Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beklediğimiz rapor oranını alamadık. İtirazımız nasıl sonuçlanır?

MutluYaşa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ya arkadaşlar aynı sorun bendede var diğer arkadaşlar gibi birebir aynıyım bende atak yaşıyorum benim başka rahatsızlığım var gözden oranı %30.. Pskiyatri bana oran vermedi vermiyor oran verse bende engelli raporu alıcam.. İş bulamıyorum sürekli evdeyim bunalıma girdim daha kötü oluyorum hastalığım daha çok ilerliyor dayanacak gücüm kalmadı sürekli kendime yumruk atıyorum gözlerime vuruyorum saçlarımı yoluyorum bıçakla bacaklarımı kesiyorum öfkeden sonra rahatlama geliyor yokmu duyarlı kimse bize yardımcı olun çok zor durumdayım bende. Oran vermiyorlar ama peki niye vermiyorlar neden bize bu eziyeti çektiriyorlar şu forumda herkese yardımcı olan moderatörler.. Konuyla ilgili uzman arkadaşlar neden yardım etmiyor yardım edin açıklayıcı bişeyler yazın bize yol gösterin benim dayanacak gücüm kalmadı artık yaşamak istemiyorum böyle.....gözlerim rahatsız aldığım oran %30..... İş bulamıyorum gözde sorun var diye... Hiç değilse pskiyatri depresif nöbet unipolar depresyondan oran versede bizi kurtarsa sesimizi kim duyacak bizim kim..kim duyacakkkkk. Torpilleee rapor vermeyene gelince veriyorlar... Akrabası olan torpili olan tanıdığı olan yüksek yüksek oranlar alıyor.... Nerde bu devlet nerde artık yeter!!!! Biriniz söyleyin şu yolu izleyin deyin bizde ona göre o yoldan gidelim oran alalım.... Artık yeter!!!! Yardımcı olun site üyeleri

konuyla ilgili tecrübeli insanlar olduğuna inanıyorum. Bize konuyla ilgili bilgi verecek olan insanların da sitede olduğuna inanıyorum. Sabredelim, bekleyelim.

Beklediğimiz rapor oranını alamadık. Sorunumuz nasıl sonuçlanır?

Herkese merhaba;
Kardeşim çeşitli rahatsızlıklarından dolayı ikamet ettiğimiz ilçenin devlet hastanesine gitti, heyete girdi. Beklediğimiz, almamız gereken oranı alamadık. Rapor 1 hafta önce sonuçlandı. Tabi kardeşim bu duruma baya üzüldü.

Dün öğlen saatlerinde ise il merkezinde bulunan eğitim ve araştırma hastanesinin sağlık kuruluna randevu aldı.

Bu durumda ilk başvurduğu ve düşük oran aldığı ilçe devlet hastanesinin hemen üstüne il merkezinde ki araştırma hastanesinin sağlık kurulu birimine randevu almış oldu.

Hastaneye gittiğimiz zaman herhangi bir sorun yaşar mıyız? Bir kaç yerde aradan 6 ay geçme kuralı aynı hastane için, farklı hastaneden yeniden işlem yapabilirsiniz tarzında cümleler okudum. Konuyla ilgili bilgi alabilir miyim rica etsem?

6 ay geçtiğinde başka bir devlet hastaneden rapor alabilirsiniz.geçmiş olsun

MutluYaşa

Muhtemelen hastaneye gittiğinizde 1 hafta önce alınan rapor görünecek ve yeni rapor verilmeyecek. En az 6 ay böyle olur.

Rapor oranları hakkında bilgi verseydin güzel olurdu. Kaç oran bekliyordunuz kaç verdiler gibi.

6 ay olayı aynı hastane için geçerli,farklı hastaneye başvurabilirsiniz. Bir arkadaşa öyle oldu farklı hastaneden alabilirsin 6 ay beklemene gerek yok demişler ki kaldı ki sizin itiraz hakkınız var itiraz edip farklı bir hastaneden rapor başvurusu yapabilirsiniz onuda beğenmezseniz tekrar itiraz edip hakem hastaneden randevu alırsınız. Hakem hastane sonucu kesindir.

