Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel fıtığı teşhisi kondu. Emekli olabilir miyim?

bilgicom

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben 18 02 2013 tarihinde Kırıkkale tıp fakültesi beyin cerrahisi bölümünde bel fıtığından ameliyat oldum halen tedavi görmekteyim doktorum bana % 12 maksimum % 15 iş göremez raporu verebileceğini söyledi ben şu an en az 6 ay çalışamayacağım evli 3 çocuğum var ev kira ben bu durumda malulen veya özürlü emeklisi olabilirmiyim? sigorta başlangıcım 01 10 1989 2359 iş günüm var.17 04 1971 doğumluyum.1990 yılından beri mide ülseri hastalığım var lütfen bana yardımcı olun

Bel fitigi ameliyatina bagli olarak malul emeklisi olamazssiniz. Maluliyeti gectim "ozurlu" bile sayilmazssiniz.

çok acil yardım edin lütfen

slm ben 17.04.1071 doğumluyum 4200 ssk pirimim var 1986 yılından beri mide ülseri hastalığım var,
18 02 2013 tarihinde Kırıkkale tıp fakültesi beyin cerrahisi bölümünde bel fıtığından 4 kez ameliyat oldum,
2014 yılında idrar yolları darlığından ameliyat oldum
2022 yılında iş kazası sonucu boynumda çatlak oluştu ve fıtıkda var,
yaklaşık 4 aydır koah tanısı konuldu ve tedavi görmekteyim,
müraacat etsem vergi indirimi ile engelli veya malulen emekli olma şansım varmı yardımcı olursanız sevinirim.

emekli olabilirmiyim

slm ben 17.04.1071 doğumluyum 4200 ssk pirimim var 1986 yılından beri mide ülseri hastalığım var,
18 02 2013 tarihinde Kırıkkale tıp fakültesi beyin cerrahisi bölümünde bel fıtığından 4 kez ameliyat oldum,
2014 yılında idrar yolları darlığından ameliyat oldum
2022 yılında iş kazası sonucu boynumda çatlak oluştu ve fıtıkda var,
yaklaşık 4 aydır koah tanısı konuldu ve tedavi görmekteyim,
müraacat etsem vergi indirimi ile engelli veya malulen emekli olma şansım varmı yardımcı olursanız sevinirim.

Önce vergi indirimi alabilmek için müracaat ediniz.

şu yazmış olduğum hastalıklar ile emekli olma şansım ne kadar sizce

Evet vergi indiriminden emekli olabilirsiniz

ya ne kadar teşekkür etsem az inan şu yazdığınız cevaba göz yaşları ile yazıyorum
çok acı çekiyorum. ama çok korkuyorum ya emekli etmezler ise diye yaşıma göre çok çöktüm

bilgicom saydığın hastalıklardan koah ağır derece ise belki naluken emekli ola bilirsin.Senin yapman gereken şuan için bireysel olarak bulunduğun devlet hastanesinin sağlık kuruluna randevu alıp eriskinler için engelli raporunu çıkarman. Koah için %20 oran alırsın en kötü bel fıtığından alırsın ameliyat olduğunuda belirt ortepedi yada fiziktedavi bölümünden oran alırsın.Soyledigin hastalıklardan tamamından %40 yada üstü oran alırsan emekli ola bilirsin.Aldıgın raporu vergi indirimine gönderirsin gelen sonucla ssk ya emeklilik için müracaat edersin.3900 gün sigorta pirimi yeterli olur emeklilik için.tabiki sigorta girişin eylül 2008 den önce olmadı gerekir vergi indirimi ile emeklilik için.Askerlik borclsnması yapa bilirsin.Engrlli raporu akarak eksik sigorta pirimini tanımlamak için özel sektörde engrlli kadrosundan cslısa bilirsin buda farklı bir yol.En azından engrll statüsünde hafif işte çalışma şansın olur..rapor oranın 1 derece olursa 3600 sigorta pirimi yeterli olur sanırım.Asjetlok borclanması yspıb kokan sureyide durunun varsa isteğe bağlı yitirirsin.Yada engelli kadr bir yerde çalışıp tamamlarsin .malulen emekli olma olmadığın düşük görünüyor. Bel fitigindsn etmezler koah dan belki o hastalığında ireli derece de olması gerekir.midr ünserine oran Bile vermezler.

Üst Alt