Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Behçet hastalarında işitme kaybı ve işitme cihazı..?

juiceles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

2006 yılından beri işitme cihazı kullanıcısıyım, o yıllarda işitme kaybım sag ve sol olarak 25-30db aralıgında idi, bu yıl itibariyle 90-95 aralarında gezinmekte "bileteral ileri derece sag kulakta snik sol kulakta ise mix tipi işitme kaybım" var bu soyledigim 2012 yılındakiodyo testime ait , bu sene odyo testim evde tam hatırlamıyorum ne oldugunu, 2006 yılından beri ataturk arastırma hastanesine gidiyorum bir kaç hastaneye de gittigimde mr ve tomografi kagıtlarıma baktıklarında hepsi yapacak birsey yok kulaktaki sinirlerin ölüyor durduramayız işitme cihazı ile idare edeceksin dediler, bu seneye kadar boyle geldim, yakın zamanda vucüdumda kızarıklıklar oluşmaya başladı ve geçmiyor, ağzımda devamlı aft çıkıyor, bugunde bir makale elime geçti "behçet hastalarında işitme kaybı" diye Süleyman Demirel üni. bir kaç doktor arştırma yapmışlar, yarın ilk işim hastaneye gidip behçet hastalığım olup olmadıgına baktıracagım çogu zaman bir kaç test de bile negatif cıktıgı oluyormuş, ama bendeki bulgular behçede işaret aft vücut da kırmızı benekler ve behçet bir organa vuruyoryada bir hastalıgı belli ediyor , kimin de göze kiminde beyne, kiminde böbrege acaba diyorum bende de kulaga vurduda bir şekilde en azından ilerlemesi durdurulabilinir mi, soyledigim gibi bu hafta bi kaç hastane gezip behçet hastalıgımn olup olmadıgını test ettirecegim eger var ise acaba kulak ile ilgili bir çözüm üretebilirmiyiz diye baktıracagım hakkımda hayırlısı.

Sizdeki şikayetler sanmıyorum behcet hastalığı ...vitamin eksikliği var mı bır o konuda baktırın tahlile

kendinizde hastalik aramaya bakarsaniz her hastalik cikar:( insanlara en gerekli olan moraldir isinizde yasamda isitmekte zorlanmak tahammul sinirinizi zorluyorsa pskolojik olarakta cok yipranirsiniz buda en basta cilt sikayetleri olarak gorunurmus:(
isitmemek dunyanin sonu degil careler tukenmez olan isitmenizle sukretmeye calisin diyecegim ama 90 95 db buda cok ileri bir kayip:( cok kafaya takmadan bir checkup yaptirin isterseniz ama hastanelerde ugrasmak tahliller tetkikler adamin anasini aglatiyor:mad: hasta olsam bile oyle kacarimki hastaneden :( gene geldi doktorumun verdigi tarih coktan gecti su koleastotam tetkikleri gitmiyorum :(gitmek lazim ustelik doktorumdan bi araba azar isitecegim:( ama gel bana anlat:( coook iyiyim bana bisey olmaz diye kendimi aldatiyorum:)
o kadar kafaya takma ararsan kendinde cesit turlu hastalik bulursun juiceles hayat kisa duymadanda insanlar mesut yasayabilir:eek:

shukufe;

Hayata bakışın böyle ha..seni kıskanıyorum ...

niye kiskanasin hoscakalcim:eek: doktora gidince en azindan o emar masasina yatip igne yapilacak o mezar gibi seye girip bana iskence gibi gecen saatler gibi uzuun dun duung duung diye geberecem:(arkasindan genel anesteziyle guzel bi dogruycak doktor kulagi :(ustelik kel taVUKLAR GIBI KAC AY SACSIZ GEZECEM:(sanki bir 6 ay bir yil sonra gene ayni islevler:( satiyim boyle koklear imlant olup duma masalina:mad: dudak okuyarak olmadi duymadim tekrar edin diyerek isimi goruyorum iste:eek: isitme cihazini aldik:) tabiatin bu kadar guzellikleri varken hastane odasinda acilar don dolas ayni yere gelmeler cokmu iyi

shukufe ... Kulak açıdan senın kadar acılar çekmedim oh olsun

iste hastane dendimi bende oh olsun sana elindeki isitmeye sukretmedin al san koklear implant dermisim hoscakal:eek: bir serencan bin nasihattan yegdir derdi babam:(

Sayın "shukufe" vücudumda dokulmeler olmasa tamam diyecegim ama , dökülmeler var kızarıklıklar var doktor ilac werdi sür geçer diye gene geçmedi, birde benim işitme kaybım cok hızlı bir şekilde ilerliyor 2006da 25-40arasında idi şimdi 90-95 lere gerileri kim bilir bir kaç sene sonra 110lara dusecek ondan sonra komple gidecek gibi, hastalık çıkartmak icin degil ama kendimce vücudumda olanlar behçet dedirtiyor bu hafta bir kac hastaneye gidecegim ondan sonra hayırlısı artık.

ankaradasinya juiceles bence hacettepeye git orda randevu tahlil isleri epey uzun zaman alabiliyor ama daha ozenliler bilgililer arastirma konusunda diyebilirim
insallah kotu bisey cikmaz belki isitmenin bu kadar cabuk kaybedilmesi hakkinda onlem almak icin bir bilgi ilac verebilirler

ankara ibni sina vücudundaki lekeler behçet uymuyor diyip krem verip yolladı dedim test yapsak fazla ilgilenmeden salı verdiler, bende hacettepe kbb ye gittim o da odyo testi için 22 ekim e gün verdi sıkıntılı işer yav bunlar.

bildigim ibni sina iyi hastanelerden juiceles nede olsa bilgili prof.ler var musterih ol bence ne guzel iste sagir olsanda behcet gibi bi hastalik cikmamis
hacettepedede cildiyeye git bence icin rahatlar birde doktor bey mehmet aksit o hastanede odyolog mesut yaralidan randevu alarak gidin demisti sitenin bi yerlerinde bi denesen birde burda yaz mumkunse mesut bey ile olan randevu tahlil test islerini az bucuk iyi bir isitme testi banada lazim
hacettepeden tahminim 90 95 db isitme kaybindan bahsettigine gore sana koklear implant diyebilirler belki
allah yardimcin olsun sifani karsi getirsin juiceles

Üst Alt