Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Behçet hastasıyım. 5000 primim var. Emekli olabilir miyim?

Dimezeyha

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bende 6 yıldır behçet hastasıyım 2015 de damar tıkanıklığı yaşadım. 2016 da kullandığım ilaçlardan pankreatit oldum hastanede yattım ayrıca psikiatri ilaçları kullanıorum uykusuzluk yüzünden devamlı kanım düşük demir eksikliğinden serum alıyorum malulen emekli olma şansım varmı sizde yüzde kaç rapor alırım ve ayrıca yüzde kaçla emekli olabilirim. Bı arada 5000 gün sigortam var

malülen emekli olmak için kurum sevki ile hastaneye yönlendirilirsiniz. bir tek hastalıktan %60 ve üzeri oran aldığınız taktirde emekli olursunuz. ama çok zor görünüyor. erken yaşlılık emeklisi olma durumunuz var. eğer 4/a lı iseniz engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye başvurup %40 ve üzeri engelli raporu ve, defterdarlıktan vergi indirimi almanız şartıyla 5000 gün ile hemen emekli olursunuz.

Neden zor görünüyor özgür bey behçetten rapor alan var ayrıca 5000 günle erken emekli olunca hemen maaş bağlanıyormu yaşmı bekliyoruz teşekkürlet

malülen emeklilik te oranlar malüliyet tablosuna göre, engelli emekliliğinde oranlar sakatlık oran tablosuna göre verilir.
eğer malülen emekli edileceğinizi düşünüyorsanız elbette kurum sevkiyle hastaneye gider rapor alabilirsiniz.
engelli (yaşlılık) erken emekliliğinde yaş şartına takılmadan hemen emekli olabilirsiniz. üstelik oranınıza göre prim ve yıl şartınız düşer. gerçi 5000 günüm var demişsiniz. minumum %40 ve üzeri rapor aldığınızda (2008 yılı öncesi 4/a sınız sanırım) vergi dairesine başvurun ve vergi indirimi alın. vergi indirimini aldığınız anda yaş şartına bağlı kalmaksızın hemen emeklilik dilekçenizi verip emekli olursunuz. ve maaşınız bağlanır.
üstelik şuan emekli olsanız ne kadar alacaksanız o kadar bağlanır ve herhangi bir kesintiye uğramazsınız.
bu arada erken emeklilikte çalışmanızda bir mani yoktur. hem çalışıp maaş alırsınız hemde emekli maaşınızı kesinti olmadan alırsınız.

Bu erken emeklilik için yüde 40 rapor yeterli oluyomu. Evet sigorta girişi 01.04.1999

Benim bir sorum daha olacak ben 1999 girişliyim nisan 1 3600 günle emekli olmak için 15 yıl istiyor benim aralarda boşluklarım olduğu için 11 yıl gözüküyor şu anda ama 5000 günüm var bundan yararlanamıyor muyum

Dimezeyha

99 sigorta girişiniz var ve hem ssk'LI çalışan olarak prim yatırmışsınız. 5000 gün de priminiz var. Defterdarlıktan elde edeceğiniz 3. derece sakatlık indirim hakkı ile hemen erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz.

Eşim Behçet hastası eklemlerde şiddetli Ağrıları oluyor ağzında aftları çok oluyor 8000 günü dolu çalışmakta zorlanıyor şuan çalışmıyor 19754 Doğumlu erken emeklilik için nasıl bir yol izleye biliriz lütfen bizlere bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

Bi sorum daha olacak girişim 99 fakat aralarda çalışmadığım için günleri hesaplayınca 11 yıl yapıyor geçerli olurmu

Dimezeyha
yıl şartında ilk giriş tarihiniz baz alınır. yani 1999
DVS+1
engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye başvurup %40 ve üzeri engelli raporu alabilirseniz,eğer 4/a lı iseniz 8000 prim gününle defterdarlıktan vergi indirimi almak şartıyla erken emekli olabilirsiniz.

Biraz fazla olacak ama bu bilgilere ihtiyacım var sizce ben behçet hastasıyım 6 defa endoxan aldım kemoterapı müdaili bi ilaç ayrıca damar tıkanıklığından hastanede yattı ayrıca pankreas enfeksyonu geçirdim kullandığım ilaçlardan psikiatrı ilaçları kullanıorum depresyon ve 3 yıldır uyku ilacı kullanıyorum demir eksikliğinden serum alıyorum arada ve işim devamlı ayakta ve zorlanıyorum artıkhaztane yüzde 40 rapor verirmi bana. Son olarakta emekli olurdam ne kadar maaş alırım sigorta ödemelerim ortalama 4000 civarında. Çok teşekkürler cevaplarınız için

bu yazdığınız hastalıklardan %40 alabileceğiniz kanaatindeyim. ama son kararı hekimler verir tabii.
bu bilgilerle maaşınızı hesaplamamız zor.

emekli-maasi.com sitesinden e devlet ten 4/a bilgilerinizi kopyala yapıştır yaparak alabileceğiniz maaşınızı +-5 tl ile hesaplatabilirsiniz.

