Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedensel engelliyim. Evde rahat hareket edebilmem için tavsiyelerinizi bekliyorum..?

husogs0691

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
S.a önçelikle Fa hastasıyım yuruyemıyorum.. evde bır yerden bır yere gıtmeye gıtmek ıcın daha once tekerleklı sandalye kullandım ama malum abartman daıresı tekerleklı sandalye icin ufak rahat hareket etmedı kapılardan gecemedım halılara takıldım sagı solu cızdım :D vs.. kendımızce zaman ıcınde 1 takım yerlere kollarımla kendımı tartmam ıcın 1 takım aparatlar koyduk koltuga cıkmak ıcın vs.. sızden ısdedıgım ev ıcınde rahat hareket edebılmem ıcın bole daha ufak 1 alet olrsa evde 1 ıhtıyacım oldunda 1 yardım beklemek zorunda kalmayım en azından mutfakdan kendı suyuımu alayım.. fikrilerinizi veya deneyımlerınızı yazarsanız cok mutlu olurum .. tabı bu verıcenız fıkırler fıyatlarıda onemlı cok abartılı 1 ale.t alma ımkanımız yok uygun pratık bısı ..
konu yanlış yere acmış olabilirim yeniyim kusura bakmaYın taşınırsa öle bir durumda iyi olur:D

Bu konuda sihirli bir ürün yok maalesef. Kendi koşullarını kendin biliyorsun, inan sorunları aşmak için en doğru yolu kendin bulabilirsin.

Öncelikle geçmiş olsun Hüseyin kardeş Maliyeti ne olur bilmem ama Ben bi kaç kez tv de görmüştüm engelli bi adamın evinin duvarlarına trabzanlar döşemişlerdi rahatça tutunup yürüyebilmesi için Belki senin için faydası olur.

cok uraşdım ama bulamadım bende belki gözumden kacan tekerlekli sandalyeden daha ufak pratık 1 urun vardır dıe umud edmiştim ama inş bir fikir cıkar.

fatih bacaklarım cok zayıf kollarım guclu fakat ne kdr tasıyabıırım kendımı bılemıyorum benım ıcın uygun bır fıkır deıl ama genede teşekkur ederım..

rica ederim gönül isterdi ki daha çok yardımcı olalım.

husogs0691;

Kolların güçlü ise emeklemeyi deneyebilirsin.Hem daha rahat hemde bacaklarını bir nebze olsada hareket ettirmiş olursun.

salonda fazla olabilecek eşşaları kaldırtabilirsin sandalye ile en azından dediğin gibi mutfağa kendi odana en azından rahatlıkla gidebileceğin şekilde olabilir bizim evdede ilk zamanlar dediğin sıkıntılar olur gibi oldu düşündüm taşındım bir ara yere inerek popo üzereinde ev içi seyehatimi gerçekleştiriyordum süperde oluyordu :) tabi bunun için kolların kuvetli olması işini kolaylaştırır dahada sandalyeyede çok olmazsa olmaz şekilde ihtiyaç olduğu zamanlar içinde sandalyede manevra yapabilme kabiliyetimi geliştirdim simetrik hale getirdim şükür sıkıntı kalmadı bunları deneyebilirsin

Apartman daireleri böyle. Yapıcak bişey yok.
Ama evin içinde kapılardan geçersin fazla büyütme kafanda.
Önce kafanda projesini ciz hamleni ona göre yap.
Otobüs kullanmaya benziyor biraz.
Ama böyle yaşamak zorundaysak mecburuz otobüs kullanmayı öğrenmeye.
Gayret et. Odalara kapıdan girerken hem açıktan al. Hem kapının sonuna geldiğin zaman dönüş yapmayı dene...

Kolay gelsin.

Kollarda 1 problem yokda emekleme olayını pek zorunlu olmaıkca yapmak ısdemıorum evde zaten ben bu emekleme olayını yapmayayım dıe bole 1 alet arastırma ıcıne gırdeım.. dizlerim curudu :) aslında 1 kay kay mı alsam kollarımla kendımı cekerım ustune oturdum zaman em ufak ve pratık illa engelli aleti deil bu tarz 1 urunde olabilir eemeklemekden rahat :D
saww kardeş denedımde olmuor papaz oldm annemle duvarı cızdın surayı carptın vs .. dedim tmm kullanmıorum o gundur evden cıkardım ve 1 daada almam :D

O zaman bir öneri daha
Oturur pozisyonda popo üzerinde geri geri kol yardımı bile gitmek olucak.Bacaklarımı kontrol edebiliyorum kıvrılmaz dersen ileride deneyebilirsin.Alet bakımından bilgim yok malesef. :)

parapodyum cihazı tam size göre... su için mutfağa gerek yok yanınıza su şisesi alın :) çay için termos mesela...evde kimse yoksa ekmek arası bişeyler hazırlasınlar

Bne parapodyum ile ilgili bir şey soracaktım. Benim bir ayağım diğerinkinden 9 cm kısa. Parapodyuma binerken kısa ayağıma göre bir ayakkabı giymem gerekirmi? Giymeden den parapodyumda hareket ediyorum ama bir zararı olurmu?

Üst Alt