Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel ve boyun fıtığı sonuçlarına göre % kaç rapor alabilirim?

yaşar18

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Boyun mrg tetkikim

Alt servikal duzeylerde intervertebral disklerinde dejerasyona sekonder t2 sinyal kaybı izlenmektedir

Vertebra korpus köşelerinde dejeneratif osteofitik sivrilesmeler izlenmektedir.

C4-5 intervertebral diskinde sağ paramedian protruzyon izlendi.anterior bos mesafesi daralmıştır.spinal kord serbesttir sağ noral foramen birimi daralmıştır.

C5-6 intervertebral diskinde sağ peramedian foraminal ekstrude sekestrize disk herniasyonu izlenmektedir.sipinal kord sağ yarımı basi altındadır sağ nörol foramen oblitere olup sağ taraflı nöral kökler belirgin şekilde basi altındadır

C6-7 intervertebral diskinde sağ peramedian geniş tabanlı protruzyon izlenmektedir.spinal kırda hafif basi oluşturmaktadır.sag noral foramen girimi daralmıştır.

BEL MRG

L3 vertebra korpuslarinda schmorl nodülü izlenmektedir

L3-4 düzeyinde disk intensitesinde azalma diffüz bulging bulguları izlenmektedir.

L4-5 düzeyinde disk intensitesinde azalma ve her iki lateral ressesi kısmen oblitere bulguları izlenmektedir bu düzeyde eşlik eden ligamentum flavum ve faset eklem hipertrofileri nedeniyle minimal sipinal siteniz bulguları izlenmektedir.

L5-S1 düzeyinde disk intensitesinde azalma diffüz bulging zemininde sağ laterale minimal protruzyon izlenmektedir.

Arkadaşlar mr sonuçların bu beldede ameliyat boyunda ameliyat diyolar.

Sizden ricam bu sonuçlara göre belden yüzde 8 boyundan yüzde 8 alabilirmiyim

Yardımcı olursanız sevinirim

Sonuçlarını bu şekildedir ama hastanelerin ve doktorların işleyiş ile kararları farklılık gösterebiliyor. Benimde bel ve boyunda fıtıklarım var , artı olarakda her iki kolda sinir sıkışması mevcut.

Fakat testleri isteyen ve kontrol eden doktor , heyete başvuru için öncelikle fizik tedavi laman lazım. Bu şekilde heyete girdiğin zaman sana ''tedavi oldunmu diye sorarlar ve o zaman ne diyeceksin'' diye yorumlamıştı.

Sonrasında boyun + her iki koldan da fizik tedavileri aldım , bu tedavilerin evrağınıda alıp heyet dosyama ekledim. Heyetlerde sıradan muayene değil de daha çok evraklara göre işlem yapıyorlar.

İlave not : Zaten bu duruma genelde fizik tedavi doktorları oran veriyor ve almadığın fizik tedavi varken neye dayanarak oran verecekler ?

Fizik tedavi gördüm halada görüyorum ama iyileşiyor ki yine aynı kardeş size hiç oran vermedilermi

Üst Alt