Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel fıtığı hastasıyım. 6000 prim günüm var. Malulen emekli olabilir miyim?

_zeynep

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben ssk prim günümü doldurmuş olup sadece yaşı beklemekteyim
fakat çalışmakta olduğum iş sebebi ile bel fıtığı teşhisi kondu ve bu hastalıktan dolayı bir kaç kez operasyon geçirdim
6000güne yakın ssk prim günüm var

şimdi burada bilen arkadşlara soruyorum ben malulen emekli olabilri miyim sadece yaşımı beklemiyeceğim günüm zaten dolu dolu
bir de eğer malulen emkelilik alırsam ne kadar alırım

bu bilgileri bana teyit ederde yazarsanız çok sevinirim ve hangi yolda ilerlemem gerektiğinide yazarsanız çok iyi olur

.bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

%60 ve üzerinde işgücü kayıplı sağlık kurulu raporu alırsanız malulen emekli olabilirsiniz.Malulen emekli olanların maaşı düşük olur.6000 gününüz olduğu için vergi indirimli rapor almanız durumunda(sakatlık derecenize ve işe giriş tarihinize göre)erken emeklilikten faydalanabir ve emeki maaşınız daha fazla olur.

Her şeyden önce meslek hastalığı olarak bel fıtığından dolayı %10 ve üzeri işgücü kaybı oluşmuşsa, bu durumda sürekli işgöremezlik geliri alma olanağınız var. Bunun için meslek hastalığı tespiti yapılması gerek: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...eslekte-kazanma-gucu-kayip-orani-tespiti.html
Bu çok çok önemli bir haktır. Aman ihmal etmeyin. Ve aşağıda yazacaklarım bu sürekli işgöremezlik gelirine mani değil. İki süreç de aynı anda işleyebilir...

Emekliliğe gelince. Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybınızın olması gerek. Bu derecede işgücü kaybınızın olup olmadığını en iyi doktorunuz bilir. Ona sorun bence... O "evet mallul sayılırsın" derse, o zaman, en az 10 yıllık sigortalılık süresi ve en az 1800 gün priminiz de tamamsa, malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmanız gerek. Sizi hastaneye sevk ederler vs.vs.vs.

Yok, maluliyet söz konusu değilse, o zaman sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alıp alamayacağınıza bakmak lazım. %40 ve üzeri rapor verilirse, -malulen değil- erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanma olasılığınız var. Bu emeklilik koşulları da ilk sigortalı olduğunuz tarihe, doğum tarihinize, defterdarlıktan alacağınız sakatlık indirimine vs. bağlı olur...

bilgileriniz için çok teşekkür edrim.

Üst Alt