Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel fıtığı, aprandist, hidrosel ameliyatı ile askerlikten muaf olabilir miyim?

robot44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb 30 yasinda ve evliyim bir cocugum var askerlige gidemiyorum aileme bakacak kimse yok 3 defa ameliyat oldum. Bel fitigi, aprandist, hidrosel. Ameliyatlari oldum bunlarla muaf olurmuyum. Olmasa da calismak yorundayim sigortali bir isten calisabilirmiyim. Lutfen yardimlarinizi bekliyorum co tesekurler

Askeri'yenin bununla ilgili bir çalışması vardı araştırırsanız iyi olur. Siz askerdeyken ailenize bakıyorlar.

robot44

Bu ameliyatları olmak tek başına muafiyet nedeni sayılmaz. Önemli olan bu ameliyatlar sonrası hareket yetinde ne kadar kayıp olduğu. Çok ileri düzey değilse muafiyet verilmez.

Bu rahatsızlıklarla engelli statüsünde sayılmak ise apayrı bir konudur. Burada ise sakatlık oranı cetveli'ne göre ne kadar yeti kaybı olduğu önemlidir. Balthazard formülü ile toplandığında engelli statüsünde sayılmayı sağlayacak %40 oran almak çok da mümkün görünmüyor bana. Ama şansını denemek istersen Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine engelli sağlık kurulu raporu almak için başvuru yapabilirsin.

Üst Alt