Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beğeni Uygulaması

MeTePe

Emektar Üye
Konular
119
Reaksiyonlar
998
Bir kaç gündür forumda facebook tarzı Beğendim-Beğenmedim (reputasyon) uygulaması başladı.

İnsanların mesajlarından geri besleme alması iyi bir yol olmakla birlikte "olumsuz" pekiştireç kullanmak pek tercih edilen bir yol değildir.

O yüzden çoğu forum veya site "teşekkür" veya "Beğenme" butonu koyar ama "beğenmeme" seçeneği vermez.

Özellikle "beğenmeme" opsiyonunda kimlerin kimleri beğenmediği de kişiler için aleni olduğundan kişisel düşmanlıklara da yok açabilir.

Bunun gözden geçirilmesinde fayda olduğu kanısındayım.

Son düzenleme:
Katılıyorum zaten bir yorum hakkında aksi bir fikri olan görüşünü ayrıca belirtir, beğenmedim demekle kalmaz yani "bu fikre katılmıyorum, çünkü... gibi "beğendim butonu ise gereksiz yazışmaları engellemek için kullanılmalı, birbirimizin poposunu kaldırmak için değil...

@MeTePe

Haklısın, böylesi bir risk barındırıyor. Ama bu amaçsız kullanımın zaman içerisinde düzeleceğini ve uygulamanın anlamlı şekilde kullanılacağını umuyorum. Dilerim haklı çıkarım.

Ayrıca, kötü kullanımda üyenin oy kullanma hakkını elinden almak gibi bir yaptırım da uygulayabiliyoruz.

Yani bana kalırsa da MeTePe Hocamızla aynı fikirdeyim beğen kalsın beğenmedim kaldırılsın

MeTePe

Bir de bu özelliği istediğimiz forumda deaktif edebiliriz.

Ve istatistiğe erişim de tümüyle kaldırılabilir

Şimdi Beğenmek iyi bir şey, insanlara olumlu etki yapar ama Beğenilmemek itici bir şey. İnsanların moralini bozabilir. Üstelik burası engelliler için olan bir site... Yazma sorunları olanlar var, ifade sorunları olanlar var. Tourette sendromu olanlar var. Yanlış anlaşılabilirler.

Kişisel olarak ben beğenmeme opsiyonunu kullanmayı düşünmüyorum ama herkes nasıl düşünür tabi bilemiyorum.

Ben beğeni butonunun nasıl kullanılacağını çözemedim. Bir açıklama yapar mısınız lütfen ?

Yeşile tıkla Beğen, Kırmızıya tıkla Beğenme

3vA0D0.jpg

ben bu sitenin sade ve göz yormadığı için -skylight- temasını kullanıyorum ama beğen butonu yok gözükmüyor bu temada
@OturanBoğa

Son düzenleme:
Teşekkürler Pisicik ama bende yeşil kırmızı tıklama butonu görünmüyor, #10 görünüyor şu an

seker kiz [musti]

Her ikiniz de eski skylight temayı kullandığınız için göremiyorsunuz. Onlarda bir güncelleme olmayacak.
Şu anda sadece Engelliler.Biz Dar temada var. Birkaç gün içinde Geniş temaya da entegre edilecek.

MeTePe
Bir orta yol buldum sanırım. Bundan fazlasını çok bariz ve genele yayılan bir yanlış kullanım olmadığı sürece yapmayacağım.

Not: Kötüye kullanım fark ettiğinizde lütfen bana yazın...

Primate misin privamate misin nesin kimsen her yorumuma beğenmedim verip köşeye çekilme inancın görüşün neyse çık ortaya söyle. Hiç sevmem öyle savunduğu birşey için yorumu olmayanı ! Yoksa beğenme umurumda bile değil. Ama dediğin şeyin arkasında dur önemli olan bu

Primate misin privamate misin nesin kimsen her yorumuma beğenmedim verip köşeye çekilme

:) şeker çocuk 34

"private" özel demek. Gizli anlamında kullanılıyor burada. Ben bu beğenme uygulamasında "beğenmedim" kısmının kişileri birbirine düşüreceğini, o yüzden kaldırılmasını önermiştim. Oturan Boğa'da isimleri gizlemeyi tercih etti. Yani belli bir kişi değil. Beğenmeme oyu veren herhangi biri olabilir. Ayrıca takılma ona. :) Kimin neyi beğenip neyi beğenmediğinin ne önemi var ki?

Detaylı açıklama şurada var: http://www.engelliler.biz/forum/site-ile-ilgili-gorus-ve-oneri/172656-begeni-uygulamasi.html

MeTePe

Çok yerinde bir öneri yapmışsınız tebrikler.