Banada herkes boşuna gitmeyin, 6 ay geçmeden muayene olamazsınız diyor. Siz herkesten daha farklı bir cevap verdiniz. Bir sorun olmaz öyle değil mi? Kesin midir hocam :)

Şimdi bende bu ay engelli raporu aldım yüzde 32 dediler. Şimdi 6 ay boyunca herhangi hastaneye gidemiyor muyum? Ekletme yapabiliyor muyum? Yoksa itiraz mı edeyim?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

arkadaşlar ne konuda rapor aldınız yazın devlet sırrı değilse yardım istiyorsanız açıklayın mesela araba için ben 100 de 32 aldım özel tertibatlı araba alabilir yazıyor geçerli sorun yok anlatabildimmi

Senin ya da bu konu özelinde değil yanlış anlama ama çok saçma gelmiyor mu size de? yoksa sadece ben mi farklı düşünüyorum? x hastanesine git 10 versin, y hastanesine git 20 versin. O zaman ben tutturana kadar hastane hastane gezeyim. Ülkede bu dahi standartlara oturtulamadıysa vay halimize.

İtiraz edeceksen il sağlık müdürlüğüne git onlar yönlendirir .

Bu engelli dernekleri ne işe yaradığını biri bana anlatsın,

GaribanÖğretmen

O zaman X hastanesi vermesi gereken oranı versin, insanlar Y hastanesine gitmesin. Adam X hastanesinde bir rahatsızlıktan oran alamazken, Y hastanesine gidip %40 oran alıyor. Burada asıl problem hastane hastane gezen, sizin deyiminizle oranı tutturmaya çalışanda değil. Beyaz önlük ile gezip işini düzgün yapmayanlarda.

İtiraz etmeden direk başka hastaneye gidemezsiniz.

Hayır, gidebilirsiniz. Yakın bir akrabam geçen sene %33 oran aldı. İtiraz etmeden farklı bir hastaneden raporunu %42 olarak çıkardı. Hiç itiraz olayına girmedi. İtiraz durumu aynı hastane için geçerli. Çünkü öyle bir durum olsa bahsi geçen akrabamda alamazdı rapor.

DilanGüney

Rapor teslim alındıktan sonra ilk 30 günlük sürede itiraz edilmez ise rapor kesinleşir. Kesinleşen rapor hakkında yetişkin ve çocuklar için aynı gereksinim alanı, ile ilgili yeni rapor başvurusu en erken altı ay sonra kabul edilir. Bu 6 aylık süre bireysel başvurular içindir. Kurum sevki söz konusu olduğunda süre şartı yoktur.
Yeni Yönetmeliklere düzenlenen raporlar, Sağlık kurulu raporları Sağlık Bakanlığı e-Rapor Sistemi üzerinden numara alınarak hazırlanır. Sonuçlanan raporlar, kişilerin e-nabız sistemine kayıt edilir. Hakların talebinde rapor örneği gerekeceğinden, kişiler e-nabız sisteminden raporun çıktısını alarak ilgili başvuru yetkilisine verebilirler. Ulusal Engelli Sağlık Raporu Bilgi Sistemi’ne kaydedilip sistemden rapor numarası alınmadan düzenlenen raporlar geçersiz rapor kabul edileceğinden, ilgili kurumlar arası elektronik imzalı veri paylaşımına dair sistemlerin tamamlanmasını müteakip tüm raporların ilgili Bakanlıklarca elektronik ortamda görülmesi ve takip edilmesi sağlanacak.

Bu durum da başvuru da bulunulan hastane sistemden yeni alınan raporu ve oranı görecektir.

Nurtan

Bende aynı durumdayım ve 30 gün geçmedi daha 1 hafta oldu rapor e devlete düşeli ve heyetten çıkalı. Ben kime sorsam gidebilirsin yeniden başka hastaneye diyor itiraz etmeden. Aynı hastane için 6 ay geçerli diyorlar. Kafam allak bullak oldu ya benimde.

Bende tam 11 gün önce aldım raporu itiraz etmedim, başka bir hastaneye randevu aldım. Araştırdım olur diyenler oldu. Olmaz diyenler oldu. Allah aşkına biri bize net bir cevap versin ya. Yok mu sitede yetkili kimse konuya tam hakim

Üst Alt