Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel Fıtığı ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Arkadaşlar Gözden Raporum Var Ama Araç Alamıyorum Ortopedik Bir Hastalığım Olmadığı İçin Şimde Benim Bel Fıtğımda Var Ve Yüzde 8 Rapor Alabiliyorum Gözden Rapor Alırken Balzart Formülüne Takılmamak İçin Onu Söylememiştim Sormak İstediğim Soru Şudur Raporuma Bel Fıtığını Ekletirsem Araç Alma İhtimalim Var Mıdır Bel Fıtığı Ortopedi Sınıfına Mı Giriyor Bilgisi Olan Varmıdır ?

ibrahimhuzeyfe

Bel fıtığı ortopedi sınufıdır.Engelli ehliyeti için bacakta tam hissizlik yada yürüyememe ayağı basamama veya uzuv yokluğu ararlar.
Gözden yüksek oran var ise sürücü olur raporu sıkıntıya girebşlir

Kederli303 TŞKLER BİLGİ İÇİN BU ARALAR SAĞ AYAĞIMA İYİCE VURMAYA BAŞLADI FITIK BİLDİĞİNİZ SEKEREK YÜRÜYORUM HAYIRLISI ARTIK BAKTIK OLMUYOR YAPACAK BİRŞEY YOK ALMAYIZ BİZDE ENGELLİ ARACI EHLİYET GİDECEKSE

Bel fıtığına zor oran veryolar

Ameliyatlık durum varsa verir

8lik oran için uğraşıyosan vermez boşa uğraşma

Arkadaşlar merhabalar bende birşey paylaşmak istiyorum
Yüzde 49 sürekli raporum var
İşitme 35 fizik tedavi 22
4 kez bel fıtığı ameliyatı oldum
Hastalığım kalıcı dır
Sol ayak kaslarında sıkıntı var güç kaybıda var
Manuel araç kullanmakta zorlanıyorum.raporu yeni aldım 1 ay oldu rapora itiraz edip özel otomatik tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazdırabilirmiyiz araştırdım duyum aldım ÖTV muafiyeti alabilirmişiz diye ama tam bilgi sahibi değilim şimdi bu konu hakkında bilgi nasıl alabilirim yardımcı olabilir misiniz
Acil cevap bekliyorum bana ulaşmanızı istiyorum 0530 4965890 ulaşabilir veya mesaj atabilirsiniz

Ortepedi minimum 40 olmalı oran. Yoksa yazdıramazsın. Fizikten aldığım oranı muhtemelen ortopediden de yazdırabilirsin ama oranın düşük kalıyor

Sdr
öyle birşey yok yanlıs yonlendırme . Ortopedık hastalıklarda isterse oranın % 3 olsun . Araç kullanmaya sorun teşkil ediyor ve bunu da doktor onaylıyor ise alırsın . ortopedık rahatsızlıklarda arac alımında % şu olacak diye bırsey yok . Ben % 18 ile aldım .

Bu zamana kadar hep böyle söylenildi benim ortepedik oranım %18. O zaman inşallah arkadaş da alır. Ben istemiyorum.

@egemmm

O zaman bir soruda ben sorayım. Var sayalım ki ortopedik engelden dolayı araç alır raporu verdi doktor. Benim hem B hem A ehliyetim var. H ye çevirdim arabayı kullanmak için. Bir daha motorsiklet süremez miyim bu ehliyetle

Sdr

bak sımdi benım B tipi ehliyetım var idi. Sol ayagımdan polio sekeli rahatsızlgıım var Ben bunu B engellıye cevırdım ve bu engellı ehlıyetınde belırlı kodlar var . Orda motosılet kullanamz dıyor mesela ... Senınkınde de boyle bır ıbare olur ise sende kullanamz sın . Ama olmaz ıse kullanırsın tabıkı neden olmasın

[FONT=arial]Ortopedi[/FONT][FONT=arial] oranının engelli ötv indirimli araç için önemi yoktur. %3 ile de 39 ile de alabilirsiniz. H sınıfına çevirip ehliyetinizi arkada bulunan kodlarla kullanamayacağınız araç harici bütün araçları kullanabilirsiniz.

1. Hastaneden engel oranını belirten rapor.

2. İl sağlık müdürlüğünden ehliyet alabilir onayı.

3. Ehliyet değişimi ve maliye işlemleri [/FONT]

Sdr

Hayır ortopedi %40 diye bir şey yok bende %19 du aldım araç burada uzuv kaybına bakılarak karar veriliyor

Üst Alt