Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedensel engelli sporcu Yavuz Şap, koltuk değnekleriyle 42 kilometre koşacak

Gothica

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
26
[SIZE=3]Değnekleriyle 42 Km[/SIZE]
265178.jpg

Bedensel engelli sporcu Yavuz Şap, koltuk değnekleriyle 42 kilometre koşacak.

Bedensel engelli sporcu Yavuz Şap, Viyana Maratonu'nda, koltuk değnekleriyle 42 kilometre koşacak. Avusturya'nın başkenti Viyana'da 19 Nisan Pazar günü düzenlenecek maratona kendi kategorisinde katılacak olan Yavuz Şap, yarışma için hazırlıklarını tamamladı.

Şap, gazetecilere yaptığı açıklamada, Viyana'da düzenlenecek maratonda Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyacağını söyledi. Spor yapmaya 24 yaşında koltuk değnekleriyle başladığını belirten Şap, ''Maraton koşularında 25 yılda, 5 kıtada 130 yarışmaya katıldım'' dedi.

Son yıllarda yarışmalara katılmak için sponsor bulmakta güçlük çektiğini dile getiren Şap, ''Viyana'da düzenlenecek maratona, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın desteğiyle katılacağım. Maratonda koltuk değnekleriyle 42 kilometre koşacağım. Orada Fethiye ve Türkiye'nin tanıtımını da yapacağım'' diye konuştu.

Şap'ın antrenörlüğünü yapan atlet Erol Dolu ise Şap ile iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini ve Viyana'dan başarılı bir sonuçla dönmeyi amaçladıklarını kaydetti. Şap, daha sonra Avusturya'ya gitmek üzere Fethiye'den hareket etti.

Değnekleriyle 42 Km ! haberi - 16 Nisan 2009 Perşembe 11:15

Koltuk değnekleriyle dünyayı dolaşmak harika.Hem spor yapıp hem gezmek fikri çok güzel...Biz yan gelip yatalım ,insanlar neler yapıyor...:)
Başarılar diliyorum Yavuz Şap'a..

Yavuz şap vietnam yarışmasında başarılı olmuştu. Ben tekrar başarılı olacağına inanıyorum.
Azmin başaramadığı ne var ki?

Yawuz ŞAP'ın kısacası :
Hayata olan olumlu bakışı..
_TEBRİK VE BAŞARILAR_

Tek engeli, her zaman bulamadığı destek

Fiziki engeline rağmen çeyrek asırdır 5 kıtada koltuk değnekleriyle maratonlara katılan Yavuz Şap'ın tek engeli, her zaman bulamadığı destek.

İstanbul'da 1985 yılında katıldığı Kıtalararası Avrasya Maratonu ile başlayan serüveninde yurt dışına ilk kez 1990'da Viyana Maratonu'yla açılan Şap için bedensel engeli değil, maddi konular sıkıntı yaratıyor.

1 kasım'da gerçekleştirilen New York Maratonu'na uçak bileti ve otel desteği bulmasına rağmen, diğer giderlerini karşılamak için sponsor bulamadığı için katılamayan Şap, 17 Ocak'taki Dubai maratonu için destek arıyor.

Yılbaşı akşamı Antalya Kemer'de gece yapılacak 10 kilometre yarışına katılacak Şap, destek bulabilirse Ocak ayında Dubai'de yer almayı hedefliyor.

-''25 YILDA YAPTIKLARIMLA GURUR DUYUYORUM''-
Çeyrek asırlık sürede sadece engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için mesajlar vermeyip, zor durumdaki insanların acılarına da ortak olmaya çalışan Şap, bu uzun serüvende yaptıklarıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Yıllardır kendisini yalnız bırakmayan Dünya Maraton Birliği (AIMS) Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin'in de desteğiyle mücadelesini sürdüren Şap, ''25 yılda yaptıklarımla, kendimle gayet tabi ki gurur duyuyorum. Türkiye'de gelmiş geçmiş sağlam, sağlıklı maratoncuların bile 5 kıtada maraton koştuğunu görmedim. Koltuk değneklerimle ne mücadeleler verdim, nerelere gittim. 25 yıldır da benim gibi katılan görmedim. Daha çok organizasyona katılmak istiyorum. Ancak maddi anlamda desteğe ihtiyacımız var, yıllardır sponsor bulmakta zorlanıyoruz. Maddi konulardaki terslikler konsantrasyonumu bozuyor'' diye konuştu.

-''AYNI HEYECANI HİSSEDİYORUM''-
Bugün katıldığı her organizasyonda ilk günkü gibi heyecan hissettiğini anlatan Şap, özellikle yurt dışında katıldığı organizasyonlarda Türk vatandaşlarından beklediği ilgiyi göremediğini, bunun da kendisini üzdüğünü kaydetti.

Yaptığı mücadelenin başka ülke vatandaşları tarafından takdirle karşılandığını anlatan Şap, ekim ayında Avustralya'da katıldığı Melbourne Maratonu'yla ilgili izlenimlerini şöyle aktardı.

