaman geçti işte sağlık sorunları arttı blabla...

Hal böyle olunca da biraz içine kapanık olmaya başladım kulübü bıraktım. Bütün arkadaşlarım biliyor tabi benim tiyatro '(saplantı'demek gerekiyor herhalde bu duruma) mı. Beni ikna etti bir arkadaşım ve seçmeye katıldık. ikimiz de ilk etapta seçildik provalar başladı biraz ilerledi ve ben atıldım mı ayrıldım mı hatırlamıyorum ama oyunda yoktum yani. Yaptığımız her provada öykü düzgün yürü' öyku dik dur' öyku ellerini düzgün kullan gibi şeyler duymuyordum.

Sonra daha da asosyal bir birey haline geldim.Dış dünyaya kapanan kapılar iç Dünyama açıldı zamanla. En yapılmaması gereken şeyi yaptım, bu dünyayı daha çok sevdim. Lise hayatım boyunca hiç bir fırsatı değerlendirmedim. Pişmanım.

Bugün bunları düşünürken bu site geldi aklıma, ben de merak ettim burda benimle aynı duyguları içinde barındıran, tiyatroya değer veren arkadaslarım var mı?

Amma uzun yazmışım :) ,ama yılların birikimi öyle düşünün . Güneşli günler

Gülmek senin için bir tutku olsun... Olur da birgün ağlarsan eğer o da mutluluktan olsun...

İnsanlar tercihleriyle yaşarlar bu hayatta... Ya tozu dumana katarsın ya tozu dumanı yutarsın... Seçim senin... Hayal ettiğin hayatı yaşayamıyorsan, yaşadığın hayat sana ait değildir... Gözünü hayal ettiğin hayata dik ve yürü! Gölgen peşinden isterse gelmesin... Sen sana yetersin.

Tiyatro yapan engelliler var.engelli tiyatrolarından bahsediyorum yani.hiç araştırdınız mı?Belkide haberiniz vardır,bilmiyorum

erdal71 arkadaşım bu umut dolu güzel temenni için teşekkür ediyorum.Gulmek her bireyin ihtiyacı ve hakkıdır,gidip almayı bilmek lazım
Hepimiz gülelim
_çalıkuşu_ tabi öyle güzel olaylar da var ancak ben yaşadığım şehirde hiç böyle bir etkinlik göremiyorum :(

Size yön sanat atölyesi ile irtibata geçmenizi öneririm.Hatırladığım kadarıyla her oyuncusu engelli bireylerden oluşuyor.

Evet arkadaşım! Gülmek varken surat aşmak niye, güldürmek varken ağlatmak niye, güzel sözler söylemek varken, kalpleri kırmak niye? Hayat çok kısa arkadaşım ve bu dünyadaki hiçbir şey kırılan kalplere değmez.

Medusanınkutusu yazdıklarını okudum da , bende tiyatroyu görünce dayanamadım yazayım dedim :) Benim engelim doğuştan, abim benim tiyatro , konservatuar okumamı çok istiyordu. Yani biraz neşeli birisiyim genel olarak , taklit ve inandırıcılık kabiliyetimde varmış demesine göre bende daha sonraları konservatuarı istedim ama engelim engel olur diye düşüncemden vazgeçmiştim. Şimdi yarım dönem sonra mühendis olacağım ama benimde içimde biraz ukte kaldı :) Gerçi artık engelli basketbol düşünüyorum . Okuldan ve işten sonra boş vakitlerimde. Medusanınkutusu umarım tekrar tiyatroya başlarsın. SemihÇ. 'nin dediği yerle bir görüş derim hatta tam olarak orasının nerde olduğunu bilsem ben bile düşünebilirim. :) :)

@erdal71 çok güzel geliyor kulağa gülmek değil mı? Keşke Dünya üzerinde sen ben biz gibi insanlar yaşasa daha duyarlı daha insaflı o zaman hiç kimse ağlamaz!

@1Şans Samet Benimle aynı hisleri paylaşan birini görmek içimi ferahlattı :) Ben sana kesinlikle üzülmüyorum ve seninde üzülmemeni diliyorum.Elbette ki keşke bütün Dünya tiyatro yapsa��ama sen yolunu seçmişsin çok tatlı güzel bir seçim olucağını düşünüyorum.Senin şanslı olduğunu düşünüyorum kendine yeni bir yol çizebilmişsin.ancak tiyatroya olan ilgimden dolayı başka hiçbir meslek seçemiyorum ;( şu anda 20 yaşındayım ve birşeyler yapmaya baslamam gerekiyor ve ben meslek seçemediğim için yerimde sayıyorum bunun stresinide hep üstümde taşıyorum ve bu beni isteksizliği diyor
Yine çok konuştum

@semihÇ 'arkadasim çok teşekkür ederim.iyi ki bu konuyu sizlerle paylaşmışim hem ruhuma hem fikrime çok iyi geldiniz.Önerdiğin atölyeye mutlaka bakicam.Umarim Bursada'dir

@içerişehir emin ol bunu her gün kendime söyleyip uyaniyorum.Sonra yaşadığımız ortama insanların biz gibi insanlara bakış açılarını hatirladikça bu savaştan galip çıkamayacağım düşüncesine yeniliyorum

Hayata her zaman gülümse; çünkü onu sadece bir kere yaşayacaksın bunu asla unutma! Takdir ettim seni. Hayatta hiçbir zaman kolayı istemeyeceksin. Zora dayanacak güç isteyeceksin. Çünkü kolayı herkes yapar. Mühim olan zoru yapmak !

Üst Alt