Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel fıtığından dolayı rapor almak istiyorum..?

ayt105

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba
19.04.2021 tarihinde Bakırköy sadi konuk araştırma hastanesinde vergi indirimi için heyete girdim.
rahatsızlıklarım Tip2,tansiyon,kolestrol,bel fıtığı,nefes darlığı,astigmat miyop
fakat gelen sonuçta sadece tip2,tansiyon ve kolestrolden %35 aldım
bende rapora eksik teşhis diye itiraz ettim.

1. si nefes darlığım alerjik astıma döndü FEV %82 ama puan verilmedi
2.si bel fıtığını nöroloji doktoruna totmgrafi raporum var dememe rağmen kaideye bile almadı
bel fıtığı geçmişim 2011 yılında ilk teşhis kondu tabi o zaman enabız yok görünmüyor sonraları ise çatalca devlet
hastanesinden nöroloji bölümüne günümüze kadar defalarca çıkmışlığım var bunlar enabızda görünüyor
şimdi 2021 de ne olduda derseniz allahım bana ikiz bebek verince şu anda 14 aylıklar mecburen bel fıtığım sıkıntı
yaratmaya başladı.fıtık 2 diskte L3 ve L5

şimdi itiraz sonucuna göre tekrardan heyete gireceğim bel fıtığı konusunu doktorlara nasıl kabul ettirebilirim
alerjik astımdan puan alabilirmiyim.

Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikir ve yardımlarına ihtiyacım var

teşekkürler

ayt105

merhaba bel fıtığı ile ilgili ameliyat olunmamışsa doktorlar ciddiye almıyor maalesef.

Bel fıtığından ameliyat olmamışsanız çok merhametli bir dr bile olsa vereceği oran /8 ben ameliyat oldum 6 platin takıldı %12 oran almıştım bel fitigini cem yılmazın dediği gibi (fıtık )çok önemsemiyorlar

muntada al ansar

bendede bel fıtığı var bana oran 2 rapordada verildi ama süreli veriliyor yine raporun içinde olsun diye başvurdum şimdi kurula girmeden vazgeçsem niye vazgeçiyorsun derse süreli alıyorum durmadan raporu zaten 40 ve üstü sabit puan aldığım rahatsızlığım var sorun çıkarırlarmı onu bilemiyorum

Ne konuda sorun onu anlıyamadım kim sorun cikaracak
Kimse niye kurula girmedin diye soracağını zannetmiyorum

muntada al ansar

benim de bel fıtığından %17 oranım vardı genl oranımda 70 sadece gözden 45 oranım vardı ancak süresi bitti raporun tekrar başvurdum yenilemek için fizik de dahil branşları ekledim ancak duyduğuma göre eski kadar süreklide rapor vermiyorlar ancak tek branş gözden görmüyor 45 salak gibi diğer branşlarıda eklettim raporda olsun çalıştığımız işte ona göre iş pozisyonunda çalışıyorum ancak fizikten bel fıtığı ameliyat olmadım olsamda süreli oran alma ihtimali yüksek diyorlar şimdi 10 gün sonra heyete gircem kurul karşısına fiziği çıkarsam bana neden çıkarıyorsun süreli oran veriyorsunuz desem bu kezde bu lafıma göre süreli verirlerse çıkarcaktın niye eklettin bu rahatsızlığı derlerse ben şunu anlamıyorum hocam 45 oran göz sabit diğerleride var tansiyon bel fıtığı ancak niye süreli veriyorsun bu yüzden çıkarmak istesem sorun olurmu

Peki sizi ortopedi beyin cerrahi veya fizik, ortopedi ye sevki uygundur dedimi dediyse o sevk edildiginiz bolumden kaşeyi almadiginizda raporu bitiremezsinizki, rapora muracatinizda beyin sinir cerrahisi veya ortopedi veya fizik bolumlerinin birine barkot actilar onlarda diyelim bel fitigi icin beyin sinir cerrahisine barkot açtırdı size o bölümden raporunuza kaşe almadan rapor bitmez ,ama şöyle olabilir varsayım bazı hastaneler raporlarda 4 veya 5 bolum gezdiriyor gerek görürse artı yan dala sevk ettiriyor ,diyelim sizin rapor müracaatında 5 bölümden 1 i ortopedi siz ortopedi ye gittiniz belinizdeki fıtığı söylediğimizde onlar mutlaka beyin sinire sevk eder yada ,fıtığı söylemeyip kaşesini vurdurursunuz o zamanda daha önce aldığıniz oranı almaz diğer bölümlere devam edip raporunuzu tamamlarsiniz

Buradan da şunu anlıyoruz her hastane değişik işlem yapıyor ben bir müracaatında şu bölümü istiyorum dediğimde sağlık kurulundaki çalışan arkadaş gerek görürlerse o bölüme size barkot actirilar demişti, ama bu kardeş diyorki ben eklettim her hastane farlı iş görüyor demekki

muntada al ansar

Ben kısace şunu söyliyim fizik tedavi bölümü baktı bel fıtığına oran verdi önceki rapordada verdi ilk rapor süreli idi şimdi bütün doktorları gezdim kurula kaldım ancak ben yine bel fıtığından dolayı süreli verirlerse diye kurula girmeden evraklarımı alan birime gidip ben bu bölümüde çıkarmak istiyorum dedikten sonra çıkardılar kurul dediki neden çıkardın fizik tedavi bölümünü bende bel fıtığından rahatsızlığım vardı hocada değerlendirdi öncekinde oran aldım bundada aldım oran ben süreli alırım diye çıkarmak istiyorum desem sorun olurmu

Ben anladım dediğinizi.
Fizik tedavi bel fıtığınıza verdiği oranı çıkarırsa, kurul fizik tedavinin daha önce verdiği oranı göremez. Görmek istese görür belki ama bence bakmaz bile.
Bende obetize den oran almıştım, raoor sürekli olmaz diye doktora söyledim direk sildi.

patpat55
( fizik tedavi bölümü baktı bel fıtığına oran verdi)peki oran aldın tamam senin demenle fizik tedavi eklenip veya çikarilabiliyormu,diyelim çıkarabiliyorsun peki hastanenin rapor için gezeceksin dediği ortopedimi fizik tedavimi igili bölüm hangisi hani raporu hazırlarken bölümler oran yazıyor veya yazmıyor ya ordaki bölüm hangisi ortopedimi fizik tedavimi,Sonra oran aldıysan boş ver cikarmaya falan ugrasma süreli veya değil ugrasma17 bayağı iyi oran almışın hiç uğraşma cikarmaya benim belime platinler takıldı bel fıtığı hala var almadılar aldığım oran 12 hic çıkarmaya falan uğraşma derim

arkadaşlar selam

itiraz kuruluna girdim göğüs hastalıkları ve fizik bölümüne kendimi çok iyi anlattım

sonuç olarak

%35 tip2,tansiyon,kolestrol
%20 koah
%7 bel fıtığı

%52 toplam 3 yıl süreli verdiler

Ayrıca İstanbul da kurula girmeyi düşünen arkadaşlar KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN ARAŞTIRMA ya gidin

Üst Alt