''Maraton 90 bin kişilik stadyumda sona eriyordu. Stada girdiğimde o kadar güzel bir atmosferle karşılaştım ki, herkes alkışlar ve tezahüratlarla sporculara destek veriyordu. İnsanın gözleri yaşarıyor. Elinde Türk Bayrağı'yla stada gelen kimseyi görmedim. Buna üzülüyorum. Başka ülke insanından gördüğüm ilgiyi vatandaşımdan göremiyorum. Bu gibi konulara duyarsız kalan bir insanımız var. Halbuki 5-10 kişiyi bile görsem mutlu olurum. Yabancıların bana tepkileri bana çok güzel oluyor. Anlayışları, mentaliteleri, yaklaşımları bizim insanlarımızdan çok farklı.''

Vermek istediği, azim ve mücadeleyle engellerin orta kalkacağı mesajı, 25 yıllık serüvende bütün dünyaya anlattığına inandığını ifade eden Yavuz Şap, ''Hocamla Japonya'ya, Vietnam'a, Kamboçya'ya gittim. Savaşta sakat kalan insanlara destek verdik. Kobe depreminden sonra insanların acısına ortak olduk. Buna benzer bir çok yere giderek mesajlar vermeye çalıştık. Yaptığım mücadele çok zor. Bir maratonu 10 saat gibi bir sürede tamamlıyorum. Koltuk değneğiyle bu şekilde koşan çok az sporcu gördüm. Verdiğim mesajların da geniş kitlelere ulaştığına inanıyorum.''

4 yaşında geçirdiği çocuk felcinden sonra iki ayağını da kullanamayan Yavuz Şap, 25 yıldır maraton koşusu yapıyor. 5 kıtada 18 ülkede organizasyonda yer alan Şap, 100 üzerinde maratona katıldı.

Kaynak

Engelli Yavuz Şap Köln Maratonu'nda koşacak!

yavuz-sap-27284_501.jpg

Fiziki engeline rağmen çeyrek asırdır 5 kıtada koltuk değnekleriyle maratonlara katılan Yavuz Şap, 3 Ekim Pazar günü bu yıl 14.'sü yapılacak Köln Maratonu'na katılarak, 10 kilometre koşusunda yer alacak.

Fethiye Belediye Başkanlığı ve Öger Tur'un katkılarıyla Köln'de bulunacak Yavuz Şap ilk kez Köln Maratonu'na katılacak.

Şap, hazırlıklarını sürdürdüğünü, ilk kez katılacağı için Köln Maratonu'nun kendisine farklı bir heyecan kattığını, koşuyu başarılı bir şekilde başlayıp bitirmek istediğini ifade etti. 1985 yılında katıldığı Kıtalararası Avrasya Maratonu ile başladığı serüveninde yurt dışına ilk kez 1990'da Viyana Maratonu ile açılan Şap, 5 kıtada 18 ülkede organizasyonlarda yer alarak 100'ün üzerinde maratonda yer aldı.

Mynet

Azmedilirse yapılmayacak bişey yok.. Yeterki azimli ve sabırlı olalım :) paylaşım için teşekkürler.. :)

Koltuk değnekli sporcu çok üzgün

koltuk-degnekli-sporcu-cok-uzgun-46506-336305.jpg

Koltuk değnekleriyle çeyrek asırdır maratonlara katılan engelli sporcu Yavuz Şap çok üzgün..

Koltuk değnekleriyle çeyrek asırdır maratonlara katılan engelli sporcu Yavuz Şap, 17 Ekim Pazar günü bu yıl 32.'sı gerçekleştirilecek Kıtalararası Avrasya Maratonu'na katılamayacak olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Son olarak 3 Ekim'de bu yıl 14.'sü gerçekleştirilen Köln Maratonu'na katılarak, 10 kilometrelik koşuda mücadele eden Şap, Avrasya'da yer almak istediği 15 kilometrelik koşuya geç kaldığı için kaydını yaptıramadı. Sponsor destekleriyle maratonlarda yer alan Şap, henüz bir destek bulamadığı için halk koşusuna da gelemeyecek.

AA muhabirine, Köln Maratonu'nda yaşadıklarını ve Kıtalararası Avrasya Maratonu ile ilgili görüşlerini anlatan Şap şunları kaydetti:

''15 kilometre koşuda yer almak istiyordum ama kayıt için geç kaldım. Halk koşusu için de destek bulamadım. Maraton serüvenime 1985 yılında Avrasya Maratonu ile başlamıştım. Bu yıl da katılmak istiyordum ama olmayacak. Köln'de gösterilen ilgi çok büyük oldu. Televizyon kanalları ve gazeteler benim koşuma geniş yer verdiler. Organizasyon komitesi ve yarış direktörlüğünden habersiz oraya gittim. Onlar için sürpriz oldu. Güzel bir iz bıraktığıma inanıyorum. Yaklaşık 28 bin kişi maratona katıldı. Koltuk değneğiyle koşan benden başka kimse yoktu. Arabalılar vardı ama o ayrı bir kategoriydi. Bitiş noktasına geldiğimde izleyenlerin takdiriyle karşılandım. Koltuk değneğiyle koşmak gerçekten çok zor. Ancak başlayıp bitirmek de büyük bir keyif.''

Medya73

Üst Alt