Beğeni, yani instagram, facebook vs her türlü sosyal medyada artık klasik hale gelen "like" uygulamasında o kadar sorun yok.Kişileri daha fazla beğeni alabilmek için bazan abuk subuk davranışlara itebiliyorsa da esasta beğenen ve beğenilen arasındaki bir iletişim olduğundan zararsız.

Ancak beğenmeme hele bir de beğenmeyenin kimliği belliyse hemen her ortamda direk kavga sebebi olmaktadır:)

MeTePe sevgili hocam hem yaş olarak hem de olgunluk olarak benden de burada ki çoğu kişiden De çok ileridesiniz. Şimdi hocam şöyle bir durum da var ilgili konuda belirttiğiniz gibi itici bir durum yaratıyor. Buradaki 100 bine yakın üyenin yüzde 97 sinin en az engeli var. Hepimizin engellerine göre üzerinde bir hırçınlık ve agresiflik var anlık bir sinirle burada ilgili konuda beğenmeyen kişiye karşı direkt olarak bir hakaret yapılırsa dediğiniz sorun yine patlak verir . Çünkü hepimiz çiğ süt emdik her anımız aynı olmuyor. Onun için sevgili yöneticim OturanBoğa Bülent abimden ricam bu opsiyonun komple kaldırılması doğrusunu ve uygununu siz büyüklerim tabi ki daha iyi bilir. Saygılarımla hocam sevgiler

Bunu linkini verdiğim konuya yazsan daha uygun olur. Sonuçta ben karar vermiyorum. :)

Sevgili hocam telefonla girdiğim için kopyala yapıştır yapamıyorum Bülent abim zaten gördü kendisinden yada ilgili moderatör arkadaştan ricam bu yorumun oraya taşınması. Neticede oraya da yazsam çift yorum olacağı için biri silinecektir

Son düzenleme:
OturanBoğa BÜLENT abicim bu beğenmeme uygulaması konuların içinde zıt giden kişiler kendini belli ettiği için kişisel düşmanlığa doğru gidiyor! İster istemez moraller bozuluyor. Daha öncede Metepe hocam da bunu belirtti ! Bu uygulama nın tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Doğrusunu büyüğüm olarak daha iyi bilirsin ! Sevgiler abim ...
Fulya83 buraya yaz canım

Fulya cım kişisel tartışma olmasın diye gizli tutuluyor engellesek ne olacak bir kişi değil ki ! Herhangi biri kökten gitmesi lazım Fulya83

Yahu Allah Allah anlamayacak birşey Yok 97 bin kişilik koca site herhangi biri beğenmiyor kim olduğu gizli tutuluyor olay bu ! Fulya83

O kadar takılmayın yahu... :)

Genellikle kim olduğunu tahmin etmek zor olmadığı için ben genelde gülüyorum beğenmeme oylarını görünce... :) :)
Fulya83,

"private" bir üye ismi değil. Gizli, özel anlamında... Yani herhangi birileri olabilir. Her biri farklı kişiler olabilir.

"Private misin nesin kimsen çık ortaya !:D Bu geyiği sevdim:cool:

çok beğeni alana gazoz kapağından madalya verelim..

OturanBoğa

bir konudaki üyelere beğeni yada beğenmemeyi işaretlediğimde
ertesi gün aynı konuda başka bir üyenin mesajına "beğeni" yapacakken aşağıdaki resimdeki
iletiyi alıyorum ve hiç bir işlem (beğeni) kabul edilmiyor?

ZEm6ya.jpg

acaba zaman aşımı gibi bir şey mi var, mesela 24 saat sonra müdahelenin geçersiz olması gibi.

Birisi bir günde 131 tane forum yazımı beğenmedi.çok gülmüştüm.kim olduğunu tahmin etmekte hiç zorlanmadım :)

Kedi kılıklı dengesiz biridir.
Hayırlı bayramlar çalıkusu

abi,
2 günde 23 PRİVATE(ÖZEL) üyeden 23 eksi yedim...
23 tane beğenmedim yedim.
kim bu PRİVATE görünen özel kişi?
dakikada bir beğenmedim yiyorum.
eğer özel rumuzlu kullanıcı moderatörlerse (zira üye bilgilerini göremiyorum) benim burayı terk etmemi mi istiyorlar..
böyle şeylere gerek yok..
bir sözünüzle giderim..

Jozefim

"Beğenmedim" diyen kişi herhangi bir kişi değil, herkes olabilir... Husumet olmaması için "beğenmedim" diyen kişilerin kullanıcı adı görünmez, "private/özel" olarak gizli tutulur.

Üst Alt