Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Behçet hastalarının 1800 günle malulen emekli olması mümkün mü?

behçet (BS)

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam

ben 12 yıldır behçet hastasıyım. hastalığım ssk lı olduktan sonra çıktı. bu zamana kadar herhangi bir birimden bir rapor almadım. ancak artık çalışamıyorum ve çok zorlanıyorum.
sol gözümde üveit var ve sağ gözüme de sıçramış durumda. sol gözüm nerdeyse görmüyor. eklem tutulması oldukça şiddetlendi ve artık ayaklarımda ciddi anlamda güç kaybı var zor yürüyorum ve sık sık eklem burkulmaları yüzünden sakatlanıyorum.
behçet hastalığının sonuçlarından biri olan deri yırtılmaları nerdeyse vucudumun her bölgesini kapladı. hiçbir tedavi çözüm olmadı. kortizon kullanımına bağlı olarakta aşırı bel üstü kilom var bir türlü veremiyorum. ayak damarlarım nerdeyse dışarı çıkacaklarmış gibi. en önemlisinde kan çıbanı benzeri ve vucudumda oldukça yaygın bir akne sorunum mevcut.
hastalığa bağlı halsizlik ve kaburga tutulmalarım da tekrar eden başlıca şikayetim.
1800 iş günümü doldurdum 1993 yılnda sigorta girişim var. ne yapmam gerkiyor ve bilginize dayanarak malulen emekli olabilir miyim.

Saygılar.

Maluliyet cetveli'ne göre malulen emeklilik değerlendirilir. Hastalığınızın adı cetvel'de geçmiyor olsa da, kurul değerlendirmesinde ağır sakatlığınızın olduğu usulüne uygun tanı/ifadelerle yazılırsa, evet, bence malulen emekli olma olasılığınız var.

Eğer şu anda çalışıyorsanız, sigorta müdürlüğüne gidip emeklilik için değil, maluliyet oranında işgücü kaybınızın tespiti için başvurun. Sizi hastaneye sevk etsinler. Süreç sonunda durumunuzun maluliyeti gerektirip gerektirmediği belli olur, durumunuz uygunsa, işten ayrılır ve malulen emeklilik için başvuru yaparsınız. O zaman ayrıca rapor süreciniz de olmaz...

Yok, şimdi çalışmıyorsanız/bir süre daha çalışmayacaksanız, o zaman kuruma doğrudan malulen emekli edilmek için başvurun. Hastaneye sevk ederler... Sonuçta maluliyeti gerektirecek rapor verilirse, o tarih itibarı ile emekliliğiniz işleme konur...

slm bende behcet hastasiyim.6 yildir. sag gozumde uveit var hic gormuyor.hastaliga bagli olarak femur basi curumesinden kaynakli femur basi avn ameliyati oldum. sigorta baslangici 2006 agustos 1788 gunum var.%47 engel raporum var malulen emekli olabilirmiyim basvuru yapsam? saygilar

Son düzenleme:
serkan3508

%47 raporla malulen emekli olunamaz. Defterdarlıktan elde edeceğiniz 3. derece sakatlık indirimine istinaden (gün/ay/2006 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 gün prime tabisiniz.

2008_oncesi.PNG

malulen emeklilik basvurusu yapsam peki malulen olabilirmiyim su an calismiyorum

hocam merhaba.ustteki sorular bana ait. hastanede heyete girdim fakat hic puan vermedileer ama fizik tedavi malulen emekliligi kurumumuzca uygundur yazdi.sizce sonuc nasil cikar saygilar

egitimci978 yayınladıkları listelere uysalar çok kişi emekli olurdu her şey sgk nin içindeki yada ankara yüksek sağlık kurulunda bitiyor .keşke yayınladıkları listeye uysalar

muntada al ansar

Peki uymadıklarının kanıtı var mı? Şimdi ben sgk malulen emeklilik yönetmeliğindeki kriterleri rapora yazdırdıysam herşey yönetmeliğe ve prosedüre uygun olsa niçin emekli olmasın ki. Onların masasında yönetmelik harici ek kriterler mi var?

egitimci978 uymadıklarının kanıtı şu birgün sgk da bekliyen raporum için tel açtım dedimki devletimiz hastalık listesi yayınlıyor, bendede o liste olan hastalık var diyorum niye olmuyor diye soruyorum ,verdikleri cevap siz yayınlanan o hastalık listesine bakmayın herşey sgk nin içindeki kurula bağlı onlar karar veriyor dedi ve benimki red edildi,yapacak bişey yok ya mahkemeye gidecem yada kaderim deyip sineye cekicen

Son düzenleme:
Yeni maluliyet cetveli'nde Behçet hastalığı maluliyeti gerektiren bir hastalık olarak anılıyor. Şu şartlarda ise tabii:

"1. Behçet Hastalığı
Vena cava superior ve/veya vena cava inferior sendromu gibi vasküler komplikasyonlar, görme kaybıyla sonuçlanan göz tutulumu veya pulmoner veya SSS gibi en az 2 veya daha fazla sistem/organın en az orta düzeyde tutulması"

Üst Alt