Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedensel engeli olmayan %60 raporlu kişiler ÖTV'siz araça alabilir mi?

blacksnake

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

%60 engelli raporum ve vergi indirimim var raporumda h sınıfı ve ötv muafiyeti ile ilgili kısımlar değerlendirilmedi yazıyor, bedensel veya her hangi bir engelim yok iç hastalıklarından ve buna bağlı olduğum ameliyatlardan dolayı SÜREKLİ engelli raporum var.
Bu durumda ötv - ehliyet durumu nasıl işler.

Ayrıca bu durumumdan dolayı vergi indiriminden emekli oldum, aynı zamanda çalışıyorum. Sorum şu bu durumda ötv den faydalanabilirmiyim. ehliyetimi değiştirmem gerekirmi. Ehliyet aldıgımda başka araç kullanabilirmiyim vs. buna benzer bilgilerinizi paylaşır iseniz sevnirim. Şu an B sınıfı ehliyetim var ötv den faydalanmayıp direk bayiden engelli indirimimden (vergi indirimim var .derece) kdv veya başka bir şekilde indirim alabiliyormuyuz. Bilgisi olan arkadaşlar detay yazabilirmi teşekkürler. bendensel engelim olmasada donanımlı araç kullanabilir ibaresini raporuma ekletmem şartmı.

Ufukalp

Selamlar iyi akşamlar ötv ve engelli raporum ile ilgili birkaç sorum olacak bilgi kirliliği çok var, yardımcı olur iseniz sevinirim. Bir yolu var ise süreci nasıl başlatmam gerekir.
2019 yılında %60 engelli raporum var, bu raporum vergi indirimi içindi, ötv vs.gibi bir ibare yok raporumda. Raporum %20 solunum %40 onkolojik rahatsızlıklarımdan dolayı toplam %60 oranında. Şimdi asıl sorum şu yeni kanunlarda veya öncekilerde bu raporuma ötv den faydalanabilir yazısı veya raporu alabilirmiyim. Bunun için tekrar komple heyete girmem mi gerekir, yada böyle bir ihtimal yokmudur. görünüş olarak bir engelim yok ancak iç hastalıklarından dolayı geçirdiğim ameliyatlardan dolayı vücudumun ön ve arka tarafında gerin ve büyük kesiler mevcut (onkolojik tümörden dolayı). sanırım derdimi anlatabildim bu raporum işe yararmı yoksa faydalanamazmıyım. Bilgi verir iseniz yada bilen birisiyle görüşüp adınlatırsanız sevinirim. Forumda güncel tarihli mesaj sizin mesajınızdı konu olarakta bu konularla yorum yaptıgınız için size yazdım bilginize.

Alamazsın. Ötv li araç için %40 ve üzeri ortopedik engelin olmak zorunda. Senin onkoloji ve solunum yolları. İkinci senaryoda ise %90 ve üzeri raporun olması lazım.

Ortopedi 40 ve üzeri ya da toplam oranın 90 ve üzeri

Ama eğer bilmiyorsan vergi indirimi alarak erken emeklilik hakkı kazanabilirsin.

Ortopedik engelliler için engel oranınız belirleyici olmuyor, sizi değerlendiren komisyonun tertibat ile araba kullanacağınıza karar vermesi yeterli, yani engel oranınız %25 dir fakat tertibat kullanarak veya otomatik vitesle araba kullanacağınıza kanaat edilirse ÖTV muafiyetli araç ve engelli kodlu ehliyet alabilirsiniz ama %90 altında engelliyseniz ve bu ortopedik değilse ÖTV muafiyetinden faydalanmazsınız

Onkolojik raorlarda ötv siz araç alım durumu

Onkolojk hastalıktan dolayı raqoru olan bireyler herhangibir uzuvunda qroblem olmaması halindede ötv siz araç alımından nasıl faydalanır devlet hastanesinden alınan raqor ile ilçe veya il saglık müdürlügüne müracaat ederse TERTİBATSIZ araç alımından faydalanırmı, onkolojik ama fiziksel engeli olmayan bireylerden bahsediyorum,

blacksnake

Rapor oranı %90 veya üzeri ise ÖTV'siz araç alımı söz konusudur, aksi halde bu mümkün değildir.

"Tertibatlı araç kullanması gerekir" veya "otomatik vitesli araç kullanması gerekir" anlamındaki ibareler olmayan raporla ve normal B sınıfı ehliyetle istisnadan yararlanmanız mümkün değil. Ya bunlar olacak ya da %90 ve üzeri oran.

Üst Alt