Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belediye çalışanı hangi statüde emekli olacak?

yakamozz07

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
3
Belediyede 2013 te memur oldum belediyedekiler 657 ye mi tabi acaba

Emekli Sandığı.

Belediye Çalışanları 657 4/A veya 4/B'ye tabidir. Memurlar için böyle. Memur musunuz işçi misiniz bunu öğrenmek istiyorsanız E-Devlet'den Hizmet Dökümünüze bakabilirsiniz. 5510 4/A SSK yani işçidir. 4/B BAĞ-KUR, 4/C Emekli Sandığıdır.

Tşk güzel Memurum bunu belirttim o zaman bizim maaşlar düşük olmaz mı acaba o yüzden sordum

Belediye Memur çalışanlarına ve sözleşmeli kadrosunda çalışanlarına SDS (sosyal denge sözleşmesi) adı altında ek ödeme yapar. Bu tutar 2022 yılı itibariyle %120 oranında tavan bürüt tutarı 2.684,07 liradır. Kimi belediye bu tutarın %120 sini verirken, kimi belediye %100, %80, %70 ... gibi oranlarda, kimi belediye bu tutarı hiç vermeye bilir tamamen belediye başkanı insiyatifindedir. Ayrıca belediye ile çalışanlar adına sözleşme yapan sendika, yine belediye başkanı insiyatifi ile işçi bayramı, dini bayramlar, yılbaşı, yiyecek, giyim, eğitim yardımı adı altında ek ödemeler alabilir.

Ben emekli olunması halindeki maaşları sordum bunlar bildiğim şeyler

Keşke baştan sorunu anlaşılır şekilde sormuş olsaydın da kimseyi oyalamasaydın.

en kolay yolu bordronuza bakmaktır, bordronuzdan anlaşılır zaten

Üst Alt