Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Behçet hastalığı, glokom, ortopedi, fizik tedavi, üroloji için rapor oranım ne olur?

MozArtDali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. 2013te oral aftlardan dolayı Cildiye muayeneleri oldum. 2015te annem ve teyzeme teşhisi koyulan Behçet hastalığı benim hastalığıma da yapıldı. 2015ten bu yana zaman zaman sağ kol bacakta dövme yapılmış gibi duran damar tıkanıklığı corasprinle açıldı. Üveit atağı geçirdim. Bolca kortizon hatta siklosporin hormonları verildi. Oral aftlar neredeyse o yıllardan beri hiç geçmemekte zamanla yüzüme de zarar vermekte bunun dışında gözüm ve ellerimde egzama çıktı. 2016da kaza geçirdim eklem tutulumlarım az gibi sol ayak bileğime platin ve vidalar takıldı ortopedik kemik ameliyatı oldum ve fizik tedavi aldım. Atak dönemlerimde 2015 yılından bu yana yine boyunda sinir sıkışmasından dolayı günde 225mg nöropatik ilaçlar alıyorum. Ve psikolojik destek antidepresan. 2016da da Göz tansiyonu (Glokom) olduğum anlaşıldı ve göz takibiyle birlikte sürekli göz damlası kullanıyorum. Yine ameliyatta belden aşağı narkozla uyuşturuldum ve böbrek sorunlarım oluştu. İdrar sorunlarına ilaç veriliyor fakat bu kez de göz tansiyonuna zararı dokunduğundan kullanamıyorum. Son olarak oral aftlar ateşlendi ve tekrar colchium dispert (günde3) yanında imuran (günde2) kortizon prednol (günde2) başlandı. Belimde omurga sorunları başladı ve röntgen, mr sonucunda fizik tedavi alacağım bel kayması oluşmuş. Tüm bu süreçler gerek fiziksel zihinsel olsun gerek ruhsal açıdan yıprattığı için sağlık kuruluna başvurdum.
Romatoloji (Behçet hastalığı)
Fizik tedavi ( ayak platini, boyunda sinir sıkışması, bel omurga eğriliği)
Cildiye sürekli aftlar ve elde, gözde egzama
Psikiyatri manik depresyon sürekli antidepresan
Göz üveit atağı ve Glokom (göz tansiyonu)
Ortopedi platin ameliyatı
Üroloji böbrek sorunları (idrar sıkıntıları)
Kalp damar Behçet hastalığı şimdilik durumum stabil
bu bağlamda sağlık kuruluna başvurdum ve engelli raporu nasıl hesaplanır ne yapmalıyım bilmemekteyim. Lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler.

Behçet hastalığı Glokom platin rapor alır mı lütfen yardım edin

Romatoloji (Behçet hastalığı)
Fizik tedavi ( ayak platini, boyunda sinir sıkışması, bel omurga eğriliği ölçümler yapıldı)
Cildiye sürekli aftlar ve elde, gözde egzama
Psikiyatri manik depresyon sürekli antidepresan
Göz üveit atağı ve Glokom (göz tansiyonu)
Ortopedi sol ayak bileği platin ameliyatı
Üroloji böbrek sorunları (idrar sıkıntıları mesane hastalığı)
Kalp damar Behçet hastalığı şimdilik durumum stabil
bu bağlamda sağlık kuruluna başvurdum ve engelli raporu nasıl hesaplanır ne yapmalıyım bilmemekteyim. Lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler.

YUKARIDA BAHSİ GEÇEN HASTALIKLARIN YÜZDE %40'I RAHATLIKLA GEÇMEKTEDİR. engelli raporu nasıl hesaplanır BU DOKTORLARIN İŞİ HASTANIN DEĞİL..

Çok teşekkür ederim ilk kez sağlık kuruluna başvurdum ve kaygılıyım bu yüzden umarım geçer. Allah hepimize şifa versin 🙏

geçmiş olsun bayağı sıkıntılar yaşamışsınız.
bende behçet hastasıyım ama sizinkiler kadar ağır yaşamıyorum.kendi aldığım oranları paylaşayım seninle. behçet için cildiyeden %20 oran aldım aftlar ve eritimo nozulu yüzünden. her iki bacağımda venöz yetmezlik oluştu ve her ikisinden de dvt oluştu. (derin ven trombozu) %20%20=%36 oran aldım.diğerleri için bir şey diyemeyeceğim.
size tek tavsiyem tam olarak hastalıklarınızı bilmeniz kendinizi doktora anlatmanız.
tekrardan geçmiş olsun

Teşekkür ederim Behçet hastalığı 24 yaşımda oluştu tanı ise 26 yaşımda koyuldu. Gençlerde daha alevli imiş. 5 yıldır da da dahaları eklenerek hastalıklarım arttı. Size de büyük geçmiş olsun. Çeken bilir. Allah hepimize şifa versin.

Üst Alt