Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belçika ve Almanya'da engelli hakları nelerdir?

ndelif32

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
%52 raporum var bu iki ülkeden birinde yaşıyor olsaydım ne gibi haklarım olurdu?Devlet uygun iş sağlarmıydı, ek ödenek, ücretsiz fatura vs gibi imkanlar nasıl olurdu?Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.

Onu bunu bilmem ancak kendi fikrimi yazayım.Eğer avrupa ülkelerinde çalışıyorsanız orada kazandığınız para Türkiyede sizi zengin ilan eder.Türkiyede kazandığınız ortalama paraylada gidip gürcistan, azerbaycan gibi ülkelerde krallar gibi yaşarsınız.Buna göre engelli haklarını değerlendirebilirsiniz.Yani almanyada, belçikada yaşayacaksanız ömür boyu oranın fukarası olursunuz.
Belki bu durum şehirler arasında bile değişebilir.İstanbulda çalışıp kazanacağın parayla anadolu illerinde güzel bir hayat sürebilirsin.

almanyada yasayan isitme engelli biri olarak hic bir hakka sahip degilim. engelli yardimi ve haklari alabilmek icin baskasinin bakimina muhrac olmak gerekiyor. rabbim kendinden baskasina muhtac etmesin. sosyal haklara gelince Tr de daha fazla hak oldugunu ogrendim. yol ucreti elektrik su tlf . ucretlerindeki indirim vs. ben bunlarin hicburinden yararlanmiyorum .dedigim gibi madfi haklar icin baskasinin vakimina muhtaclik ilk şarttir.%70 kimligim olmasina ragmen hic birseyden faydalananuyorum. mesela Tr de %40 tan itiubaren haklariniz doguyor engelli kadrosu erken emeklilik sisyal haklar vs. buzzat taşayan biri olarak diyorum ki davulun sesi uzaktan hoş gelirmis Almantanin sadece adi var. bakim parasi Tr de de var ve 2022 ayligi da var almantada bu yok mesela

Arkadaşlar hepimizin bayramı mubarek olsun.
Mesajlarınız için çok teşekkür ederim.Ailece Belçikaya yerleşmek istiyorum.Dediğim gibi orta dereceli işitme kaybım var, raporlu olmam orada bana ne gibi fırsatlar sunacak bilmek istiyorum.Yukarda bir arkadaş avrupada fukara olursunuz demiş , kardeşim Türkiyede patronmuyız sanki asgari geçinen insanlarız.Sabahın köründe evden çıkıp gecenin bir yarısı eve geliyor eşim , haftasonu bayram seyren yok.Stresli beton yığını bir şehirdeyiz.Ülkenin genel durumunu hiç karıştırmak istemiyorum zaten.Bence avrupada buradaki halimizden kötü olmayız.Ben burada engelimden ötürü aylık yardım almıyorum, sadece engelli kadrodan asgari ücretle işe alındım.Ulaşımım ücretsiz ve su faturamın yarısı bedava.Avrupada en azından işitme cihazı ücretsiz olur diye tahmin ediyorum.Engellilerin istihdamı konusunda yine devletin projeleri vardır.İlla para anlamında olmadı gerekmiyor bence.

Herkesin Bayrami kutlu ve mübarek olsun.....

Ben almanyadan bahsedeyim biraz,Tabi burdaki haklar kisinin hastaligiylada alakali.

Ben sahsim adima sunu söylerim,Almanyanin ölü hali türkiyenin yeni dogmus halinden kat be kat iyi....

Ben malulen emekliyim

EN BASTA INSANA DEGER VAR!!!!!!!!!!!!!!!!

Kaldirimlari engelliler icin cok alcak.....

Araba vergisi yok
tren otobüs tramvay metro bedava ( tüm almanya ici icn gecerlidir )
Yüzme havuzlari,eglence parklari vs vs % 50 indirimli. Ve refakatciniz bedava
1100€ kirami devlet ödüyor ( elektrik ben ödüyorum tek )
yürüme engelliyseniz ( raba sembolik bir fiyata )
bakima muhtacsaniz en az 250€ dan baslar
Gözlerle ilgili sorun varsa ( 500€ yardimdan baslar )
trt bandrol parasi yok
Calisirsan, bir hafta fazla izn hakki
Ve isten atilmama garantisi
köpek vergisi yok ( saka deil ) benim dobermann var :))
ve ek bir sürü yardim.
Engelinize göre, evinizi dizayn ediyorlar
istedigin dr ve hastaneye git ( ÜCRETSIZ TAKSI CAGIRMA HAKKIN VAR )

dedim ya engelini söylesen,yardimci olurdum

Bu arada tükiye biraz oran cimrii sanirim. Ben burda 100% raporluyum,TR de galiba en fazla 60 verirler. Buraya gelirseniz maluliyet oraniniz artar diye düsünüyorum

