Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bedensel engelliyim. İş açısından üniversitede hangi bölümü tercih etmeliyim?

Melike Öcal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben melike ygs ve lys ye girdim bedensel engelliyim bana uygun meslekler neler olabilir ellerimi kullanabilirim. Ayaklarım da sıkıntı var Cerebral palsi hasta diyim. Ankara dışında tercih yapamıyorum. Devlet istiyorum özel e maddi durumum yetmebildiğiniz üniversite var mi

Melike Öcal En kolay atanan meslek hemşirelik ve öğretmenliktir. Yalnız öğretmenlik yapmanız sizin açınızdan zor olabilir ama hemşirelik yapabilirsiniz sanırım :) Bilgisayar başında düz memur ( VHKİ) gibi bir memurlukta olabilir onlar size göre rahat ve daha kolaydır onun içinde üniversitenin pek faydası yok :)

Melike Öcal

- Bu konuda yardımcı olabilmemiz için puanınızı bilmemiz lazım. birkan01 dediği gibi bu meslekler kolay atanıyor ama sizin puanınız buna yetmiyorsa yapıcak bir şey yok... Puanınızı bilsek size doğru yolu göstermeye çalışırız.

Mühendis ve tekniker kadroları kamuda iyi maaş alan kadrolar sayısalcıysan onları tercih edebilirsin.

büşra3344

olsun ben de bedensel engelliyim. akülğ sandalye kullanıyorum. özel eğitim öğretmenliği kazandım. atandığım için dondurdum bu sene gideceğim inşaAllah. ve üniversitemizde bu bölümü kazanan bir engelli bayan arkadaşımız da vardı. geçen sene gitseydiim aynı sınıfta olcaktı o da akülü sandalye kullanan bedensel engeli bir arkadaşımız

büşra3344

teşekkür ederim. tavsiye edilir. çalışma alanı geniş bir bölüm. rehberlik araştırma merkezlerinde de masa başı görev alınabiliyor

işim zaten masa başı da benim ama yine de tekrar üni sınavına girersem düşünebilirim tabi ne kadar puan çekeceğimizede bağlı oluyor tercihler :)

lojistik kaç puanla atanıyor bilen var mı?

büşra3344

özel eğitim geçen sene ygs-4 ten alınıyordu bu sene ts-1 e geçti. puanları biraz yüksek özel eğtimin. engelli ek puanından haberiniz var değil mi

anladım evet baktım yüksek çok ders çalışmak lazım.

Üst Alt