Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel kırığı sonrası ortalama ne kadar tazminat alabilirim?

alptuğra

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Ekim 2016'da yolcu olduğum otobüste kaza geçirdim. Kazada belimde ve omuzumda kırıklar oluştu ameliyat ile toplam 9 vida takıldı. Şu an eğilme dışında bir problemim çok şükür yok. Tahmini olarak koltuk sigortası v.b haklar varsa... ortalama ne kadar tazminat hakkım olur?

Mayısın 30 una kadarda raporum var yani 6 ay rapor verdiler.

Yaşım kaza anında yıl olarak 29 du. O anda çalışmıyordum.

Ne kadar tazmimat alacağınız sürekli sakatlık oranınıza bağlı.
Sakatlık oranınız yüksekse zmss temimat limitinin tamamını alırsınız. Ayrıca kazaya birden fazla araç sebep olmuşsa hepsinin sigortasından para alırsınız.
Zmss dışında zorunlu koltuk sigortasından da sakatlığınız oranında tazminat alacaksınız.
Ayrıca işletmeye de dava açıp manevi tazminat veya teminat limitini aşması halinde maddi tazminat isteyebilirsiniz.
Ne kadar tazminat alabileceğiniz sakatlık oranınıza bağlı, sakatlık oranı bilinmeden tazminat bedelini tahmin etmek mümkün değil.

@ücretsiz destek

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Başka araç yoktu şöför kontrolü kaybetti. 30, 40 gibi oran çıkacağını düşünüyorum ( bir iki doktor bu şekilde söyledi). Ben hesaplama nasıl olur diye tahmini bir rakamı görmek öğrenmek istiyorum.

Pm atmayın lütfen konudan yazın

alptuğra

geçmiş olsun. fikriniz olması için yazıyorum. yuakrda ücretsiz desteğin dediği gibi kalıcı sakatlık belli olamdan hesap olmaz.

%30 oranla, gelir asgari ücretten, 140 bin ila 170 bin arası bir meblağ çıkıyor. şöyle diyeyim üst kısmı belli olmaz da minumum 140 bin çıkar.

pm'de ne diyorlar size?

kafası kırık

Teşekkürler. Benım tanıdık avukatım en az 350 diyor kafam karıştı. Bu yüzden önceliğinde buradan bilgi almak istedim.

Pm de standart reklam en iyisi biziz biz hesaplarız gibi sözde avukatlar.

Hangi yönetmeliğe göre maluliyet tespit edilecek?

Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Saglık Kurulu Raporları Hakkındaki Yönetmelik mi?

Çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kaybı oranı tespit işlemleri yönetmeliği mi?

Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği mi?

Duruma göre birinde %40 çıkarken birinde %15 çıkar. Hangisi esas alınacak? Yargıtay hangisini kabul ediyor, sigorta şirketleri hangisini kabul ediyor? Bunları biliyor musunuz? Veya vekalet verdiğiniz sizi temsil eden kişiler biliyor mu?

Bu oranların tazminata etkisi ne kadar?

Bu böyle uzar gider...

Epikriz ve hastane raporları olmadan da hiçbir şekilde maluliyet oranı tespiti yapılamaz. Hangi arıza grubu ve cetvel kullanılacak? Arıza Grup, arıza detay,derece, ağırlık vs..

Konuyu açan arkadaşa naçizane tavsiyem, eğer avukatı bu bahsettiğim konuları biliyor ise muhakkak avukatına güvensin ve onunla gitsin. İşi bilmeyen firmalara ise kesinlikle bulaşmasın, kandırılmasın.

Saygılarımla.

Av. Armağan Özmen

Son düzenleme:
Trafik kazası %10 raporla ne kadar tazminat alırım?

Merhaba herkese, bugün heyet raporu aldım çıkan sonuç %10..

Geçen yıl ekim ayında otobüste yolcu konumunda kaza geçirdim. Belim ve omuzum kırıldı. Toplam 10 vida ile tadavim tamamlandı. Şu an omuzumda vida duruyor.

Kaza zamanı (29-ekim-2016) yaşım 29 tu ve çalışmıyordum. Ek olarak heyet raporum çok düşük değil mi? Ne kontrol ne muayene imzala bitti gitti yapıldı heyette? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.

yanlış yerde muane olmuşsun....okmeydanına egıtıme gıt...veya adlı tıp raporu veren ankara hacettepe tıp fakultesıne gıt orası daha ıyı bu arada alacagın rakam yaklasıj 70 bınlıradı gecmış olsun

Üst Alt