Merhaba benim sigorta günüm 5000 girişim 1 nisan 1999 fakat desiğim gibi aralarda boşluklarım olduğundan 11 yıl gözüküo ben 3600 günle emekli olabiliomuyum 15 yıl istio diye biliyorum birde isyerimden 3600 günle emekli olursam tam tazminat alırmıyım

ilk sigortalı olduğunuz yıl baz alınarak yıl şartı hesaplanır. sizin 18 yıl olmuş 5000 günde prim gününüz var.

%40 ve üzeri engelli raporu ve maliyeden bu rapora bağlı vergi indirimi alarak erken emekli olabilirsiniz.(4/a sigortalı olduğunuzu düşünerek)

1- emeklilik müraacatı öncesi sgk dan emekli olur yazısı alıp işyerinizden çıkış isterseniz tazminat alırsınız.

2- yok ben daha önce çıkış almak istiyorum deyip tazminat alarak işten çıkmak istiyorsanız; sgk ya gidip 15 yıl 3600 günü tamamladığınıza dair "tazminat alabilir" yazısı alıp işyerinize vermek suretiyle işten kendi isteğinizle ayrılıp tazminat talep edebilirsiniz.

Bı rapor için kaç doktora gidiliyor acaba hastanemi belirliyor bölünleri

Dimezeyha

hastanenin size vereceği kağıtta işaretlidir. 8 veya 9 polikliniğe gideceksiniz.
göz-psikiyatri-genel cerrahi-dahiliye-kulak burun boğaz-ortopedi-fizik tedavi-nöroloji

heyet doktorları farklıdır. aynı gün hepsini gezersiniz.

En az her doktordan kaç almam lazım aca ba İnşallah raporum çıkar çok teşekkür ederim🙏🙏🙏

Dimezeyha

fark etmiyor tek doktordanda %40 alsanız 9 doktordan da alsanız %40 ve üzeri aldığınızda raporunuz geçerlidir. Yalnız 2 veya daha fazla poliklinikten farklı oranlar aldığınızda oran toplaması balthazard formülüne göre yapılır.

örneğin dahiliye 35 ve gözden 9 aldınız diyelim .Toplam oranınız 41 olur. Yani 44 olmaz. Dahiliye 30 ortopedi 10 kbb 10 aldınız diyelim toplam oranınız 43 olur. 50 olmaz.

1 hafta önce tşhis koyulan bir hastalığa ne zaman rapor çıkar peki hemen yapabiliolarmı üzerinden geçmesimi gerekiyo

Kullanılan ilaçlar raporu etkilermi acaba yani daha yüksek çıkarmı

Yüzde40 vergi indirimi raporu

ben yüzde 40 raporla emekli olursam maaşım hemen bağlanırmı birde alacağım tazminatta bi değişiklik olurmu

aynen eğer 4/a isen arkadaşın dediği gibi %40 alırsan vergi indirimindende yararlanırsan senin başlangıcın tahminim 1996 1997 arasıdır olabilirsin emekli saygılar iyi günler

Ben 1999 nisan girişliyim rapor alabilirsem emekli olurumda maaşım hemen bağlanırmı

Yüzde 40 vergi raporuyla emeklilik

Merhaba bir sorum olacak bu vergi indirimini alırsam işyerimin bilgisi oluyomu birde işten çıkartma hakları varmı

tabii. zaten vergi indirimini işyeriniz alır.vergi indirimine gerçek kişi başvuru yapamaz. sadece tüzel kişilik başvuru yapabilir. yani kısacası vergi indirimi alabilmek için çalışıyor olmak şart. işyerinizden vergi dairesine yazılmış bir dilekçe ve engelli raporunuzla bağlı olduğunuz vergi dairesine müraacat edersiniz.vergi indirim sonucuda sizin adınıza çalıştığınız işyerine e tebligat ile gönderilir siz muhasebe servisinden alırsınız. neden sizi çıkartsınlarki... onlara bir zararınız yok. bilhakis faydanız var. kanunen engelli kadrosunu doldurmuş olurlar hemde sizin adınıza az vergi öderler. Dimezeyha

Üst Alt