Is, evet size uygun is bulunur,bulunmazsa yardimlar maas tan fazla

Gecmis olsun

bence avrupa ülkesinde engelli birisi olmak sağlıklı birisi olmaktan daha avantajlıdır çünkü adamlar orda insana değer veriyorlar .....

%70 surekli engelli kimligim var isitme kaybindan dolayi bu yil oran 70 e yukseldi. ben hic bir haktan yararlanamiyorum. ne gibi gaklarim oldugunu bilen varsa yardimci olursa sevinirim. emeklilik sartlari neler mesela.ve nerelere başvurmak lazim

Siz nerde yaşıyorsunuz?

Merhaba cevabınız için teşekkürler Benim toplamda % 52 raporum var % 37 işitme kaybı % 10 skolyoz ve % 10 hiperlipidemi işitme cihazı olmadadan duyamıyorum.Avrupa pasaportum var Belçikada sürekli oturum alabiliyorum tercihim Belçikadan yana aslında.Sosyal yardım bürosu iş konusunda yardımcı olsa ve işitme cihazı ücretsiz olsa bana yeter zaten:)))

Belkicayi bilmem ama, Almanyada bedava alirsiniz. Ise gelince, Sizi her ise göndermeyeceklerinden,en uygun olani bulmak bazen sürer.

Ama,Düsünceme göre,Türkiyeden daha kolay olmasi lazim.Ayrica,raporunuz burda gecermi bilmem!!!

Avrupada ( en azindan almanyada ) yardimlarin cogu, engelli raporundaki harflerle alakalidir.O harfler,zaten sizin ne tür yardimlar alacaginizi gösterir.

Ev kirasi,gecim parasi her halukarda alirsiniz.

Gecmis olsun.

Merhaba kardeş iş kazası sonucu benim sağ önkol ampute ve Avrupa birliği vatandaşıyım Almanya’da çalışma ve oturma iznim var senden bir ricam var burdaki raporu oraya götüreyimmi birde orda hangi kurumlara gidilecek anlatırsan sevinirim

Belçika hükümeti bakıma muhtaç olan otistik çocuklar ne kadar aylık ödeme yapıyor. Bilgi almak istiyorum yardımcı olurmusunuz

Türkiyede 2022 ve evde bakimdan başka sosyal yardim yok maaş olarak avrupada ne gibi maaşlar var bide kaç ero veriyorlar

Arkadaşlar lütfen Almanya'daki ve Belçika'daki Arkadaşlar cevap Yazsınlar 1 derece engelim var Almanya mı Belçika mı sosyal haklar bakımından hangisi daha iyi bir de kanada'yı düşünüyorum ama herkes çok farklı şeyler söylüyor ona göre geleceğim hazırlıklarımı yaptım lütfen dosdoğru bilgisi olan bana yazarsa çok mutlu olurum Allah razı olsun şimdiden

hopeless73

Merhabalar,

Almanya üzerinden örnekleyerek gideceğim.
Engel durumum %57 ICD Kalp Pili. %5 ortopedi.
Almanya da akrabalarım var gitmek istiyorum fakat raporumuz orada geçiyor mu ?
Raporumuz orada geçmiyorsa yeniden orada sağlık kuruluna giriş yapıyor muyuz bu hak var mı ? (TC vatandaşıyız neticede)
Almanca A2 seviyeyim, bu orada iş bulmamı kolaylaştırır mı ?

Alman hükümeti, engelli olarak beni kabul edip çalışma vizesi verir mi yada oturma vs tam bilmiyorum. Meslek olarak, fabrikada yöneticiyim. sağlık nedeni ile kısıtlı çalışıyorum.

Teşekkürler

bu haklar a sahip olmak için alman vatandaşı olmak gereklimi yoksa orda yaşamak yeterlimidir

Üst Alt